Casemiro: Kellemes esténk volt az FA-kupában

Casemiro szombaton este kétszer is feliratkozott a gólszerzők közé, amikor a Manchester United 3-1-es sikert aratva a Reading felett továbbjutott az FA-kupa 5. fordulójába.


A brazil középpályás hiszi, hogy Erik ten Hag legénysége a 90 perc folyamán végig irányítása alatt tartotta az eseményeket.

 

"Gratulálok a teljes csapatnak, az elejétől a végéig kontroll alatt tartottuk a történéseket" - kezdte a klubmédiának.

 

"Természetesen még alakulhattak volna ennél is jobban az események. Bekaptunk egy gólt, de ettől függetlenül azt mondanám, hogy kellemes esténk volt."

 

"A győzelem és az a legfontosabb, hogy biztosítsuk továbbjutásunkat a következő fordulóba."

 

Casemiro első esti góljához Antony adott parádés gólpasszt, amelyről a gólszerző így nyilatkozott:

"Minden elismerést ő érdemel."

 

"Közös munka volt, mert ha gólt szerzünk, akkor az mindig a csapat érdeme, de Antony passza kivételes volt és nekem már csak az volt a feladatom a hálóba tereljem a labdát."

 

"Meg volt a higgadtságom ahhoz, hogy szépen fejezzem be a helyzetet, de a passza igazán kivételes volt."

 

 

Casemiro szerette volna felhívni a figyelmet Antony erőfeszítéseire, akit ő számukra "fontos játékosnak" nevezett.

 

"Ő igazán kivételes. Nagyon jól ismerem, lenyűgöző játékos, csodálatos személyiség, aki mindig a tőle telhető legjobbat akarja nyújtani."

 

Az este brazil témáinál maradva, a második félidőben csereként beálló Fred adta a gólpasszt Casemiro második találatához, majd maga jegyezte a találkozó utolsó gólját.

 

"Fred nagyon jó helyzetbe hozott, mert velem szemben volt a labda és a kapu is. A labda kicsit megpattant és hála Istennek meg tudtam szerezni a második gólomat is."

 

"A csapat nagyon felszabadult [a 2-0-s vezetéstől] és ez volt a legfontosabb." 

 

Gólok ide vagy oda, Casemiro egyszerűen csak boldog volt, hogy segíteni tudja a csapatot ahogy tudja.

 

"Ezt a mezt, a Manchester United mezét viselve mindig fontos a csapatot segíteni."

 

"Természetesen mindenki tudja, hogy a szerepkörömben nem a gólszerzés, hanem sokkal inkább a csapat egyensúlyának biztosítása a legfontosabb feladatom. Ez egy védekező feladatkör, amelyben a minőségi passzok osztogatása a legfontosabb." 

 

"De az is fontos, hogy gólokkal is segítsem a csapatot. Nem lehet kérdés, hogy örömömre szolgál a gólszerzés és boldogan segítem a csapatot az ilyen meccseken, ahol sok a párharc és nehéz játszani - szóval nagyon örülök, hogy duplázni tudtam ma."

 

Néhány nappal azt követően, hogy a Nottingham Forest 3-0-s legyőzésével hatalmas lépés tettek a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén egy Wembley-ben játszandó döntő felé, a Vörös Ördögök már az FA-kupában is egy lépéssel közelebb kerültek egy finálához.

 

Casemiro szerint ezekből a párharcokból minden egyes játékosnak ki kell vennie a részét, legyen szó a kezdőcsapatról vagy a kispadról. 

 

"Tudjuk, hogy a nagy meccsek és a trófeák megnyeréséhez jó keretre van szükség; fontos, hogy a kispadról beállók is játékpercekhez jussanak, gólokat szerezzenek, vagy például, hogy Antony-nak olyan jó meccse legyen, mint a mai."

 

"Mindezek nagyon fontosak a Manchester United számára."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!