Welbeck már ég a bizonyítási vágytól

Danny Welbeck a következõ szezonban meg fogja kapni a lehetõséget Sir Alex Fergusontól, hogy ismét bizonyítsa rátermettségét a Manchester Unitednél.


Sok más fiatalhoz hasonlóan az Old Traffordon, Welbeck is várni kényszerül már egy ideje a nagy áttörésre, hiszen karrierje nagy részét ezidáig kölcsönben töltötte.

 

A 20 éves játékos azonban Anglia U21-es Európa Bajnokságát követõen visszatér a Vörös Ördögökhöz azzal a biztosítékkal, hogy bizonyíthatni tudja majd, mennyit is fejlõdött az utóbbi idõben.

 

"A menedzser azt mondta, meg fogom kapni a kellõ lehetõségeket, és remélhetõleg élni is tudok majd velük, illetve továbblépek ezáltal" - fogalmazott Welbeck, aki azt is elismerte, hogy amennyiben nem sikerül megragadnia Sir Alex Ferguson terveiben, kénytelen lesz elgondolkodni a távozáson.

 

"Eljön az idõ, amikor dönteni kell a jövõdet illetõen, de még csak 20 vagyok, úgyhogy egyelõre várok a lehetõségemre."

 

Welbeck két hónappal a 18. születésnapja elõtt debütált a Unitedben, és mind a Premier League-ben, mind az FA Kupában sikerült betalálnia már az elsõ tétmeccsén.

 

Talán még ennél is nagyobb szó volt számára, hogy 2009-ben a Tottenham elleni gyõztes Ligakupa döntõn bekerült a kezdõcsapatba.

 

Habár az már vitatható, hogy azon a meccsen nyújtotta volna teljesítménye legjavát az Old Traffordon, ráadásul csaknem másfél éve nem játszott már anyaegyesületében.

 

http://img199.imageshack.us/img199/1558/83460071.jpg

 

Ehelyett ugyanazt az ösvényt tapossa, mint sok más United reménység elõtte, kölcsönben szerepelve, és így fejlõdve, valamint folyamatosan bizonyítva egyrészt saját magának, másrészt Sir Alex Fergusonnak.

 

Mindezt meg kell hagyni, maximálisan végre is hajtotta mind a Preston, mind pedig a tavalyi szezonban, a Sunderland csapatánál.

 

"A kölcsönszereplés igazán jót tesz az embernek" - mondta Welbeck, aki kész ismét gyõzelemre vezetni csapatát Anglia vasárnapi U21-es EB-találkozóján, a csehek ellen.

 

"Rengeteg tanulsz ezáltal. Olyan tapasztalatokra teszel szert, amit nem tudnál megszerezni a United kispadján ülve."

 

"Elsõ osztályú csatárokkal játszottam együtt. A kezdetekben Darren Bent volt ott, majd érkezett Asamoah Gyan."

 

"Nagyon sokat tanultam Darrentõl úgy edzés közben, mint a mindennapokban."

 

"Ugyanez volt a helyzet Asamoah-val is, és mindazt, amit kaptam tõlük, fel tudom használni majd további fejlõdésem során."

 

 


Sky

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!