Ten Hag: Donny-nak egészségesnek kell lennie, ha játszani akar

Erik ten Hag szerint középpályásának, Donny van de Beeknek megfelelő erőnléti állapotban kell lennie, ha el akar kezdeni játszani a Manchester Unitedben.


A 25 éves holland játékost 2020 nyarán az Ajaxtól szerződtették a Vörös Ördögök, ám a klubhoz való megérkezése óta nem képes magát beverekedni a kezdőcsapatba az Old Traffordon.

 

A válogatott irányító az előző szezon második felében kölcsönben az Evertonhoz került, hogy több játéklehetőséghez juthasson, de a Frank Lampard vezette liverpooliaknál sem sok babér termett számára.

 

Utolsó pályára lépésére az idei szezonban, a Liverpool ellen 2-1-re megnyert bajnoki rangadón csereként került sor, sérülés miatt pedig a Leicester City ellen idegenben 1-0-ra megnyert bajnoki óta nem lehetett ott a meccsnapi keretekben. 

 

Ten Hag szerint honfitársa nem lesz képes megszilárdítani helyét csapatában, ha folyamatosan az orvosi szoba látogatója.

 

"Izomsérülése volt, amelyből néhány hétig tart a felépülés" - kezdte játékosa sérülése kapcsán a menedzser.

 

 

"Most már megkezdte az edzéseken füvön, szóval már szabadtéri munkát végez, de még egyedül, nem térhetett vissza a társai közé. Erre a pillanatra még várnunk kell."

 

"Megfelelő erőnléti állapotban kell lennie. Egyértelmű, hogy ez az ő nagy hátránya. Már két és fél éve van a klubnál, volt egy nagyjából rendben teljesített felkészülési szezonja, így az ő esélye is el fog jönni."

 

"Amikor csereként beállt a Brighton ellen, jól teljesített, de folyamatosan rendelkezésre kell állni. Ha nem vagy bevethető, akkor nem tudsz helyet kiharcolni magadnak a kezdőcsapatban, szóval először meg kell szereznie a megfelelő edzettségi szintet és utána tud a csapaton belüli pozíciójáért harcolni."

 

A United úgy várhatja a vasárnapi, Everton elleni bajnokit, hogy számos játékosára sérülés miatt nem számíthat a védelemből. Raphael Varane-t a Manchester City elleni vesztes városi derbin kellett lecserélni, míg a csapatkapitány, Harry Maguire az angol válogatott soraiban szenvedett sérülést.

 

Amikor arról kérdezték, kikre számíthat a hétvégén, Ten Hag így felelt:

"Ezt nehéz megmondani. Varane jól halad a visszatérés tekintetében és remélem bevethető is lesz, de talán még túl korai lenne. A többi játékos kapcsán Harry Maguire nem, illetve Aaron Wan-Bissaka és Donny van de Beek szintén biztosan nem lesznek hadrafoghatóak."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Everton - Manchester United

Premier League, 10. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!