Casemiro figyel a részletekre

Casemirot generációjának egyik legjobb játékosaként tartják számon, ez pedig nem a véletlen műve.


A Manchester United ötszörös Bajnokok Ligája győztes középpályása bevallotta, hogy a meccseit akár 3-4 alkalommal is kielemzi, hogy finomítani tudjon teljesítményén.

 

A focimániás játékos élvezi a Premier League-ben folyó versengést, az Everton ellen 2-1-re megnyert találkozón pedig még gólpasszt is adott Cristiano Ronaldonak, amely egyben a győzelmet is jelentett csapata számára.

 

A brazil játékos viszont a United Review-nak elmondta, hogy az ő feladata elsődlegesen nem a támadások segítése.

 

"Sokat nézem őket és nagyon élvezem" - válaszolta arra a kérdésre, hogy megnézi-e a statisztikáit a mérkőzések után. "Akár 3-4 alkalommal is végignézem a meccseimet, mert úgy gondolom, hogy így tanulhat az ember és tudja javítani a hibákat. Az én véleményem az, hogy továbbra is kulcsfontosságú, hogy fejlődjek."

 

"Sok meccset nézek. Imádom. A feleségem kicsit bosszús ilyenkor, mivel otthon is csak a foci van. A futball a szenvedélyem, ez a lelkem és hiszem, hogy ez a hozzáállás volt a sikereim kulcsa. Imádom a futballt játszani és nézni is."

 

 

Az exkluzív interjúban Casemiro elmagyarázta, hogy folyamatosan tanul angolul, miközben próbál alkalmazkodni a La Liganál jóval fizikálisabb bajnoksághoz.

 

A védekező középpályás a Goodison Parkban nagyon közel járt a gólszerzéshez is, ugyanakkor elismerte, hogy neki nem ez az elsődleges feladata Ten Hag csapatában.

 

"Úgy gondolom, hogy egyértelmű, hogy a gólszerzés fontos, ez magától értetődő, ugyanakkor, aki ismeri a pályafutásomat, az tudja, hogy az én szerepem a védekezés, hogy segítsek a csapattársaimnak hátul és hozzátegyek a labdakihozatalokhoz."

 

"Ez az én dolgom. Ha gólokat is tudok szerezni, az kiváló, de vannak játékosaink, akiknek ez az elsődleges feladata. Ott van Cris, Sancho, Rashford és Bruno, ők kifejezetten azért vannak a pályán, hogy gólokat szerezzenek."

 

"Én elsősorban védekezek és próbálok egyensúlyt és stabilitást adni a csapatnak. Segítek a társaim védekező munkájában és igyekszem minél jobban kihozni a labdát. Persze egy-egy gólnak is nagyon örülök, de én teszem a dolgom. A magas színvonalú munka és a jó védekezés az első."

 

A 30 éves játékos továbbra is törekszik arra, hogy megszilárdítsa helyét a United kezdőjében és lenyűgöző teljesítményével meghívót kaphasson a világbajnokságra készülő brazil válogatottba.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!