Csapathírek az Everton elleni FA-kupa meccs előtt

Erik ten Hag friss hírekkel szolgált csapata állapotáról az Everton elleni FA-kupa mérőzést megelőző sajtótájékoztatón.


Minden sorozatot figyelembe véve a Vörös Ördögök zsinórban a 7. győzelmükre készülnek, a világbajnoki szünet óta pedig még gólt sem kaptak.

 

A Bournemouth elleni 3-0-s siker mellett a Burnely- 2-0-ra, a Nottingham Forestet 3-0-ra, míg a Wolves-t 1-0-ra győzték le a holland menedzser tanítványai, lendületüket pedig szeretnék megőrizni a világ legrégebbi kupasorozatában is.

 

A United legutóbbi, 2016-os sikerét szeretné megismételni, ehhez pedig jó hír, hogy Anthony Martial bevethető lesz a Stolverkosok ellen. A francia támadót a Bournemouth elleni bajnoki 69. percében cserélték le biztonsági okokból, de problémája közel sem bizonyult súlyosnak és ott lehet péntek este ismét a pályán.

 

A 9-es számú játékos az októberi, Goodison Parkban aratott 2-1-es siker során ragyogó teljesítményt rakott le az asztalra és összességében is jó mutatóval rendelkezik a liverpooli csapat elleni, mivel eddig 7 alkalommal is eredményes tudott lenni ellenük.

 

"Elérhető lesz, de vele más a helyzet" - mondta Ten Hag a klubmédiának a meccs előtti sajtótájékoztatón. "Lecseréltük, mert a szezon elején nem játszott annyit és szépen lassan szoktatjuk vissza a 90 perchez."

 

"Játszhatna 90 percet, de nem akarunk rizikózni. Figyelnünk kell rá, hogy minden alaklommal legyen ereje játszani és hamarosan jóval többet fog bírni."

 

Ten Hag elmondása szerint Antony sérülés miatt hagyta ki a kedd esti bajnokit, de másnap már Carringtonban edzett, így szintén esély mutatkozik a szereplésére.

 

 

A középpályás Donny van de Beek viszont biztos lemarad a találkozóról, mivel a Bournemouth ellen csúnya sérülést szenvedett, ami miatt le is kellett őt cserélni még az első félidőben, ám estében a sérülésének súlyosságáról még nem érkezett információ.

 

Diogo Dalot és Lisandro Martinez is pályára léphettek néhány percre a keddi PL találkozón, így velük is számolhat a holland mester, valamin Scott McTominay is bevethető miután néhány mérkőzést kihagyni kényszerült betegség miatt.

 

A portugál védőt Aaron Wan-Bissaka helyettesítette remekül, aki a Marokkó elleni válogatott meccsen sérült meg, a belső védő szerepét pedig Martinez távollétében Victor Lindelöf és Luka Shaw oldotta meg. Az angol kedden már régi, jól megszokott helyén szerepelhetett és gólt is szerzett, így Tyrell Malacia valószínűleg csak a padra fog leülni, de szintén bevetésre kész. 

 

Ten Hagnak rengeteg lehetőség áll rendelkezésére a kezdőcsapat összeállítását illetően és a rotálás sem okozhat problémát, amire szükség is lehet, hiszen hamarosan következik a Charlton elleni Ligakupa összecsapás is.

 

"Rengeteg mérkőzést kell játszanunk" - tette hozzá Erik. "Néha változtatni fogunk, de csak annak tükrében, hogy felmértük a soron következő ellenfelünket."

 

"Taktikailag jelölhetem ki a csapatom, de mindenképp figyelembe vesszük a játékosok fizikai és mentális terhelését is, valamin azt, hogy ki ellen meccselünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Everton

FA-kupa, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!