Beharangozó: Manchester United - Everton

Megkezdi FA-kupa szereplését is a Manchester United.


Az FA-kupa 3. fordulójában kapcsolódnak be a Vörös Ördögök a sorozatba és egyből egy Premier League ellenfelet fogadnak ennek apropóján az Old Traffordon.

 

Az Everton közel sem büszkélkedhet jó eredményekkel az utóbbi időben, hiszen minden sorozatot véve a világbajnoki szünetet megelőző 4 meccsükön és az azt követő 3-on találkozó egyikén sem tudtak nyerni, 2 döntetlen mellett 5 vereségbe szaladtak bele, igaz az egyik iksz a Manchester City ellen sikerült nekik, ami formájukat nézve bravúros eredménynek mondható.

 

Velük szemben Erik ten Hag csapata legutóbbi 6 mérkőzését megnyerte és ezek közül a legutóbbi 4 egyikén sem kaptak gólt, így érthető, ha bizakodva várják a United szurkolói a liverpooli csapat elleni kupamérkőzést, amit az ellenfél eredményeitől függetlenül nem szabad félvállról venni.

 

A holland menedzsernek sikerült a Bournemouth elleni bajnokin megfelelően rotálnia csapatát, amiből arra lehet következtetni, hogy a lehető legerősebb kezdőjét fogja majd pályára küldeni a Stolverkosok ellen, a cél pedig egyértelműen a továbbjutás a 4. fordulóba.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Tuanzebe, Van de Beek

 

Everton: Patterson, Townsend, Keane, Garner

 

 

Érdekességek:

 

Ez lesz a két csapat 13. FA-kupa találkozója, az eddigi összecsapásokból 6 alkalommal jutott tovább a United és ugyan ennyi estben a liverpooli Kékeknek sikerült továbblépniük. Ez az első eset, hogy a 3. fordulóban találkoznak egymással, legkorábban pedig a  2. forduló során futottak össze, de az még az 1908/09-es szezon során történt.

 

Az Everton minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 29 idegenbeli mérkőzéséből csak 1-et tudott megnyerni a United ellen. Ez lesz az első FA-kupa meccsük a Vörös Ördögök ellen idegenben az 1982/83-as idényben elszenvedett 1-0-s vereségük óta.

 

A Manchester United a legutóbbi 37 esetből mindössze kettőben esett ki az FA-kupa 3. fordulójában, bár mindkét vereséget az Old Traffordon szenvedték el. A Leeds ellen a 2009/10-es idényben és a Swansea ellen a 2013/14-es szezonban.

 

Az Everton a legutóbbi 14 3. fordulóban lejátszott FA-kupa találkozójából 10-en továbbjutott, viszont abban a 4 esetben, amikor kiestek, akkor Premier League ellenfél búcsúztatta őket.

 

A Kékek menedzsere, Frank Lampard még soha nem veszített mérkőzést az FA-kupában a Vörös Ördögök ellen. Játékosként 2 alkalommal diadalt ülhetett, 1 esetben pedig ikszeltek, menedzserként pedig a Chelsea-val búcsúztatni tudta a rekordbajnokot a 2019/20-as szezon elődöntőjében.

 

 

A két csapat legutóbbi 5  mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: GY, GY, GY, GY, GY

 

Everton: V, V, V, D, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni találkozójának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Everton 1-1 (2021.10.02. - Premier League)

United - Everton 3-3 (2021.02.06. - Premier League)

United - Everton 1-1 (2019.12.15. - Premier League)

United - Everton 2-1 (2018.10.28. - Premier League)

United - Everton 4-0 (2017.09.17. - Premier League)

 

 

FA-kupa, 3. forduló

Manchester United - Everton

Old Trafford, 2023.01.06. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Darren England

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Shaw - Casemiro - Eriksen - Rashford - Fernandes - Garnacho - Martial

 

Everton: Pickford - Coleman - Coady - Tarkowski - Mykolenko - Iwobi - Gueye - Onana - McNeil - Calwert-Lewin - Gray

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Everton

FA-kupa, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!