Eriksen megnevezte két bálványát

Christian Eriksen elárulta, hogy ki volt az a két játékos, akire fiatal korában felnézett.


A Manchester United középpályása, aki jelenleg Dániát képviseli a katari világbajnokságon a közelmúltban vett részt egy szurkolói kérdezz-felelek interjún, amelyben az egyik kérdező, a szingapúri Ram bálványairól kérdezte.

 

A 30 éves játékosnak két legenda is eszébe jutott, akik mindketten zseniálisak és kreatívak voltak és akiknek élvezettel nézte játékát.

 

"Nekem kettő volt" - válaszolta Christian. "Totti volt az egyik, amikor sokat játszottam a Futball Menedzserrel, majd Laudrup. Michael Laudrup, az egyetlen és örök."

 

"Ő azért is, mert dán volt és nagyon tetszett a játékstílusa."

 

Totti teljes játékos pályafutását a Roma csapatánál töltötte és 250 góljával a 2. helyen áll a minden idők legjobb Serie A góllövőinek listáján Silvio Piola mögött. A 2006-os világbajnokságot megnyerő olasz válogatottnak is a tagja volt.

 

Laudrup, akinek testvére, Brian szintén élvonalbeli játékos volt, a Barcelonaban, Real Madridban és két olasz klubban, a Lazioban és a Juventusban játszott. A tehetséges támadó 104 válogatott találkozón képviselhette a dánokat, ezek közül különösen kiemelkedő volt az 1986-os világbajnokság számára. Pályafutását Christian egykori klubjában, az Ajaxban fejezte be.

 

 

A dánok 1998-ban Laudrup irányításával kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a világbajnokságon, Eriksen pedig azon lesz, hogy csapatával minimum a kieséses szakaszba jussanak.

 

Kasper Hjulmand csapata döntetlent játszott Tunéziával és minimális vereséget szenvedett Franciaországgal szemben, így nagy nyomás nehezedik rájuk a G csoport utolsó mérkőzésén, a Ausztrália ellen.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!