Ten Hag terve a világbajnoki szünetre

Erik ten Hag betekintést engedett azon tervébe, hogy miként szeretne dolgozni azokkal a játékosokkal, akik nem vesznek részt a közelgő világbajnokságon.


A Vörös Ördögök menedzsere szerdán szurkolói sajtótájékoztatót tartott Carringtonban, ahol  a klub szimpatizánsai több témával kapcsolatban is kérdezhették őt. Az eseményen 12 hivatalos szurkolói klub képviseltette magát, az egyik kérdést pedig Kallum Nolan és Daniel Moore tehette fel, akik Middletonból érkeztek, kérdésük pedig az volt, hogy hogyan fog kinézni a következő 5-6 hete a Manchesterben maradó játékosoknak.

 

Természetesen a felnőtt csapat számos játékosa utazik majd a világbajnokságra hazája válogatottjával, de lesznek, akik erről a tornáról lemaradnak, Ten Hag pedig elismerte, hogy sokat gondolkozott azon, hogy miként lehetne az ő fejlődésüket folytatni a szezon e szokatlan szakaszában.

 

"Sok játékosunk lesz ott  világbajnokságon és ennek örülünk, mivel ez azt jelenti, hogy top kategóriába tartozó játékosaink vannak" - mondta a holland.

 

"Különböző  stílust és különböző rendszert képviselnek a válogatottaknál, melyekre számos mérkőzés vár és reményeim szerint a srácaim közül a legtöbben pályán lesznek, mert ez garantálja, hogy fittek maradnak. Ha nem játszanának, akkor kicsit aggódnék miattuk."

 

"A lemaradók számára, akik nincsenek sokan lehetőséget ad a szünet, hogy átgondoljuk az elmúlt időszakot és új terveket készítsünk nem csak arra vonatkozóan, hogy hogyan haladjunk a jó irányba, hanem arra is, hogy miként javulhatunk."

 

Ten Hag elárulta, hogy azok, akik Manchesterben maradnak kapnak egy rövid pihenőt a regenerálódásra, hogy felkészüljenek a szezon második felének zsúfolt menetrendjére., illetve a menedzsernek van egy világosan meghatározott terve, ami pedig majd az újrakezdéshez vezet.

 

https://assets.manutd.com/AssetPicker/images/0/0/17/192/1163325/Fan_Press_Conference_09_11_2022_781668010095386_medium.jpg

 

"Megfelelő programmal készülünk számukra és lesz egy kis idejük a kikapcsolódásra is, mert aztán Karácsony környékétől egészen május végéig nem nagyon lesz megállás."

 

"Tehát egy rövid pihenővel kezdünk, utána pedig Cadizba utazunk edzőtáborozni és lesz két meccsünk is, majd miután visszatértünk reményeim szerint lesz még egy találkozónk. Holnap még megmérkőzünk az Aston Villa csapatával, remélem megnyerjük a meccset és továbbjutunk a következő fordulóba addig pedig felkészülünk a folytatásra."

 

"Sokminden függ attól is, hogy milyen állapotban térnek vissza a játékosok a világbajnokságról, illetve attól is, hogy meddig jutnak a tornán. Ez fogja majd befolyásolni,  hogy mikor állnak edzésbe, de megvan a tervem erre is."

 

A menedzser elismerte azt is, hogy a világbajnokság miatti szünet lehetőséget ad számára arra, hogy mégtöbb, a United akadémiáján nevelkedő fiatalt szemügyre vegyen.

 

"Lehetőséget is ad nekünk ez a szünet, főleg a fiatalabb játékosok vonatkozásában. Felhozzuk őket az első csapathoz, hogy megmutathassák magukat" - mondta Ten Hag.

 

"Lehetőséget fognak kapni azokkal együtt, akik lemaradnak a világbajnokságról. Vannak köztük fontos játékosok, akikkel tervezek a jövőben és hozzá kell járulnunk a sikerességükhöz."

 

"Tehát ez az időszak a fiatalokkal való munka és az idősebb játékosok fejlesztéséről fog szólni, akik segíthetik a csapatot. Fitten kell tartani őket, szükségük van meccsekre és edzésekre."

 

Ten Hagot arról is kérdezték, hogy milyen küzdőszellemet próbál feléleszteni a csapatban, ami egyre erősebbnek bizonyul a nehézkes szezonkezdés óta.

 

"Először is szeretném hangsúlyozni, hogy, ha szellemről beszélünk, akkor először a klub történelme jut eszembe.  A Manchester United történelme gazdag, rengeteg címet, trófeát nyertek már" - kezdte Erik.

 

"Ezt pedig mindig is a csapatszellem, küzdőszellem hozta meg. A Unitedben mesés támadó játékosok szerepeltek, akikről tudom, hogy pályafutásuk legjobbjai voltak, olyan karakterek, akikkel a szurkolók is azonosulni tudtak, de összességében a csapatszellem és a harciasság voltak a Manchester United kultúrájának alapjai."

 

"Ez az egyik dolog, amit vissza akartam hozni és úgy gondolom, hogy jó  irányba haladunk. Néha előfordul, hogy visszaesés történik, mint mondjuk múlt vasárnap, ezzel pedig határozottan nem vagyunk elégedettek. Felelősnek érzem magam és sajnos azt kell mondjam, hogy a vasárnap látott csapat az nem a Manchester United. Tudom, hogy a játékosaim nem robotok, de  meg kell követelnem, hogy minden meccsen pályára vigyék a megfelelő szellemiséget, a lehető leggyakrabban és ezt úgy értem, hogy a lehető legtöbb alkalommal ennek így kell lennie."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

Ligakupa 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!