Ten Hag beszélt hosszútávú terveiről

Erik ten Hag felvázolta, hogy hogyan kell kinéznie a United csapatának néhány év múlva és azt mondta, hogy az átigazolási piacon végzett okos munka, valamint az Akadémián nevelkedő fiatalok fejlesztése kulcsfontosságú ennek megvalósításához.


A kiváló kérdést két szurkoló, Arjun Menon és Arjun Balachandran tette fel az Aston Villa elleni Ligakupa mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, melyen a szurkolók is kérdezhettek a menedzsertől.

 

Eriket arról kérdezték, hogyan fog kinézni a csapat néhány év múlva és, hogy milyen fontos az átigazolási stratégia, valamint, hogy mennyire fordulnak az utánpótlás neveléshez segítségért.

 

A holland mester nagyon szerette volna kihangsúlyozni, hogy a  siker legfontosabb tényezője az lesz, hogy edzői módszereit be tudják építeni a játékosokban.

 

"Igen, igen, én hiszek ebben" - magyarázta Ten Hag. "Két oldalról kell közelíteni. Jó megfigyelőhálózatra és az átigazolási piacon végzett sikeres szereplésre is szükség van, de inkább még idevenném az ifjak fejlesztését, nevelését is."

 

 

"Ha két évvel előbbre tekintek, akkor remélem, hogy addigra már kialakul a saját stílusunk. Proaktívak akarunk lenni, proaktívan akarunk futballozni és mi akarjuk irányítani a meccseinket, diktálni akarjuk az iramot minden vetélytársunk ellen. Tehát magasabb szinten kell majd lennünk."

 

"Ez egy nagyon jó kihívás, szóval, ha sikerül ezt a stílust a csapatba építeni, akkor látni fogjuk, hogy a játékosok képesek lesznek magasabb szintre fejlődni. A mostani javulásunk sem csupán a sikeres átigazolási időszaknak köszönhető. Az edzés által elérhető dolgokra gondolok, melyek részei a fejlődésnek. Tehát sok múlik az irányításon, az edzések minőségén."

 

A menedzser örült, hogy találkozhatott a szurkolói klubok képviselőivel az edzőközpontban, mielőtt folytatták volna a felkészülést a csütörtök esti Ligakupa mérőzésre. 

 

Vasárnap játszanak még egy bajnoki fordulót a holland fiai, azonban ezt követően elkezdődik a világbajnoki szünet és azok a játékosok is kapnak egy kis pihenőt, akiket nem hívtak meg a válogatottakba, majd ők folytatják a munkát Carringtonban, valamint Spanyolországba is elutaznak, ahol két barátságos mérkőzést is játszani fognak. 

 

Amennyiben sikerül Emery csapatát legyőzni és tovább jutni a Ligakupában, akkor a szünetet követően a sorozat 4. fordulója lesz az első hazai mérkőzése a csapatnak.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

Ligakupa 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!