Közeleg Sancho visszatérése

Jadon Sancho kedden ismét a Manchester United felnőtt csapatával edzett.


A 22 éves támadó azóta nem lépett pályára a Unitedben, hogy október 22-én lecserélték a Chelsea elleni 1-1-es döntetlen során. 

 

A múlt héten már visszatért Carringtonba, hogy személyre szabott edzésterv szerint dolgozzon, amelyről még novemberben állapodott meg klubjával. Most pedig a United menedzsere, Erik ten Hag és Sancho szerint is eljött az ideje, hogy ismét részt vegyen a csapat edzésein.

 

Mivel Jadon nem kapott meghívót a válogatottba Hollandiába utazott és egyénre szabott edzésprogramot végzett olyan edzők közreműködésével, akikkel korábban Ten Hag együtt dolgozott. 

 

Fontos tudni, hogy Sanchot nem száműzték a keretből, de a holland menedzser úgy látta, hogy romlik a formája. Ten Hag irányítása alatt már több játékos is távozott a klubtól, de eddig a döntések őt igazolják.

 

Ten Hag december elején így magyarázta a döntést: "Nem láthatták őt a legutóbbi meccseken, nem volt a megfelelő állapotban és edzettségi szinten, így most egyéni edzésprogramot végez. Azt akarjuk, hogy ezt csinálja végig és remélhetőleg hamarosan viszont láthatjuk őt."

 

 

Arra a kérdésre, hogy Sancho miért nem utazott el a spanyolországi edzőtáborba decemberben Ten Hag azt mondta: "Nem elég fitt. Néha vannak olyan körülmények, amelyek az edzettségtől független rányomják súlyukat a teljesítményre. Jelenleg fizikai programot végez és a célunk az, hogy a lehető leggyorsabban visszatérjen."

 

"Jól teljesített a felkészülési időszakban, a szezon kezdetekor is játszott jó meccseket például a Liverpool, a Leicester, vagy az Arsenal ellen" - magyarázta Ten Hag. "Miután visszaesett a teljesítménye nem tudtuk, hogy mi okozza. Kutattunk és most próbáljuk visszahozni. Itt fizikai és mentális dolgok kombinációjáról van szó."

 

A holland menedzsert megkérdezték arról is, hogy mikor vette észre, hogy valami gond van.

 

"Legtöbb esetben ez lassan derül ki. A túrán jól szerepelt, a bajnokság elején nagyon jól játszott, majd gyengült a teljesítménye. Először csak figyeled, aztán a statisztikák is alátámasztják ezt. A szezon elején voltak góljai, gólpasszai kulcsfontosságú pillanatokban, fontos meccseken, majd ezek egyre másra eltűntek."

 

Decemberben Ten Hag így fejezte be Sanchoval kapcsolatos gondolatait: "A lehető leggyorsabban vissza akarjuk hozni, de nem tudom megmondani, hogy ez mikorra várható."

 

A United menedzsere azonban most örülhet, mert az angol támadó visszatért az edzésekre a legutóbbi 9 meccsüket megnyerő csapattársai mellé.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Crystal Palace - Manchester United

Premier League, 7. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!