Ten Hag véleménye a világbajnokságról

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag lelkesen figyeli a katari világbajnokság eseményeit és örül annak, hogy játékosai jó teljesítményt nyújtanak.


A holland a klubmédiának adott interjút spanyolországi edzőtáborukban, ahol 29 játékos keményen dolgozik, hogy felkészüljenek a szezon újrakezdésére.

 

"A legtöbb játékosunk ott van a legjobbak között különböző válogatottakkal, amit nagyon jó látni, ezért sokat nézem a világbajnoki meccseket" - mondta a menedzser.

 

"Amellett, hogy mindegyiket követem, igyekszem velük tartani a kapcsolatot is. Nagyon örülök, hogy jó teljesítményt nyújtanak, ami a csapatunk számára is jó előjel."

 

"A munkához is motivációt jelent ez és elmondhatom, hogy top kategóriás játékosaim vannak. A legjobb csapatot akarjuk összeállítani, amellyel szeretnénk valamit elérni ebben a szezonban."

 

Erik szülőhazája, Hollandia továbbra is versenyben van, ám nem ez az egyetlen ország, amelynek mérkőzéseit szívesen nézi a United menedzsere, hiszen a Vörös Ördögök több csapatban is képviseltetik magukat a legjobb 8 között. 

 

 

"Természetesen a holland meccseket folyamatosan nézem, több játékossal is jó kapcsolatom van, illetve a stábbal is. Szóval követem hazám menetelését, de szívesen nézem Angliát, Argentínát, Brazíliát és Portugáliát is, ahol szintén több játékosom is szerepel."

 

Ten Hagot lenyűgözte a világbajnokság  eddigi színvonala, különösen azért, mert a válogatottaknak nem sok ideje volt felkészülni a tornára. Az interjú egy nappal azután készült, hogy a Brazilok 4-1-re legázolták Dél-Koreát, amely a holland mester szerint zseniális teljesítmény volt.

 

"A legtöbb világbajnokság elején lehet nehézségeket látni, a kevés idő miatt pedig idén különösen nehéz volt a szervezés. Általánosságban elmondható, hogy a válogatottak élete nem könnyű. Számos különböző klubból jönnek, aztán hirtelen csapatot kell alkotniuk láthatóan nagy intenzitás mellett."

 

"Viszont az, hogy a hazádat képviselhetted az olyan plusz löketet ad, ez pedig növeli az intenzitást és szerintem fantasztikus látni, hogy ezek a nagyszerű játékosok miként alkotnak egy csapatot."

 

"Szerintem ez nagyon élvezetes. Ha valaki látta tegnap a brazilok meccsét, az fantasztikus teljesítmény volt és azt hiszem, pontosan ezért szeretjük a futballt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!