Ten Hag: A vb-t megjáró játékosoknak készen kell állniuk

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag arra számít, hogy a világbajnokságon résztvevő játékosai azonnal képesek lesznek hatással lenni klubcsapatukra, amint visszatérnek.


Minden szempontból példa nélküli szezon szemtanúi lehetünk, ugyanis a jelenleg Katarban zajló világbajnokság fináléja csak három nappal korábban kerül majd megrendezésre, mint hogy a Vörös Ördögök következő tétmérkőzésén, december 21-én a Burnley elleni Ligakupa mérkőzésen felharsanna a kezdő sípszó. 

 

Bár még egyik Katarban küzdő manchesteri játékos sem veheti biztosra részvételét a december 18-i döntőben, a torna alakulásának fényében biztosak lehetünk abba, hogy sok játékosnak nagy közeli lesz az utolsó vb- és az első United-meccs időpontja.

 

Erik elmondása szerint erről beszéltek játékosaival, mielőtt hazájuk válogatottjához csatlakoztak volna, a szezon egyedisége miatt pedig arra számít, hogy tanítványai ott fogják folytatni, ahol a Unitedben abbahagyták. 

 

"Volt egy tervünk, felkészítettük a játékosokat rá, szóval nem lehet félreértés abból, hogy mi a program" - kezdte a spanyolországi edzőtáborban.

 

"Tudatosítottuk a játékosokban azt a tényt, hogy miután kiestek a világbajnokságról, vissza kell térniük a klubhoz, mert a bajnokság azonnal folytatódni fog."

 

"Erre pedig készen kell állniuk, de szerintem a játékosaink ehhez már hozzá is szoktak. A játékosaink győztes típusúak, akik jelen pillanatban a világbajnoki címért vannak harcban és abban a pillanatban, hogy ez már nincs így - remélhetőleg azért egy győztesünk legalább lesz - ezzel a feladattal meg kell küzdeniük."

 

"Legyenek akár sikeresek, vagy szenvedjenek vereséget, tudniuk kell kezelni és persze készen kell állniuk az újabb kihívásokra is."

 

 

A 15, világbajnokságon részt vevő United játékos közül eddig csak hárman, Christian Eriksen, Facundo Pellistri és Hannibal búcsúztak.

 

Emiatt valószínű, hogy a következő hetekben Eriksen és Pellistri számára több idő fog rendelkezésre állni a United szezonjának újraindítására való felkészülésre, míg Hannibalra ugyanez igaz a Birmingham City-vel kapcsolatban.

 

Az események gyors egymásutánisága és az egyes játékosok visszatérésének bizonytalan időpontja ellenére Erik kijelentette, mindenki számára egyértelmű, hogy mire van szükség ahhoz, hogy sikeresek lehessenek a szezon második felében.

 

"Van egy olyan érzésem, érzésünk, hogy a megfelelő irányba tartunk, de azt is tudjuk, hogy még sok munka áll előttünk, mire a célunkhoz elérünk" - tette hozzá.

 

"Először is, olyan pozícióba kell hoznunk a csapatot, hogy valamit nyerhessünk. Ez az első számű fókuszunk."

 

"Decemberben vagy januárban egy csapat se nyer trófeákat. Áprilisra kell megfelelő pozícióba kerülnünk és ez az, amiért keményen dolgozunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!