Beszállt a United a bajnoki címért folyó versenybe?

Számos Manchester United szurkoló kérdezgeti, hogy a Manchester United bekapcsolódott-e a Premier League bajnoki címéért folyó versenyfutásba, miután hátrányból fordítva legyőzték a városi rivális City-t.


Erik ten Hag együttese egy pontra felzárkózott a bajnoki címvédő City-hez képest, 18-18 lejátszott mérkőzést követően. A United szerdán a Palace vendége lesz, míg a City csütörtökön a Tottenhammel mérkőzik meg. 

 

A Sasok utáni következő erőpróba is Londonba szólítja majd a Unitedet, az Arsenal elleni rangadóra, akik jelenleg vezetik a bajnoki tabellát. Az Ágyúsok öt pontos előnnyel rendelkeznek, de a fordulóból még le nem játszott mérkőzésük keménynek ígérkezik - idegenben, vasárnap a szomszédos Spursszel szemben.

 

Mivel a Liverpool 3-0-s vereségbe szaladt bele szombaton a Brighton & Hove Albion ellen, amellyel a Mersey-partiak már 10 pontos hátrányt szedtek össze a Vörös Ördögökkel szemben, néhány szurkoló elkezdte úgy érezni, hogy a csapat jóval előrébb jár a nyáron érkező új menedzser irányítása alatt és régen át nem élt sikerről álmodoznak a szezonban.

 

Amikor az ezzel kapcsolatos kérdést elkerülhetetlenül feltették Ten Hagnak, az erre vonatkozó válaszai pragmatikusak és valószínűleg realisztikusak voltak, de elmondása szerint ő engedni fogja a szurkolóknak, hogy álmodozzanak és ismételten kihangsúlyozta abbéli égető vágyát, hogy a 2022/23-as szezon végére valamilyen trófeát szerezzenek.

 

"Szerintem januárban már beszélhetünk címek megszerzéséről" - kezdte.

 

"Még a szezon féltávjánál se járunk, rengeteg minden vár még ránk és szerintem még a mi játékunkban van min dolgozni. Ebben a szezonban elérhetünk valamit, erről meg vagyok győződve, de még hosszú az odáig vezető út, hogy visszategyük a Manchester Unitedet arra a polcra, ahova való. A projektünk nem csak erre a szezonra szól."

 

"De természetesen szeretnék valamilyen címet begyűjteni az idei szezonban, ehhez pedig mérkőzésről-mérkőzésre fogunk haladni."

 

 

"Azt gondolom, hogy ez a megfelelő hozzáállás" - mondta arról, hogy egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálnak.

 

"Ez egy nagy lépés volt számunkra előre, visszatért a hitünk. Jó irányba tartunk, de még sok feladat vár ránk. Láthattuk ma is, hogy miért a City a bajnokság legjobban játszó csapata, karöltve az Arsenallal - ők is nagyon jók és ki kell dolgoznunk, hogy miként tudjuk jobban birtokolni a labdát, ha eredményt akarunk elérni."

 

"Nagyon jó védekezésre van ellenük (City) szükség, amit meg is tettünk, de még így is vannak olyan pillanatok, amikor hirtelen elő tudják húzni a minőségi kártyájukat a zsebükből. Egy hiba és gólt szereznek."

 

Bármilyen címért folytatott versenyfutás kapcsán hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján a holland menedzser így folytatta:

"A szurkolók álmodozhatnak, de mi nem. Két lábbal a földön kell állnunk és úgy hozzáállni a játékunkhoz, hogy még sok javítanivalónk van. Nem fordulhat elő újra, hogy a szünet után ennyire elveszítsük a mérkőzés irányítását."

 

"De szükségtelen, hogy emiatt le legyünk törve. A megfelelő szabályokat kell követnünk és fel kell lépnünk a hátsó alakzatból is, mint ahogy tettük a mérkőzés korai pillanataiban is és meg kell tanulnunk irányítani az ilyen pillanatokat. Erről is szól a top futball, az apró részleteknek pedig nagy hatásuk van és tovább kell dolgoznunk ezen, hogy fejlődni tudjunk ebben."

 

"Szerintem ez egy folyamat, amiben benne vagyunk, de még hosszú az előttünk álló út. Jó irányba tartunk, örülünk ennek az eredménynek, ez elég egyértelmű, de ezt azzal a szemmel is néznünk kell, hogy sokat munkát kell még befektetnünk, ha sikeresek akarunk lenni."

 

"Sokkal többet kell még fejlődnünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!