Beharangozó: Manchester United - Burnley

Véget ért a katari világbajnokság, a Vörös Ördögök pedig egyből egy Ligakupa találkozóval kezdik a szezon második felvonását.


Szerda este visszatér a klubfoci, Erik ten Hag és fiai pedig az OLd Traffordon fogja fogadni a Burnley csapatát a Ligakupa 4. fordulójában. 

 

A két csapat legutóbb a 2002/03-as szezonban találkozott egymással a kupasorozatban, a mérkőzést a Burnley otthonában játszották, a meccset pedig Sir Alex fiai nyerték 0-2-re Forlan és Solskjaer találatainak köszönhetően. A United akkor egészen a fináléig menetelt, ahol viszont az ősi rivális Liverpooltól 2-0-s vereséget szenvedtek.

 

A Burnley a 2. fordulóban kapcsolódott be a Ligakupába, melyben a Shrewsbury csapatát tudták 1-0-ra legyőzni idegenben, a 3. fordulóban pedig a Crawley-t fogadták és 3-1-es győzelemmel továbbjutottak a 4. körbe, ahol már jóval nehezebb dolguk lesz. Velük szemben a United a 3. körben lépett be a versenybe, ám a rekordbajnok egyből Premier League ellenfelet kapott az Aston Villa "személyében", akiktől pont a kupameccset megelőzően kaptak ki Birminghamben 3-1, az Old Traffordon viszont 4-2-re felülmúlták az Oroszlánokat.

 

A világbajnokság miatt fájó veszteség, hogy sem Raphael Varane, sem pedig az újdonsült világbajnok, Lisandro Martinez nem lesz ott az összecsapáson, a csapat többi tagja egészséges és elvileg bevethető, bár nem lenne meglepő, ha a kupamérkőzésre Ten Hag kicsit felforgatná a kezdőjét. A hiányzók mellett már Cristiano Ronaldo játékára sem számíthat a holland menedzser, mivel a világbajnokság ideje alatt napvilágot látott interjúját követően a klub és a portugál klasszis nagyon gyorsan, közös megegyezéssel szerződést bontottak.

 

A 3. fordulóban voltak már nagy nevek, akik búcsúzni kényszerültek és a 4. felvonásban is biztosan lesz ilyen, hiszen a városi rivális Manchester City, valamint az ősi rivális Liverpool egymás ellen mérkőzik meg a továbbjutásért, kár, hogy mindkettő nem eshet ki ugyan azon a mérkőzésen...

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Martinez (pihenő a vb miatt), Varane (pihenő a vb miatt), Dalot (izomsérülés)

 

Burnley: Westwood (lábtörés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United mind az 5 Burnley elleni Ligakupa találkozóján továbbjutott a következő fordulóba, legutóbb a 2002/03-as szezonban a 4. fordulóban.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a Burnley, a legutóbbi 23 idegenbeli meccséből a United ellen mindössze 1-et tudott megnyerni 8 döntetlen és 14 vereség mellett, a győzelem pedig egy 2-0-s siker volt számukra a Premier League-ben 2020 januárjában.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 4 hazai meccsükből 3-at elveszítettek a Ligakupában, ez annyi, mint az ezt megelőző 36 kupatalálkozó során volt az Old Traffordon.

 

A Burnley a 2008/09-es idény óta először juthatna be a legjobb 8 közé a Ligakupában, akkor Championship csapatként 3 PL csapatot is kiejtettek a menetelés során.

 

A Manchester United játékosa, Marcus Rashford legutóbb 11 Ligakupa találkozóján 12 gólban vállalt szerepet, ebből 8-at ő maga szerzett és 4 gólpasszt is adott.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 meccsének eredménye:

 

United: GY, GY, V, GY, GY

 

Burnley: V, GY, GY, GY, GY

 

 

A csapatok legutóbb 5 egymás elleni találkozójának eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United - Burnley 3-1 (2021.12.30. - Premier League)

United - Burnley 3-1 (2021.04.18. - Premier League)

United - Burnley 0-2 (2020.01.22. - Premier League)

United - Burnley 2-2 (2019.01.29. - Premier League)

United - Burnley 2-2 (2017.12.26. - Premier League)

 

 

A csapatok góllövői a Ligakupa 2022/23-as idényében:

 

United: Martial 1 gól, Rashford 1 gól, Fernadnes 1 gól, McTominay 1 gól

 

Burnely: Zaroury 2 gól, Barnes 1 gól, Bastien 1 gól

 

 

Ligakupa, 4. forduló

Manchester United - Burnley

Old Trafford, 2022.12.21. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Graham Scott

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Lindelöf - Maguire - Malacia - McTominay - Eriksen - Elanga - Van de Beek - Garnacho - Martial

 

Burnley: Peacock-Farrell - Taylor - Harwood-Bellis - Beyer - Maatsen - Cullen - Bastien - Manuel - Brownhill - Churlinov - Barnes

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést az Aréna 4 élőben közvetíti.

 

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Burnley

Ligakupa - 4. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!