Beharangozó: Crystal Palace - Manchester United

Szerda este pótolják a Vörös Ördögök a Crystal Palace ellen a 7. fordulóban elmaradt bajnokijukat.


II. Erzsébet halála miatt tiszteletből a 7. fordulóba kiírt Sasok elleni meccsünket elhalasztották és sajnos nem a legjobb időpontban döntött úgy a Premier League, hogy most rendezik meg annak pótlását.

 

Erik ten Hag csapata nyerő szériában van és a szezon kezdetéhez képest megkérdőjelezhetetlen immár a holland munkája általi fejlődés, hiszem múl hét szombaton sikerült 1-0-s hátrányból 2-1-re legyőzni a városi rivális Manchester City-t is, akiktől ősszel még 6-3-ra kikaptunk. A Vörös Ördögök minden sorozatot figyelembe véve 9 mérkőzés óta veretlenek, ráadásul mind a 9 meccset megnyerték, ebből 5 esetben kapott gól nélkül zárták az összecsapást.

 

Ami miatt nem jött jókor az elhalasztott bajnoki pótlása az az, hogy két rangadó közé került az időpontja. A City elleni összecsapáson már túl vagyunk, viszont hétvégén az Arsenalhoz látogatunk, akiket szeptemberben az Old Traffordon sikerült 3-1-re elintézni. Arteta csapatának azonban nem lesz mérőzése hé közben, de ezzel majd a következő beharangozóban bővebben foglalkozunk.

 

A Sasok legutóbbi két hazai bajnokijukat elveszítették, ráadásul mindkét estben legalább 3 gólt kaptak úgy, hogy szerezni pedig 1-et sem tudtak, összességében nézve is legutóbbi 5 Premier League mérkőzésükből 4-et buktak el 1 győzelem mellett. A gyengébb széria ellenére azonban félvállról nem vehető Vieira csapata, mert ha visszatekintünk, akkor a Palace ellen mostanában szeretünk vért izzadni és a legutóbbi két látogatásunk során nem sikerült 3 ponttal távozni a Selhurst Parkból, sőt, az ezeken a találkozókon megszerezhető 6 pontból csupán 1-et sikerült elhozni.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Palace: Ferguson (sérülés), McArthur (ágyéksérülés)

 

United: Sancho (meccsterhelés hiánya), Tuanzebe (meccsterhelés hiánya), Van de Beek (térdsérülés), Dalot (combsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Crystal Palace pontosan ezt a mérkőzést nyerte meg az előző idény végén 1-0-ra, amely az első hazai győzelmük volt a United ellen 1991 májusa óta. Azóta otthon 9 vereség és 4 döntetlen volt a mérlegük.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 6 bajnokijukból 3-a is elveszítettek a Sasok ellen 2 győzelem és 1 döntetlen mellett ez pedig annyi vereség, amennyit az ezt megelőző 31 bajnoki találka során szenvedtek el úgy, hogy emellett 22 győzelme és 6 döntetlenje volt a Unitednek. Bár tavaly májusban vereséget szenvedtek a Palace otthonában, zsinórban két bajnokit még soha nem veszítetek el ellenük.

 

A Manchester United a legutóbbi 5 londoni bajnokijából 3-at elveszített 1 győzelem és 1 döntetlen mellett. Ez annyi, mint az előző 20 fővárosi látogatás során összeszedett vereségek száma, melyek mellett 11 győzelem és 6 döntetlen volt a mérleg. A legutóbbi ilyen meccsüket azonban 2-1-re megnyerték a Fulham ellen, Alejandro Garnacho 90. percben szerzett találatának köszönhetően.

 

A Crystal Palace legutóbbi két hazai bajnokiját úgy veszítette el, hogy gólt sem tudtak szerezni, viszont 7-et kaptak. 2017 szeptembere óta nem veszítettek el zsinórban 3 bajnokit a Selhurst Parkban úgy, hogy ne tudtak volna betalálni. 

 

A Manchester United legutóbbi 8 idegenbeli Premier League mérkőzéséből 5-öt megnyert 1 döntetlen és 2 vereség mellett, ezt megelőzően azonban zsinórban 7 vereségbe is belefutottak vendégként. A 2020 júniusa és decembere közötti 10 meccs óta először nyerhetnek meg zsinórban 3 idegenbeli bajnokit.

 

A Sasok legutóbbi két hazai meccsüket egyaránt rúgott gól nélkül és legalább 3 gólt kapva veszíttették el. 0-3 volt a Fulham ellen és 0-4 a Spurstől. A PL történetében mindössze két csapat csinált ilyet zsinórban 3 hazai bajnokin is egy szezonon belül. Ők a West Brom a 2020/21-es idényben, zsinórban 4 hazai mérkőzésen is és a Norwich 2022-ben 3-on hazai bajnokin.

 

A Vörös Ördögök minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 9 mérkőzésüket megnyerték, ami 2017 januárja óta a leghosszabb ilyen sorozata a klubnak. Legutóbb ennél hosszabb győzelmi szériája még 2009 januárja és februárja között volt a Unitednek, akkor zsinórban 11 meccset tudtak megnyerni.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Premier League összecsapások száma: 26 (18 United győzelem, 5 döntetlen, 3 Palace siker)

Gólmennyiség: United 45, Palace 14

Megítélt büntetők: United 4, Palace 1

Érékesített büntetők: United 3, Palace 1

Kapott gól nélküli mérkőzések: United 17, Palace 5

Sárga lapok: United 39, Palace 42

Piros lapok: United 1, Palace 2

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Palace: V, V, GY, V, V

 

United: GY, GY, GY, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Palace - United 1-0 (2022.05.22.)

Palace - United 0-0 (2021.03.03.)

Palace - United 0-2 (2020.07.16.)

Palace - United 1-3 (2019.02.27.)

Palace - United 2-3 (2018.03.05.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Palace: Zaha 6 gól, Édouard 3 gól, Eze 3 gól

 

United: Rashford 8 gól, Fernandes 3 gól, Antony 3 gól, Martial 3 gól

 

 

Premier League, 7. forduló (elh.)

Crystal Palace - Manchester United

Selhurst park, 2023.01.18. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: John Brooks

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Palace: Guaita - Clyne - Tomkins - Guéhi - Mitchell - Doucouré - Schlupp - Ayew - Olise - Eze - Zaha

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Lindelöf - Martinez - Malacia - Casemiro - Eriksen - Antony - Fernandes - Rashford - Weghorst

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Crystal Palace - Manchester United

Premier League, 7. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!