Csapathírek a Fulham meccs előtt

A Manchester United vasárnap a Fulhamhez látogat, amely az utolsó bajnoki mérkőzésük lesz a 2022-es világbajnokságot megelőzően.


Mivel a hét folyamán már a legtöbb résztvevő játékoskerete bejelentésre került, így a katari világesemény már egyre jobban uralja a közvéleményt.

 

Erik ten Hag elmondása szerint azonban a világbajnokság nem lesz hatással csapata összeállítására és ők minden figyelmükkel a londoniak elleni fontos Premier League mérkőzésre koncentrálnak, hogy a United pozitívan zárhassa a szezon első felét.

 

"Szerintem a játékosok mindannyian tisztában vannak a Fulham elleni mérkőzés fontosságával. Számomra a világbajnokság nem jelent befolyásoló tényezőt" - kezdte a holland menedzser az Aston Villa ellen megnyert Ligakupa mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"A legjobb csapatot fogjuk pályára küldeni - vasárnapig csak és kizárólag a Manchester United érdeke számít."

 

Diogo Dalot társaihoz képest már korábban megkezdheti felkészülését a portugál válogatott vb-szereplésére. A United jobb oldali védője kihagyni kényszerül ugyanis csapata fővárosi látogatását, mivel szezonbeli ötödik sárga lapos figyelmeztetése begyűjtésével egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

Honfitársa, Bruno Fernandes ugyanakkor újra rendelkezésre állhat - miután az Aston Villa ellen 3-1-re elveszített idegenbeli bajnokin letöltötte eltiltását, a szintén a birminghamiek ellen vívott Ligakupa találkozón gólt és gólpasszt is jegyzett. 

 

A harmadik, luzitán keretbe bekerült játékost, Cristiano Ronaldo betegség miatt nem lehetett ott a Villa elleni kupameccsen, de a Falusiak elleni összecsapásra már valószínűleg ismét számításba vehető lesz.

 

"Azt most nem tudom garantálni [hogy Cristiano bevethető lesz], de ma beteg volt" - tette hozzá Erik.

 

"Még felgyógyulhat belőle, nem olyan súlyos problémával küzd, hogy napokig vagy hetekig kidőljön, szóval szerintem lehetséges az, hogy vasárnap számíthassak rá és ott lehessen a meccsnapi keretben."

 

Az olyan további kérdésekre, hogy mi a helyzet Antony erőnléti állapotával az utóbbi időszakban jelentkező problémái okán, illetve hogy Anthony Martial képes lesz-e négy napon belül másodszor is kezdőként pályára lépni, a pénteki, carringtoni edzést követően lehet majd csak választ kapni.

 

 

"Egy órán belül kezdődik az edzésünk, szóval mi a normál munkát tervezzük elvégezni, de majd még meglátjuk" - tette hozzá Ten Hag a klubmédiának már ma adott interjúja során.

 

"Szerintem nincsenek nagyobb problémáink a tegnapi mérkőzésről, de azt még meg kell látnunk, hogy a játékosok miként képesek felépülni a betegségükből, mint például Cristiano, vagy a sérülésükből, mint Antony."

 

"Tegnap Anthony Martial az Everton meccs óta először lehetett a pályán az első perctől kezdve, szóval még meg kell látnunk, hogy miként regenerálódik. Tehát vannak problémáink, illetve kérdőjeleink [amelyeket meg kell még vizsgálni], amik befolyásolhatják azt, hogy miként állunk fel és milyen tervet dolgozunk ki a játékra vonatkozóan."

 

Raphael Varane továbbra is sérült, annak ellenére, hogy a 25 fős francia vb-keretbe nevezésre került, míg Axel Tuanzebe és Brandon Williams a hosszabb távú hiányzók közé tartoznak.

 

Aaron Wan-Bissaka múlt héten már leülhetett a kispadra a Real Sociedad elleni Európa-liga csoportmérkőzésen, de meccshiánya van, mivel az augusztusi, Liverpool elleni győztes rangadó óta nem léphetett pályára. Jadon Sancho szintén hiányzott a keretből ebben a hónapban.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League, 16. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!