Beharangozó: Manchester United - Reading

A szerdai Ligakupa mérkőzést követően szombaton az FA-kupában kell megmérettetnie magát a Vörös Ördögöknek.


A Championshipben szereplő Reading ellen vívhatják ki a világ legpatinásabb kupasorozatának 4. fordulójából a továbbjutást Erik ten Hag fiai szombat este az követően, hogy hé közben magabiztos, 3-0-s sikert értek el egy másik kupasorozatban a Nottingham Forest ellen.

 

Az Uralkodók becenévre is hallgató csapat valami különös véletlen folytán gyakran látott ellenfele a Manchester Unitednek az FA-kupában, legutóbbi két találkozásuk is ebben a sorozatban volt ezen belül pedig mindkettő egyaránt az Old Traffordon. A Readingnek nem nagyon vannak szép emlékeik ezekről a viadalokról, a megállapítás pedig nagyjából igaz az összes FA-kupa találkozójukra is.

 

A rekordbajnok és a Reading is a 3. fordulóban vette fel az FA-kupa fonalát. A United 3-1-re ütötte ki az Evertont, az Uralkodók pedig 2-0-ra felülmúlták a Watford együttesét. Erik ten Hag tervei szerint csapata győzelemmel ajándékozza meg szurkolóit szombat este, ami azért is lenne előnyös a továbbjutás mellett, hogy nem kellene még egy plusz mérkőzést bezsúfolni, az amúgy is csordulásig tel versenynaptárba.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Tuanzebe, Van de Beek, Sancho, Martial, Dalot

 

Reading: Hutchinson, Carroll, Moore

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United 10 FA-kupa mérkőzéséből 9 alkalommal továbbjutott a Reading ellen. Egyedül az 1926/27-es idényben estek ki ellenük a 3. fordulóban.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a Reading csupán 1 meccset tudott megnyerni a United elleni 22-ből, ami mellett 7 döntetlen és 14 vereség a mérlegük. Utolsó 6 találkozójukat zsinórban elbukták a Vörös Ördögök ellen, egyetlen győzelmük pedig 1927-ben volt a korábban már említett 3. fordulóban, annak is a megismételt mérkőzésén, amit a Villa Parkban játszottak le.

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi 14 hazai FA-kupa találkozójukon veretlenek, ami 12 győzelemből és 2 döntetlenből áll. Vereséget legutóbb 2015-ben szenvedtek az Arsenal ellen 2-1-re az Old Traffordon. Nem Premier League csapatok ellen a mérlegük a legutóbbi 39 hazai meccsükből 1 vereség mellett 7 döntetlen és 31 győzelem, az 1 vereséget pedig a Leeds ellen szenvedték el 0-1-re 2010 januárjában.

 

A Reading legutóbbi 8 olyan FA-kupa mérkőzéséből, melyet Premier League-ben szereplő csapat ellen játszott 7-et elveszített, 1-et pedig megnyert 3-1-re a West Brom ellen 2016 februárjában.

 

Marcus Rashford a Manchester United támadója a legutóbbi 5 FA-kupa mérkőzésén 5 gólban vállalt szerepet, ebből 2-őt lőtt és 3 gólpassza is van a jelenleg ihletet formában játszó angolnak. Egyetlen duplája a sorozatban pont a Reading ellen volt 2017 januárjában.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye:

 

United: GY, GY, D, V, GY

 

Reading: D, V, GY, D, V

 

 

A két csapa legutóbbi 4 egymás elleni mérkőzésének eredménye az FA-kupában ebben a felállásban:

 

United - Reading 2-0 (2019.01.05.)

United - Reading 4-0 (2017.01.07.)

United - Reading 2-1 (2013.02.18.)

United - Reading 1-1 (2007.02.17.) - A megismétel mérkőzést 2-3-ra megnyerte a United idegenben.

 

 

A csapatok gólszerzői az FA-kupa idei szezonjában:

 

United: Antony 1 gól, Rashford 1 gól

 

Reading: Abrefa 1 gól, Long 1 gól

 

 

FA-kupa, 4. forduló

Manchester United - Reading

Old Trafford, 2023.01.28. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Darren England

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Butland - Wan-Bissaka - Maguire - Lindelöf - Malacia - Casemiro - Fred - Pellistri - Fernandes - Garnacho - Weghorst

 

Reading: Bouzanis - Holmes - Dann - Mbengue - Abrefa - McIntyre - Loum - Baba - Azeez - Long - Joao

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Reading

FA-kupa, 4. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!