Ten Hag célja a spanyolországi edzőtáborral

Erik ten Hag elárulta, hogy mit szeretne elérni csapatával a téli spanyolországi edzőtáborban.


A Vörös Ördögök néhány napot Andalúziában töltenek és közben megmérkőznek a Cadiz, valamint a Real Betis csapataival. A mérkőzések szerdán, valamint szombaton kerülnek megrendezésre és az MUTV-n keresztül élőben láthatók lesznek.

 

Mivel a felnőtt csapat nagy része a katari világbajnokságon tartózkodik, a spanyolországi edzőtáborba a Manchesterben maradó rutinosabb játékosok mellett számos fiatalt láthatnak majd a szurkolók, Ten Hag célja pedig az, hogy a szezon újrakezdéséhez folytassa az építkezést.

 

A United december 21-én a Burnley ellen lép pályára az Old Traffordon a Ligakupa 4. fordulójában, a holland menedzser pedig szeretné, ha a most velük tartó fiatalok megmutatnák, mire is képesek.

 

"Ez minden edzőtábor alapcélja, illetve az, hogy visszarázódjunk a játék ritmusába" - mondtat Ten Hag Danny Webbernek spanyolországi interjújában. "Először az erőnléti szintet kell fejlesztenünk, majd a játékstílusra megyünk rá. Viszont több dolgot is említhetnék, mivel elég vegyes kerettel vagyunk most itt."

 

"Rengeteg fiatal játékos tartott velünk és támogatniuk kell a munkánkat. Meg kell mutatniuk, hogy mire képesek, mire számíthatok tőlük, mik a képességeik én pedig ez alapján el tudom dönteni, hogy milyen jövőjük lehet a klubnál."

 

 

"Szerintem ez egy nagyszerű lehetőség számukra. Nem szokványos, hogy ilyen szünet van a szezon során, sok játékos oda van a világbajnokságon, így vannak szabad posztok és ők, a fiatalok megmutathatják magukat."

 

"Kihívhatják így a Premier League-ben szereplő játékosokat, úgyhogy ez egy fantasztikus dolog számukra."

 

Mostmár több, mint 3 hét telt el azóta, hogy Garnacho góljával a United megszerezte a Fulham ellen a 3 bajnoki pontot, ezért a menedzser elsődleges célja, hogy olyan erőnléti állapotba kerüljenek játékosai, amellyel továbbra is versenyképesek tudnak maradni a Bajnokok Ligáját jelentő helyekért folyó harcban. Ten Hag csapata jelenleg 5. helyen áll a tabellán 3 ponttal lemaradva a Tottenham mögött, azonban a rekordbajnok 1 meccsel kevesebbet játszott londoni riválisához képest.

 

"Nem csak az erőnlét megőrzése a cél, hanem az is, hogy fittebbek legyünk és fejlődjünk. Ha a szezon eddigi részét nézzük, akkor ezen lehet mit javítani sok játékosnál, főleg azoknál, akik nem mindig voltak bevethetők. Amikor bevethetők voltak sem voltak mindig megfelelő edzettségi szinten."

 

"Fontos cél, hogy ezt a hiányosságot leküzdjük és, hogy sokkal erősebbek legyünk a szünet végére. Jobbnak, versenyképesebbnek kell lenni a Premier League-ben, főleg, ha a legjobb 4 közé akarunk jutni."

 

A Burnley elleni Ligakupa mérkőzés lesz az első meccse a csapatnak, a hangsúly azonban most a két barátságos találkozón van. Ten Hag úgy gondolja, hogy mindkét csapat megfelelő próbatétel elé fogja állítani játékosait.

 

"Szerintem mindkét La Liga ellenfél jó csapat. Tudjuk, hogy ez a bajnokság jó, így pedig ellenük játszani megfelelő kihívás lesz számunkra" - mondta a menedzser.

 

"A Cadiz a legutóbbi meccsét a Real Madrid ellen játszotta és éppen csak, hogy alul maradtak 2-1-re, szóval tudjuk, hogy kemény ellenfelek lesznek. Tudjuk, hogy a Betis is ugyan ilyen jó ellenfél, szóval nagyon várjuk, hogy mire megyünk a játékstílusuk ellen. Ahogy már mondtam, ez egy remek kihívás és egy fantasztikus lehetőség is egyben, hogy a fiatalok is megmutathassák magukat."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!