Fiatalok búcsúja Angliával

A Manchester United négy fiatalja vasárnap este gyötrelmes módon zárta az U21-es Európa-bajnokságot.


Pedig a 76. percben még úgy tûnt, Danny Welbeck találatával elõdöntõbe jut Stuart Pearce csapata, ám a 89. percben a csereként beállt Jan Chramosta egyenlített, ráadásul a rövid hosszabbításban még a szintén csere, Tomas Pekhart is betalált, így téve biztossá a csehek továbbjutását, ugyanis mivel Anglia az elõzõ két mérkõzésén csak döntetlent ért el - a spanyolok ellen Welbeck egyenlített, míg Ukrajna ellen egy kiábrándító 0-0 lett a vége - ezért mindenképp nyerniük kellett volna a továbbjutáshoz.

 


Pearce mind a négy United fiatalt a kezdõbe jelölte a mérkõzésre, melyet meg kellett nyerniük. Az új igazolás, Phil Jones ismét remek párost alkotott Chris Smallinggal a védelem közepén, Welbeck csatárként szerepelt, míg Tom Cleverley ismét visszakerült a csapatba az ukránok elleni nélkülözést követõen. Csupán Tom nem játszotta végig a találkozót, õt az Aston Villa fiatalja, Mark Albrighton váltotta közvetlenül Danny gólja után.

Míg Anglia tehát repül haza, addig Csehország Svájccal, míg a spanyolok Izlanddal csapnak össze az elõdöntõben. Így tehát már csak a Unitedhez kapcsolódó David De Geát figyelhetjük, aki vasárnap 3-0 arányban felülmûlta csapatával az ukránokat. De Gea összehozott egy büntetõt, amikor Roman Zozulya játékost buktatta, amiért sárga lapot is kapott a kapus. Ám végül javított, és kivédte Yevhen Konoplyanka tizenegyesét.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!