Beharangozó: Wolves - Manchester United

Az év utolsó napján sincs megállás a Premier League-ben.


Az éjféli pezsgőzés előtt szombat koradélután még egy utolsó idei jelenése lesz Erik ten Hag csapatának a bajnokságban. A Vörös Ördögök magabiztosan nyerték meg a 2022-es esztendőben az utolsó hazai találkozójukat, most pedig hasonló teljesítménnyel szeretnének előrukkolni idegenben is, ám ehhez a Farkasoknak is lesz egy-két szava.

 

A Wolves az elmúlt évek során több alkalommal is borsot tudott törni a rekordbajnok orra alá, a kiesés elől menekülő csapat pedig most is erre készül. Az előző idényben a Molineux Stadionban Ole Gunnar Solskjaer irányításával United siker született Greenwood 80. percben lőtt góljának köszönhetően, majd a "visszavágón" a Farkasok tudtak nyerni az Old Traffordon, a Unitednek akkor már Ralf Rangnick volt a menedzsere. Most Erik ten Hag számára adott a feladat, hogy csúnyán fogalmazva "belerúgjon a földön fekvőbe" és elhozza fiaival mindhárom bajnoki pontot, amellyel a Vörös Ördögök a 4. helyen léphetnének be a 2023-as esztendőbe 2 pont előnnyel a Spurs előtt, akiknek az Új Év első napján lesz majd a következő bajnokijuk.

 

Jó hír a csapat számára, hogy mostmár Lisandro Martinez is bevetésre kész miután szerdán visszatért Manchesterbe, így lehetősége lesz a holland menedzsernek a lehető legerősebb kezdőcsapatát pályára küldeni Lopetegui tanítványai ellen. A spanyol mester csapata legutóbbi Premier League találkozóját ugyan megnyerte az Everton vendégeként, előtte azonban zsinórban 3 hazai bajnokijukat is elbukták, ráadásul ezen a 3 mérkőzésen 9 gólt kaptak és csupán 2-őt tudtak szerezni.

 

Biztosak lehetünk abban, hogy a Wolves nem fogja könnyen adni magát és az elmúlt szezonok tapasztalata alapján inkább szoros mérkőzésre számítunk, de United győzelemmel a végén.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Wolves: Chiquinho (térdsérülés), Kalajdzic (térdsérülés), Neto (bokasérülés), Jonny (izomsérülés), Traore (sérülés)

 

United: Lindelöf (betegség), McTominay (betegség), Dalot (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Farkasok a legutóbbi Manchester United elleni PL meccsüket megnyerték 1-0-ra az Old Traffordon, legutóbb viszont 1979 szeptembere és 1980 augusztusa között fordult elő az, hogy két egymást követő bajnokit meg tudtak nyerni a Vörös Ördögök ellen (összesen akkor 3-at nyertek zsinórban).

 

A United legutóbbi két idegenbeli mérkőzését megnyerte a Wolves ellen a Premier League-ben, azonban korábban még soha nem sikerült a rekordbajnoknak zsinórban 3-szor is kétvállra fektetnie a Farkasokat a Molineux Stadionban.

 

A Vörös Ördögök a 2011/12-es idényben két bajnokin 9 gólt szereztek a Wolverhampton ellen (4-1 otthon, 5-0 idegenben), majd ugyanennyi gólt a United a Farkasok ellen a legutóbbi 11 bajnoki találkozójuk alkalmával tudott szerezni.

 

A Wolves a legutóbbi 9, Új Évkor lejátszott Premier League találkozójából mindössze csak 1-et veszített el 4 győzelem és 4 döntetlen mellett, bár az az 1 vereség pont a legutóbbi ilyen bajnokijuk volt 2016-ban, a QPR ellen (2-1-re kaptak ki).

 

A Manchester United az elmúlt 10 naptári év egyetlen utolsó mérkőzését sem veszítette el, 7-et megnyertek és 3 alkalommal játszottak döntetlent. Legutóbb a 2011-es esztendő utolsó mérkőzésén szenvedtek vereséget 3-2-re a Balckburn ellen és a teljes Premier League történelmet nézve ez az egyetlen vereségük Szilveszterkor 2 győzelem és 1 döntetlen mellett.

 

Ten Hag csapata legutóbbi 7 idegenbeli PL meccséből 4-et megnyert (1 döntetlen, 2 vereség), ezt megelőzően pedig 7-et buktak el zsinórban. A legutóbbi 7 bajnoki mindegyikén szereztek gólt, de az egyetlen alkalommal, amikor 2-nél több gólt szereztek, vereséget szenvedtek (6-3 a Manchester City ellen). 

 

A Farkasok a legutóbbi bajnokijukat 2-1-re megnyerték az Everton ellen, Lopetegui pedig csupán a 3. menedzser lehet a Wolves kispadján, aki zsinórban az első két bajnokiját is megnyerheti Andy Beattie (1964 november) és Sammy Chung (1977 augusztus) óta.

 

A Wolves március óta először nyerhetne meg két PL találkozót zsinórban, a legutóbbi 3 hazai bajnokijukat azonban 9-2-es összesítéssel elbukták.

 

Mióta a Wolverhampton 2018-ban visszatért a Premier League-be összesen 8 gólt szereztek a 90. percben, vagy az azt követő hosszabbításban, melyek győzelmet is jelentettek számukra, köztük a legutóbbit pont a nemrég az Everton ellen 2-1-re megnyert idegenbeli találkozón. Csak a Liverpool (10) és a Tottenham (9) tudott több ilyen találatot jegyezni ugyanebben az időszakban.

 

Joao Moutinho PL góljainak 40%-a a Manchester United ellen született (2/5). Mindazonáltal mindkét találatát az Old Traffordon érte el, beleértve az idén januári győzelmük egyetlen gólját.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések száma: 16 (9 United győzelem, 3 döntetlen, 4 Wolves siker)

Gólok: United 24, Wolves 11

Megítélt büntetők: United 3, Wolves 0

Értékesített büntetők: United 2, Wolves 0

Kapott gól nélküli találkozók: United 7, Wolves 3

Sárga lapok: United 26, Wolves 24

Piros lapok: United 1, Wolves 1

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Wolves: V, D, V, V, GY

 

United: D, GY, V, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi  egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Wolves - United 0-1 (2021.08.29.)

Wolves - United 1-2 (2021.05.23.)

Wolves - United 1-1 (2019.08.19.)

Wolves - United 2-1 (2019.04.02.)

Wolves - United 0-5 (2012.03.18.)

 

 

A csapatok legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

Wolves: Neves 4 gól, Podence 3 gól

 

United: Rashford 5 gól, Antony 3 gól, Martial 3 gól

 

 

Premier League, 18. forduló

Wolverhampton Wanderers - Manchester United

Molineux Stadion, 2022.12.31. 13:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Robert Jones

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Wolves: Sá - Semedo - Collins - Kilman - Ait-Nouri - Nunes - Neves - Moutinho - Traoré - Costa - Guedes

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Shaw - Casemiro - Eriksen - Antony - Fernandes - Rashford - Martial

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Wolves - Manchester United

Premier League, 18. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!