De Gea már a jövőbeli célok elérésére koncentrál

David de Gea már arra tekint előre, mit tartogat számára a jövőben Manchester Unitedes karriere, miután elérte az 500. tétmérkőzéses mérföldkövét a klubbal.


A spanyol portás lett a Vörös Ördögök történetének 11. játékosa - kapusok közül a második - aki félezredik mérkőzését is lejátszhatta a klub színeiben, amikor vasárnap pályára lépett a Newcastle United ellen 0-0-s döntetlenre végződött bajnokin.

 

Azonban ahelyett, hogy az eddig a klub színeiben elért lenyűgöző eredményeire tekintett volna vissza, a csapat 1-ese már a jövőre koncentrál és abban reménykedik, hogy egy olyan fejlődő és megújuló csapat tagja lehet majd, amely harcban fog állni a trófeák megszerzéséért, amilyen gyorsan csak lehet.

 

"A legfőbb feladat számunkra, hogy próbáljunk közel kerülni a trófeaszerzés lehetőségéhez és harcolni értük" - kezdte a 31 éves játékos.

 

"Már nyertem itt néhány trófeát és lenyűgöző érzést jelentett, a szurkolók miatt is. Ez az, amit szeretnénk a továbbiakban is megtenni."

 

"Szeretnénk fejlődni és jó, sőt kiváló csapattá válni, amely nagy dolgokért van harcban."

 

De Gea eddig minden egyes mérkőzésen a kezdőcsapat tagjaként kapott lehetőséget a szezonban új menedzsere, Erik ten Hag irányítása alatt és a United a gyengébb szezonkezdetét követően talpra állva legutóbbi 11 összecsapásából nyolcat meg is tudott nyerni.

 

Ezek közül öt alkalommal De Gea és védeleme megakadályozta az ellenfelet a gólszerzésben, a korábbi Atletico Madrid kapuvédő pedig hiszi, hogy az önbizalom és csapatszellem egyre javul mióta a holland menedzser által lefektetni kívánt szilárd alapokra építkeznek.

 

 

"Szerintem jobban játszunk" - tette hozzá David.

 

"Megnyertünk néhány nehéz mérkőzést és volt néhány remek kapott gól nélkül lehozott találkozónk is. Ez szuper fontos számunkra és ezt én is érzem."

 

"A játékosok egyre többet akarnak, sikerre éhesek vagyunk, ez pedig jó jel, szóval folytassuk a jó teljesítményeket és harcoljunk egymásért."

 

Lehet, hogy De Gea egy nagy mérföldkövet hagyott nemrég maga mögött, de van még számára néhány rekord, amelynek elérését nem szeretné figyelmen kívül hagyni.

 

David csak 11 mérkőzésre van attól, hogy megelőzve Joe Spence-t a top 10-be kerüljön a klub színeiben való pályáralépések rangsorában, míg 170 kapott gól nélkül lehozott mérkőzésével karnyújtásnyira került Alex Stepney (175) és Peter Schmeichel (182) eredményeitől is.

 

Ezek a számok a megfelelő időben felülmúlthatóak lesznek, de most nem ezekkel foglalkozik a válogatott kapus.

 

"Mint korábban is mondtam, nagyon nehéz ekkora mérkőzésszámot elérni."

 

"Csakúgy, mint kapott gól nélkül lehozni a meccseket, mert minden egyes évben egyre nehezebbé vált megőrzni a kapumat a bekapott góloktól a Premier League-ben, szóval igen, nagyon-nagyon büszke vagyok. Ahogy már említettem, valószínűleg akkor fogom majd ezt jobban fel, amikor abbahagyom az aktív pályafutásomat és visszatekintek arra, mit sikerült elérnem ennél a klubnál."

 

"Most azonban itt az idő, hogy ennél még többet érjek el a csapattal: több mérkőzésen szerepeljek, többször ne kapjak gólt és segítsem még nagyobb célok eléréséhez a klubot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!