Ten Hag reakciója az Everton elleni győzelemre

Erik ten Hag az Everton elleni 3-1-es győzelem alkalmával kóstolhatott bele a Manchester United csapatával, hogy milyen is az FA-kupa hangulata.


Marcus Rashford parádés teljesítményével mindhárom gólban közreműködve segítette a Vörös Ördögöket a kupasorozat 4. fordulójába jutni.

 

Ten Hag a mérkőzést követően a média képviselőinek átfogó elemzést is adott a győzelemről.

 

Az Old Trafford hangulata segítette a győzelem elérését

"Nagyon versenyképes volt mindkét csapat, nagy kihívás volt mindkét fél számára ez a jó tempójú mérkőzés. Szerintem a legnagyobb nyertese ennek a meccsnek a közönség volt. Izgalmas lehetett nézni. Jó tempót diktált mindkét csapat és sok lehetőséget láthattak mindkét oldalon. Örülök, hogy megnyertük ezt a találkozót, szerintem megérdemelten. Úgy gondolom, hogy az Everton nagyon jó volt, nagyon bátran játszottak és mindig előre törtek. Ezért is gondolom, hogy a szurkolók tökéletes estét kaptak. Jó meccs volt, szórakoztató. És csak ismételni tudom, hogy boldogok vagyunk, hogy nyertünk, de nem szabad elvenni az Everton érdemeit."

 

Rashford még ennél is többre képes

"Ő maga az oka annak, hogy kivirágzott a szezonban. A képességei megvannak én pedig támogatom, motiválom ez egyértelmű. Azt hiszem sikerült a megfelelő pozíciót megtalálni neki a pályán, de tisztességes teljesítményre képes elöl bárhol és hátul is bizonyos esetekben. Egy igazi taktikai fegyver ő és minden pozícióból képes gólt lőni. Ha megtartja a mostani fókuszt, biztos vagyok benne, hogy még több gólt fog szerezni. Folyamatosan befekteti a kellő munkát az edzésekbe, a meccsekbe és biztos vagyok benne, hogy folytatódni fog a jó sorozata. Meg vagyok győződve erről."

 

A cserék ismét jól teljesítettek

"Nem mindig ugyan azokat a játékosokat cserélem be, ahogy a kezdő 11 sem mindig ugyan az. Amit viszont nagyon szeretek jelen pillanatban az az, hogy csapatként dolgozunk a csapatért. Minden játékos készen áll arra, hogy pályára lépjen és segítsen, legyen szó akár gólszerzésről, vagy a középpályán, esetleg hátul a védekezésről. Szerencsére nem sokszor fordul elő, hogy a kapunk elé szögeznek minket, de ahogy most is látható volt, erre is tudunk reagálni. Láthatta mindenki, hogy a játékosok készen álltak és segítettek a beállításukat követően. Küzdenek a legjobb eredmény eléréséért és ennek én nagyon örülök."

 

 

Antony újra betalált

"Szerintem az egy nagyszerű gól volt egy remek akció végén Marcusnak köszönhetően a bal szélen. Keveset jutalmazzuk a játékosok mozgását, de Martial például a mai meccsen is a mozgásával sok helyet teremtett társainak. Ez Antony esetében is így van. A góljánál jó helyen volt, de emellett is remekül mozgott."

 

Trófea ambíciók

"A Manchester United mindig a trófeák megnyerésére törekszik. Ez a célunk most is, de nem akarjuk erőltetni, eljön a mi időnk. Most még a következő meccsre kell koncentrálni, nem a megnyerhető trófeákra. Messze van még a vége és addig megvan a magunk dolga. Dolgozunk a csapaton, hogy fejlődjön és jelen pillanatban ez a legfontosabb fókuszunk. Egyébként azt gondolom, hogy megvan bennünk, ami egy trófea megnyeréséhez szükséges. Tudunk higgadtan és kiegyensúlyozottan teljesíteni, megvan a megfelelő rugalmasságunk. Sok jó képességű játékos van a csapatban, ezek összességével pedig meccseket és trófeákat nyerhetünk."

 

A Chartlon következik

"Jelen pillanatban nincs időnk komolyabb edzést tartani, persze fogunk a hétvégén, de a legfontosabb a frissesség, erre figyelünk most. Sok meccs van még hátra és a játékosok közül sokan nem pihentek a világbajnokság miatt, szóval úgy gondolom, hogy a frissességük kiemelten fontos. Emellett a kikapcsolódásra is időt kell adnunk nekik, hogy regenerálódhassanak a következő meccsig. Pihend ki a fáradalmakat és gyerünk előre."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!