Ten Hag: Nagyon büszke vagyok a csapatra

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag dicsérettel illette csapata igyekezetét, miután kétszer is hátrányból fordítva tudták legyőzni az Aston Villat az Old Traffordon rendezett Ligakupa mérkőzésen.


Mérkőzés két különböző félidővel

"Két félidő soha nem szokott hasonlítani, nem? De azt kell mondjam, igaz az, hogy az első félidőben, kontrolláltuk a mérkőzést, jól presszingeltünk és rengeteg labdát szereztünk az ellenfél térfelén, csak mindig rossz döntéseket hoztunk. Nagyon rosszak voltak az átmeneteink, hiányoztak a passzok és a védők mögé való befutások. Mindig egy ütemmel később akartunk passzolni. Szóval rengeteg lehetőséget puskáztunk el az első játékrészben, az utolsó hét-nyolc percben pedig pocsékul bántunk a labdával, ami rengeteg szögletet eredményezett a kapunk előtt. A félidőben azt beszéltük, hogy folytatnunk kell a presszingelést, de sokkal direktebbnek kell lennünk a védelmük mögé belőtt labdákkal. Ezután hátrányból kellett felállnunk, megtartanunk a labdát és visszavágnunk nekik. Nagyon büszke vagyok a csapatra a vasárnapi vereség és azután, hogy kétszer is hátrányba kerültünk. Nagyon boldog vagyok ma este."

 

Minőség a támadásokban

"Ők [a támadó játékosaink] rendelkeznek a szükséges képességekkel, de Bruno [Fernandes] és [Alejandro] Garnacho is. Aztán ott van a második hullámban mindig érkező Scott [McTominay] is. Mindannyian képesek a védelmek mögé kerülni és ott jól teljesíteni. Láthattuk, hogy az ellenfél feltolt védekezéssel játszott, ezért mi a mögéjük való labdabejátszásokra törekedtünk. Szerintem ebben eléggé sikeresek voltunk a második félidőben. Ez egy igazi kupameccs volt. Én és a játékosaim is élvezték. Természetesen amiatt is boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk a következő fordulóba."

 

Eriksen beállítása

"Ez volt a cél. Sokszor eladtuk a labdát és ez volt a probléma az első félidőben is. A szünetben azt mondtam, az a baj, hogy túl sok labdaérintésre volt szükségünk és elszalasztottuk a védelem mögé való bepasszolások pillanatát. Amint [Christian] Eriksen pályára lépett, ez azonnal megoldódott."

 

Megszemélyesített összetartás

"Nagyon örülök annak, hogy képesek voltunk talpra állni és ez az, amire szükségünk van. Minden egyes mérkőzésen meg kell ezt a képességünket mutatni és ezért voltam csalódott, illetve nagyon dühös a vasárnapi összecsapásunk után, mert az akkori teljesítményünkben nem volt meg a küzdelem, az együttműködés, hanyagok voltunk, különösen a védekezésünk fegyelmezettségét tekintve. Így nem játszhat a Manchester United, mert nekünk mindig 100 százalékosan fegyelmezettnek kell lennünk a védekező munkánkban."

 

 

A megfelelő mentalitás

"Szerintem jó lépéseket tettünk az elmúlt hónapok során a mentalitásunk területén és ez pedig további bizonyítéka volt ennek, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. A vasárnapi meccs nagyon pocsék volt. Ilyen nem fordulhat elő. Magunkat kell okolnunk azért a teljesítményért. De amit ma láttunk egy ilyen vasárnapi produkció után, hogy harcoltunk és kétszer is talpra tudtunk állni hátrányból, ami nagyon jó és igazán dicséretes dolog volt az este folyamán."

 

Rotáció a támadószekcióban

"Egyértelműen [jó, hogy Martial visszatérhetett]. Vannak problémáink a támadóink bevethetőségét illetően és több játékosra lenne szükségünk ahhoz, hogy megfelelően rotálni tudjunk és ne mindig ugyanazok lépjenek pályára. Frissítenünk kellett most is és ez így lesz legközelebb is. Ma látható volt, hogy amikor behoztuk Garnachot és Anthony Elangat, új energiák jelentek meg a pályán. Erre szükségünk van, ha sikeresek akarunk lenni, különösen a támadószekcióban, de ahhoz rotálni kell."

 

Erős alapok

"Gyors és intenzív játék volt. Amiben jobban kell teljesítenünk, az a magasabb intenzitású játék, mert egy top csapatnak ezt kell nyújtania. Szerintem tettünk már lépést a megfelelő irányba, de a labda birtokában jobban kell irányítanunk az eseményeket, ami az első félidőben nem volt meg. Az adott pillanatban több higgadtságra van szükség a labdával az ellenfél becserékészésére, hogy aztán azt felgyorsítva mögéjük kerülhessünk. Szerintem jó irányba tartunk, de még hosszú az út a célunkig."

 

Tervek a világbajnoki szünetre

"Szerintem ezt a munkát kell folytatnunk. Elemeznünk és értékelnünk kell a teljesítményünket, de természetesen egy kicsivel több időnk lesz, amely lehetőséget biztosít majd a jobb elmélyülésre. Ezt is fogjuk tenni és azt fogjuk keresni, hogy hol fejlődhetünk. Megfelelő visszacsatolást fogunk majd kapni arról, hogy miben léphetünk előre, de előbb még vár ránk a Fulham elleni meccs és most minden lehetőség nagyon fontos a három pont megszerzésére. Az utolsó feladatunk első része, azaz a visszavágás a vasárnapért, teljesült, a második még hátra van."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League, 16. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!