Bruno: Nagyon büszke vagyok

Bruno Fernandes szerint a Manchester United a szó minden értelmében egy csapat, miután a Vörös Ördögök lenyűgöző fordítást követően 2-1-re legyőzték a Manchester City-t az Old Traffordon.


A portugál középpályás kulcsszerepet vállalt a még sokáig emlékezetes győzelemben, amely során Erik ten Hag eltökélt fiai a második félidő derekán egyenlíteni tudtak Jack Grealish vezetőgólját követően.

 

Az ihletett formának örvendő Marcus Rashford révén a győzelem is összejött, amellyel az első United játékossá vált Ruud van Nistelrooy óta, aki egymást követő hét tétmérkőzésen tudott eredményes lenni.

 

"Egyértelműen nagyon fontos volt megnyerni ezt a mérkőzést" - kezdte Fernandes a BT Sportnak. 

 

"A menedzser azt mondta a mérkőzés előtt, hogy nem számít mi történik a kezdéskor, a legfontosabb, hogy megnyerjük. Ez egy lenyűgöző fordítás és nagy erőfeszítés volt a csapat részéről."

 

A United győzelme még értékesebbé válik, ha figyelembe vesszük, hogy a két csapat legutóbbi, októberi összecsapásán súlyos, 6-3-as vereségbe szaladtak bele. Mint Bruno is említést tesz róla, a keret tagjai mára sokkal keményebben dolgoznak egymásért, kiemelve azt, hogy a világbajnokságot követően hét mérkőzéses veretlenségi sorozatot építettek fel.

 

"A mérkőzés előtt azt mondtam a csapatnak: 'Most úgy nézünk ki, mint egy csapat'. Nem is oly régen még néha úgy néztünk ki, mint egy csapat, néha pedig mindegyikünk csak magával volt elfoglalva. Most egy igazi csapatot láthatunk, amely tagjai keményen dolgoznak a másikért és ezt pedig láthatóan kifizetődik" - tette hozzá Bruno.

 

 

Fernandes egyenlítése egy olyan pillanatot követően született, amikor a hazai szurkolók szíve a torkukban dobogott. Casemiro kiugratásakor a City védői elaludtak, ám a labda a lesen álló Rashford felé tartott.

 

Ő azonban nem ért hozzá, így Bruno elé került, aki egy remekül kivitelezett lövéssel esélyt sem adott Edersonnak a védésre. Az ilyenkor szokásos VAR ellenőrzés segített eldönteni a játékvezetőnek, hogy Rashford nem zavarta meg mozgásával a helyzetet, onnantól pedig a United a mérkőzést is meg tudta nyerni.

 

"Mivel én szemben álltam a kapuval, így Marcus valószínűleg úgy látta jobbnak, hogy én vagyok a kedvezőbb pozícióban."

 

"Nem tudom, hogy bármelyikünk lesen állt-e vagy sem. Az egyedüli, az eseményekhez közel álló védő az volt, aki engem próbált semlegesíteni. A végén gól lett, mi pedig ennek nagyon örülünk."

 

A Vörös Ördögök így egy pontra megközelítették a bajnoki tabella második helyen álló City-t, akik nyolc pontra leszakadhatnak a listavezető Arsenaltól, ha az Ágyúsok vasárnap megnyerik az észak-londoni derbit a Tottenham Hotspur ellen.

 

Fernandes hiszi, hogy jelenlegi pozíciójuk nem számít és szeretné, ha a csapat nem tekintene túlzottan előre, ehelyett a kemény munkát részesítenék prioritásban és arra fókuszálnának, hogy a lehető legjobban zárják a szezont.

 

"Előre kell tekintenünk. De csak a következő mérkőzésre, mert közelíthetünk az előttünk állókra, de ha nem tudunk nyerni, akkor elúszik az esélyünk erre. Szóval most ünnepelnünk kell, mert ez egy nagy győzelem és hosszú napon vagyunk túl, amit ki kell élvezni."

 

"De holnaptól azonnal a Crystal Palace-ra kell készülnünk. Mindig nehéz ellenük idegenben játszani, ezt mindannyian tudjuk. Szóval csak és kizárólag erre szabad most fókuszálnunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!