Ten Hag reakciója a City legyőzésére

Erik ten Hag érthetően elégedett volt, miután a Manchester United 2-1-re legyőzte a City-t a városi derbin.


Jó első félidő

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Remekül védekeztünk és proaktívak voltunk. Gyorsan lendültünk ellentámadásokba, helyzeteket dolgoztunk ki belőlük, szóval nagyon boldog voltam a szünetben emiatt. 1-0-ra vezetnünk kellett volna, de nem így volt. A félidőt követően le kellett cserélnünk Anthony Martialt, mert problémái voltak. Ez megváltoztatta a mérkőzést és már egyáltalán nem tudtunk proaktívak lenni. És éppen mielőtt cserélni akartam volna, az ellenfél megszerezte a vezetést."

 

Bruno egyenlítőgólja

"Az ellenfél csapata elégedetlen volt a helyzettel, de Bruno az utolsó védő előtti pozícióból indulva szerezte a gólt, nem leshelyzetből. Természetesen a mozgásával kiváltotta az ellenfél középhátvédjeinek hezitálását és ezt pedig kihasználtuk. Ez egy nehéz helyzet. Szürke zóna. De ha megnézzük a körülményeket, akkor láthatjuk, hogy Bruno nem volt lesen és úgy talált be. Persze látom az érem másik oldalát is - összezavarta a hátsó alakzatukat, ez egyértelmű, de emellett ilyen ez a szabály. Én sem lennék boldog, ha az én csapatom is ilyen helyzetből kapott volna gólt, tehát megértem az ellenfél csalódottságát, de közben ott van a másik oldal is."

 

Rashford ellenállhatatlansága

"Természetesen nagyon boldog vagyok a teljesítménye miatt. Ismét volt hite, nem adta fel, így pedig mindig meg lesz a maga pillanata. Az első játékrészben volt egy az egy elleni szituációja a kapussal szemben és egy másik nagy helyzete is, ő pedig csalódott volt, amiért ezekből nem tudott gólt szerezni. De aztán betalált! A játékosoknak ellenállhatatlannak kell lenniük. Egy mérkőzésen kaphatsz rúgásokat és természetesen ez meg is történt.  Ez fájhat, de ilyenkor folytatnod kell amit megkezdtél és mindent meg kell tenned a megfelelő eredmény és teljesítmény eléréséért. Meg kell birkóznod ezzel és harcolnod kell, még akkor is, ha fájdalmas. Hozzá kell járulnod a mérkőzés megnyeréséhez. Összeszorított fogakkal is. Ő ezt ma meg is tette és meg is kapta érte a jutalmát, ahogy a csapat is. A top futballban a szenvedés és az önfeláldozás is szükséges a megfelelő eredmény eléréséhez."

 

 

Parádés teljesítmények

"Ez leginkább a csapat teljesítményéről szólt. Rengeteg parádés játékost láttam ma a csapatomban. Említhetem Raphael Varane-t és Luke Shaw-t. Vagy Fredet. De mindenképpen ki kell emelnem Brunot, aki igazán parádézott. És mit gondolnak Aaron Wan-Bissakaról és Tyrell Malaciaról? Szerintem az összes játékosom parádés volt."

 

Taktikai változtatások

"Le kellett cserélnünk Martialt és aztán Antony-t játszattuk csatárként. Ez nem működött, mert ő természetesen a jobb oldalon képes jó teljesítményre. Az első félidőben Bruno remekelt a jobb és bal oldalon is, a labdával és anélkül szintúgy. Változtatni akartam a csatár pozícióban a bekapott gól előtt, hogy Antony dos Santost áttehessem a jobb szélre."

 

Öltözői hangulat

"Szerintem láthattuk, hogy mindenki folyamatosan mozgásban volt, harcolt és remek hangulat uralkodott a csapatban. Képesek megbirkózni a csalódással. Volt egy nehéz periódusa a mérkőzésnek, de egyre erősebbé és erősebbé váltunk. Az első 30 perc nagyon nehéz volt számunkra a félidőt követően. Sikerült megtalálniuk a védelmi vonalaink között helyezkedő játékosaikat, különösen Kyle Walkert. Nehéz volt és egész idő alatt nem találtuk meg az ellenszerét, de aztán valami megint előjött a szellemiségünkből. Folyamatosan hiszünk a jó eredmény elérésének lehetőségében, a csapat pedig pontosan ezt is tette, amit nekem értékelnem kell. Ez egy nagyon jó teljesítmény volt egy hihetetlenül fontos mérkőzésen."

 

Következő feladat

"Mérkőzésről-mérkőzésre haladunk. Most már a Crystal Palace-ra és a következő mérkőzésre gondolunk. Most 24 óráig ünnepelni fogunk és aztán a Palace-hoz látogatásunkra kell készülnünk. A csapatnak fel kell készítenie erre magát, megfelelő energiát és fókuszt hozzárendelve a feladathoz. Minden erről szól. Edzenünk kell. Fel kell készítenem a csapatot a következő csatára."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!