Ronaldo interjú - 2. rész

Cristiano Ronaldo nagy port kavaró interjújának 2., befejező részében arról beszélt, "provokálva" érezte magát a Manchester United menedzsere, Erik ten Hag által azt követően, hogy az októberi, Tottenham elleni bajnokin megtagadta a becserélését és még a mérkőzés lefújása előtt elhagyta az Old Traffordot.


Ronaldo szerint Ten Hag "nem tiszteli őt" úgy, ahogy azt megérdemelné, és bár az októberi, Tottenham elleni meccsen mutatott viselkedését már bánja, úgy érzi, hogy a büntetése túlzottan erős volt utána.

 

A Piers Morgannek adott, az egész futballvilágot felforgató TalkTV-s interjú utolsó részében Ronaldo arról is szót ejt, hogy a nyáron egy 350 millió euros ajánlatot utasított vissza Szaúd-Arábiából és állítása szerint "számos" megkeresése volt arra, hogy elhagyja a Unitedet.

 

A 37 éves támadó elárulta, 40 éves koráig tervezi aktív játékos pályafutását, azt azonban nem tudja, hogy a katari világbajnokság után mely klubnál fog szerepelni, de a Unitedtől való távozására erős utalást tett azzal, hogy "valószínűleg jó lenne új fezetet nyitnia" karrierében.

 

Bánja a korai stadionelhagyást; provokálva érezte magát

Arról, hogy októberben megtagadta becserélését a Tottenham ellen, miután Ten Hag nem akarta beállítani a hónap elején 6-3-ra elveszített Manchester City elleni városi derbin:

"Nem állítasz be a Manchester City ellen az irántam való tisztelet jeleként, majd három percre beküldenél a Tottenham ellen? Ennek nincs értelme."

 

"Szerintem neki ezzel pontos célja volt. Provokálva éreztem magamat, nem csak az akkori meccs, hanem a korábban történtek miatt is. Nem mutat olyan tiszteletet [irántam], mint amilyet megérdemelnék."

 

"De ezzel nehéz mit kezdeni. Valószínűleg a Tottenham ellen ez volt a kiváltó oka a távozásomnak."

 

"Őszinte leszek, az, hogy elhagytam a stadiont [a Tottenham ellen], olyan dolog, amelyet megbántam. Legalábbis nagy valószínűséggel így van."

 

"Nehéz ezt 100 százalékban kijelenteni, mondjuk azt hogy megbántam, de ezzel együtt is provokálva éreztem magamat az edző által."

 

"Nem lehetséges számomra, hogy egy edző három percre cseréljen be egy mérkőzésen. Sajnálom, nem ilyen játékos vagyok. Én tudom, hogy mivel tudok segíteni a csapatoknak."

 

"Ne mondja nekem senki, hogy a top játékosok, akik mindent meg akarnak nyerni, a kulcsemberek, három percet fognak játszani. Gyerünk már, ez elfogadhatatlan."

 

"Azok után, amit állandóan mondtak, hogy tisztelnek engem. Számomra ez nem tisztelet, ezért hoztam azt a döntést, amit már bánok."

 

"Bocsánatot kértem a helyzet miatt a csapattársaimtól, kitettem egy posztot - megbántam, hogy elhagytam a stadiont. Bánom, hogy a csapattársaim tudták, hogy mit érzek, én pedig bocsánatot kértem."

 

"Az edzőnek nincs tisztelete irányomba. Szóval a kapcsolatunk emiatt alakul ebbe az irányba. Folyamatosan azt mondja a sajtóban, hogy ő keres engem, beszélünk, blah, blah, blah. De ez csak a sajtónak szól. 100 százalékban."

 

"Ha nem tisztelsz engem, akkor én soha nem foglak tisztelni téged."

 

Arról, hogy a Manchester United felkészülési szezonjának utolsó mérkőzésén, júliusban a Rayo Vallecano ellen is idő előtt távozott az Old Traffordról, Ronaldo így folytatta:

"Én és még nyolc másik játékos távozott, de csak az én nevem került említésre. Tavaly számos játékos tett ugyanígy. Azon a meccsen nyolc játékos ugyanúgy járt el, de csak a fekete bárányról beszélnek, aki én vagyok."

 

"Teljesen megértem, rendben, lezárt ügy. Bocsánatot kértem az edzőtől és számomra ez a fejezet innentől fogva le van zárva."

 

 

Kapcsolat Erik ten Haggal

"Megértem, hogy egy új munkahelyen megpróbálsz jó benyomást kelteni. A Manchester United annyira rosszul szerepelt az elmúlt öt évben, hogy, mondjuk úgy, ki kell üríteni a házat."

 

"De az ezzel kapcsolatos hozzáállásuk és ahogyan ezt a sajtó tálalta, fújta fel ezt ennyire nagyra. Kezdetben tényleg meg tudtam érteni a helyzetet, nem vettem részt a felkészülési szezonban, nem voltam játékban, de ennél sokkal tovább ment ez az ügy."

 

"Más dolgok is történnek az emberekkel, amikről nem tudnak. Nem fogom véka alá rejteni azt a véleményemet, hogy az edzőtől nem kaptam megfelelő empátiát. Ezt őszintén gondolom."

 

Visszautasított szaúdi ajánlat

Amikor arról kérdezték, tényleg kapott-e két évre 350 millió euros ajánlatot egy szaúd-arábiai klubtól, így válaszolt:

"Igen, ez igaz. És az is, hogy abban a pillanatban vissza is utasítottam."

 

"Ők [a sajtó] rengeteg értéktelen, szemétnek való dolgot mondanak. Jorge Mendesnek több, mint 100 játékos ügyfele van, akik az Arsenalhoz meg a Chelsea-hez igazolnak, ők mégis mindig Cristiano Ronaldot említik, 'akinek ajánlatot tettek'."

 

"Legyünk őszinték, ki a valaha volt legnagyobb fizetésű játékos a Premier League történetében - én vagyok, még 37 évesen is."

 

"Ők [a média] még a Sporting Lisszabonnak vagy a Napolinak is felajánlottak. Őszinte leszek, nem volt ajánlatom rengeteg klubtól, de számos ajánlatot kaptam más kluboktól."

 

"De az, amit a sajtó állít, hogy senkinek nem kellek, nem több, mint értéktelen szemét és teljességgel hamis."

 

"És hogy őszinte legyek, boldog voltam itt [a Unitednél], motivált voltam azt illetően, hogy egy nagyszerű szezonunk legyen. Ők viszont folyamatosan azt ismételgették, hogy Cristiano senkinek nem kell."

 

"Hogy ne kellene senkinek egy olyan játékos, aki az előző évben 32 gólt szerzett, beleértve a válogatott találatokat is?"

 

Marad a United játékosa?

"Nehéz ezt most megmondani, mert a hangulatom és a fókuszom most a világbajnoksággal kapcsolatos. Valószínűleg ez, az ötödik lesz az utolsó vb-m."

 

"Nem tudom mi fog történni a világbajnokság után, de mint korábban is említettem és most újra megismétlem, a szurkolók mindig ott lesznek a szívemben. És remélem, hogy ők pedig az én oldalamon fognak állni, akkor is ha visszatérek és akkor is ha nem, vagy bármi egyéb lesz."

 

"Senki sem tökéletes. Mindannyiunk életében vannak olyan részek, amikor embernek kell maradnunk, ennek pedig az is a része, amikor apák is vagyunk. Mindig fogok hibákat elkövetni."

 

"De azt nem tudom és most nehéz megmondani, hogy mi fog történni a világbajnokságot követően, mert én most csak arra koncentrálok, hogy ott mi fog történni a portugál válogatottal."

 

"A motivációm a Unitednél nem volt ugyanolyan, mint pár hónappal ezelőtt. Nem mondom, hogy friss kihívásra van szükségem, de majd meglátjuk."

 

"Nem tudok most megfelelő választ adni [a Unitedes jövőre], mert a világbajnokságra fókuszálok."

 

"De nem tudom, talán jó lenne a Man Unitednek és valószínűleg nekem is, ha új fejezetet kezdenék. Valószínűleg így van, de nem tudom."

 

"Ha visszatérek, akkor ugyanaz a Cristiano leszek, de remélem az emberek az én oldalamra állnak és engedni fogják, hogy ugyanúgy tündököljek, mint az összes klubomnál az elmúlt években."

 

"Amikor megérkeztem a Manchester Unitedhez, mindig a csapat segítségére akartam állni és jó dolgokat együtt elérni, emellett pedig a legjobb helyezésekért a legnagyszerűbb csapatokkal versengeni."

 

"De olyankor ez nehéz, amikor levágják a lábaidat, nem szeretnék, hogy tündökölj és nem hallgatnak a tanácsaidra."

 

"Szerintem van olyan szavam, amivel tanácsot adhatok a klubnak, mert egyénileg és csapatszinten is rengeteg trófeát nyertem. Szerintem sokat tudok segíteni, de ha az infrastruktúra nem elég jó..."

 

 

Ronaldo arra számít, az interjúval csalódást okoz az embereknek

"Ők kritizálnak, ha nem beszélek és természetesen akkor is kritizálni fognak, amikor igen - sőt, akkor még inkább."

 

"De ez olyan dolog, amellyel meg tudok birkózni. Tudom, hogy csalódást fogok okozni néhány embernek. Talán néhányat fel is bőszítek. De ez ilyen dolog."

 

"Az élet nagyon nehéz, mindannyiunk életében vannak akadályok. És én továbbra is harcolni fogok azok ellen az emberek ellen, akik nem hisznek bennem. Azt akarom, hogy ezek az emberek tudják, nincs igazuk."

 

"Nehéz, nagyon nehéz azt mondanom, hogy nem térek vissza a Manchester Unitedbe. De, ettől függetlenül, mint már elhangzott... meglátjuk mi fog történni."

 

Az Arsenal bajnoki címének örülne

"Először a Manchester, de ha nem, akkor az Arsenal az a csapat, amely játékát szeretem nézni."

 

"Kedvelem azt a csapatot. És az edzőt is. Szerintem remek együttesük van. És ha nem a Manchester United nyeri meg a Premier League-et, akkor annak örülnék, ha az Arsenalnak sikerülne."

 

"Ferguson mindig az én oldalamon áll."

"Egy hónapja nem beszéltem vele, de ő mindig az én oldalamon áll. Ő mindig megért engem. És tudja, mindenkinél jobban, azt is, hogy a klub nem azon az úton jár, amit megérdemelne. Ezzel mindenki tisztában van."

 

"Vannak emberek, akik nem látják ezt, mert nem is akarják. A szurkolók mindig a játék szenvedélyét és egyben a választ jelentik. Manchester a szurkolókhoz tartozik, de tudniuk kell az igazságot. Az infrastruktúra nem megfelelő. Ebben változás kell."

 

"Messi varázslatos"

"Ő egy lenyűgöző, top játékos ... 16 éve osztozunk ugyanazon a színpadon, elképesztő. Szóval, nagyon jó kapcsolatom van vele."

 

"Nem vagyunk barátok, abban az értelemben, hogy egy barát számomra az, aki már járt a házamban, szoktunk beszélni telefonon. Nem, erről nincs szó, de ő olyan, mint egy csapattárs. Ő egy olyan srác, akit nagyon tisztelek amiatt, ahogyan beszél rólam."

 

Karrier 40 éves koráig

"Két, talán három évig akarok még játszani. Maximum két-három év. 40 éves koromban be akarom fejezni. És szerintem a 40 év egy jó kor."

 

"De nem tudom, nem ismerem a jövőt. Néha eltervezel egy dolgot, de mint számtalanszor mondtam, az élet dinamikus. Soha nem lehet tudni mi fog történni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!