Beharangozó: Manchester United - Charlton

Kedd este újabb Ligakupa mérkőzést játszanak a Vörös Ördögök.


A korábbi szezonok kevésbé szerencsés sorsolása után idén jól alakul a United szerencséje, hiszen ismét az Old Traffordon kell kupameccset játszaniuk és az ellenfél is verhetőnek tűnik, a tét pedig az elődöntőbe való bejutás, onnantól pedig már csak egy lépés a finálé.

 

A két csapat kis híján 16 éve találkozott egymással utoljára és a Vitézeknek nem igazán vannak szép emlékei a Vörös Ördögökről, hiszen legutóbb 1989 novemberében tudtak nyerni a United ellen (2-0-ra, de akkor hazai pályán játszottak). Azóta 17-szer futottak még össze a bajnokságban, ebből 2 alkalommal tudtak döntetlent elérni, a többi meccset pedig elveszítették.

 

A League One-ban szereplő gárda a bajnokságban nem igazán vitézkedik, 12. helyen állnak és messze vannak a feljutástól. Ten Hag csapatának szekere azonban jól fut a világbajnoki szünet óta, illetve már a szünet előtt is szépen muzsikáltak, hiszen zsinórban 7 tétmeccset megnyertek, ráadásul ezeken összesen 4 gólt kaptak, 4 meccset kapott gól nélkül hoztak le és a játék képe is egyre biztatóbb.

 

Mivel a tét már a legjobb 4 közé jutás, így kicsit érdemes körbenézni, hogy a másik 3 találkozóval mi a helyzet, kik lehetnek azok, akikkel az elődöntőben összefuthatnak a holland menedzser tanítványai:

 

Nottingham Forest - Wolves

Southampton - Manchester City

Newcastle - Leicester City

 

Izgalmas forduló lesz, amely akár meglepetéseket is tartogathat, viszont, ha a papírformát nézzük, akkor nem kérdés a továbbjutók kiléte és az sem, hogy ezek közül kiket lenne érdemes még a döntőbe jutásért elkerülni, a fináléban egy ki-ki mérkőzésen pedig bármi megtörténhet. Ami biztos, hogy a Unitednél fontosnak tarják a megszerezhető kupák megnyerését, mi pedig szurkolunk, hogy a 2016/17-es idény után ismét az angol rekordbajnok emelhesse magasba a győztesnek járó serleget.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Sancho (meccsterhelés hiánya), Tuanzebe (meccsterhelés hiánya), Van de Beek (térdsérülés), Fernandes (eltiltás)

 

Charlton: Egbo (sérülés), McGrandles (sérülés), Wollacott (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A kedd is Ligakupa találkozó csak a 2. lesz a felek között, az elsőre még az 1974/75-ös idényben került sor, a 2. fordulóban, a mérkőzést pedig a Vörös Ördögök nyerték meg 5-1-re.

 

Minden sorozatot figyelembe véve ez lesz az első találkozója a Charltonnak a United ellen a 2007 februárjában elszenvedett 2-0-s vereség óta az Old Traffordon, a Vitézek pedig 18 meccse nyeretlenek a Vörös Ördögök ellen, 2 döntetlen mellett 16 vereségük van, mióta 1989 novemberében 2-0-ra legyőzték a manchesterieket. 

 

Minden sorozatot figyelembe véve a Manchester United legutóbbi 10 találkozóját megnyerte a Charlton ellen és nincs másik csapat akikkel szemben ugyan ezt elmondhatnák magukról.

 

A Charlton legutóbbi 25 idegenbeli mérkőzéséből csupán 1-et tudott megnyerni a United ellen (3 döntetlen, 21 vereség). Az 1 győzelem 1986 augusztusában született az élvonalban, 0-1-re tudtak nyerni az Álmok Színházában Mark Stuart találatával.

 

A Vörös Ördögök a Ligakupa negyeddöntőjében 22 alkalommal szerepeltek, ebből pedig 16 esetben nyerni tudtak, ebből 4-et a legutóbbi 5 alkalom közül. Utolsó két kiesésük a sorozat ezen szakaszában azonban alacsonyabb osztályban szereplő csapat ellen következett be. Crystal Palace 2011/12 és Bristol City 2017/18.

 

A Charlton története során először juthatna be a Ligakupa elődöntőjébe. Egyetlen negyeddöntőjük volt eddig, amit elveszítettek 1-0-ra a Wycombe Wanderers ellen a 2006/07-es szezonban.

 

A Vitézek ebben a szezonban 4 Ligakupa találkozón mindössze 3 gólt szereztek és 3 esetben is büntetőkkel jutottak a következő fordulóba, korábban pedig egyetlen csapat sem tudott 4 büntetőpárbajt megnyerni egy idényen belül.

 

A Manchester United támadója, Marcus Rashford legutóbbi 12 Ligakupa mérkőzésén 13 gólból vette ki a részét, 9-et ő maga szerzett és 4 assziszt mellett.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: GY, GY, GY, GY, GY

 

Charlton: D/GY, D, V, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni találkozójának eredménye minden sorozatot figyelembe véve, ebben a felállásban:

 

United - Charlton 2-0 (2007.02.10.)

United - Charlton 4-0 (2006.05.07.)

United - Charlton 2-0 (2004.11.20.)

United - Charlton 2-0 (2004.04.20.)

United - Charlton 4-1 (2003.05.03.)

 

 

A csapatok gólszerzői a Ligakupában:

 

United: Rashford 2 gól, Fernandes 1 gól, McTominay 1 gól, Martial 1 gól, Eriksen 1 gól

 

Charlton: Henry 1 gól, Jaiyesimi 1 gól, Aneke 1 gól, 

 

 

Ligakupa, negyeddöntő

Manchester United - Charlton Athletic

Old Trafford, 2023.01.10. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Jarred Gavan Gillett

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Butland - Wan-Bissaka - Maguire - Lindelöf - Malacia - Casemiro - Fred - Elanga - Eriksen - Garnacho - Martial

 

Charlton: MacGillivray - Clare - Inniss - Ness - Sessegnon - Morgan - Dobson - Fraser - Rak-Sakyi - Leaburn - Blackett-Taylor

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést az Aréna 4 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Charlton Athletic

Ligakupa , negyeddöntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!