Beharangozó: Manchester United - Nottingham Forest

Kényelmes, 3-0-s előnnyel várják a Vörös Ördögök, a Nottingham Forest ellni Ligakupa elődöntő második felvonását.


A nottinghami magabiztos sikert követően Erik ten Hag csapata már fél lábbal a döntőben érezheti magát, a holland menedzser pedig akár azt is megteheti a visszavágón, hogy egy kicsit pihenteti a rongyosra játszatott játékosait.

 

Ez lesz a két csapat 3. találkozója a 2022/23-as szezonban és eddig mindkét mérkőzést a Vörös Ördögök nyerték egyaránt 3-0 arányban. A mostani találkozó tétje nem kevesebb, mint kiharcolni a bejutást a február 26-án megrendezésre kerülő Ligakupa döntőbe, amit a Wembley-ben rendeznek meg és fontos tudni, hogy az idegenben lőtt gólok ebben a sorozatban sem számítanak, ugyanakkor majdnem biztosra vehető, hogy a Nottinghamben kiharcolt 3 gólos előny már fél sikernek mondható. Reméljük, hogy Ten Hag fiai a lehető legkomolyabban veszik a szerda esti összecsapást és hosszú idő elteltével újra esélyük nyílik egy trófea megszerzésére, amit az összes szurkoló már hosszú évek óta epekedve vár.

 

A másik ágon a Szarkák a Southampton ellen szeretnék kivívni a döntőben való részvétel lehetőségét, az ő előnyük azonban csupán egy gól, igaz hazai pályán védhetik meg ezt az eredményt, ami nagy fegyvertény számukra, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a Szentek 2-0-val búcsúztatták az előző fordulóban a Manchester City-t, így a Newcastle közel sem dőlhet hátra nyugodtan. Ugyan ez igaz a United játékosaira is, akiknek maximálisan komolyan kell venniük szerda esti ellenfeleiket.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Dalot (combsérülés), Tuanzebe (meccsterhelés hiánya), Van de Beek (térdsérülés), Eriksen (bokasérülés), Shaw (betegség), McTominay

 

Forest: Awoniyi (meccsterhelés hiánya), Biancone (térdsérülés), Henderson (combsérülés), Kouyate (izomsérülés), Niakhate (combsérülés), Richards (vádlisérülés), Yates (betegség)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 8 találkozóját megnyerte a Nottingham Forest ellen, ezek közül pedig 7 találkozón is legalább 3 gólt szereztek ellenük, egyébként összesen 32-t.

 

A Nottingham Forest legutóbbi 5 idegenbeli meccsét elveszítette az Old Traffordon 17-2-es gólkülönbséggel. Utolsó győzelmüket 1994 decemberében ünnepelhették az Álmok Színházában, amikor 2-1-re le tudták győzni a Unitedet egy Premier League összecsapáson.

 

A Vörös Ördögök mindkét találkozójukat 3-0 arányban megnyerték az idei szezonban a Forest ellen, egy szezonon belül ugyanazt az ellenfelet viszont még soha nem győzték le 3 meccsen is egy idényen belül úgy, hogy minimum 3 gólt lőttek nekik.

 

Erik ten Hag csapata 3 gólos előnnyel várja a visszavágót és még egyetlen csapat sem esett ki a Ligakupa elődöntőjében, amely az első felvonást legalább 3 góllal megnyerte, összesen 11 ilyen eset volt eddig.

 

A Manchester United csupán 3 alkalommal tudta megnyerni a Ligakupa elődöntőjének mindkét mérkőzését, összesen 15 alkalomból, amikor a döntőbe jutást két mérkőzésen kellett biztosítani. Viszont minden alkalommal, amikor ez összejött nekik, a fináléban végül vereséget szenvedtek (1982/83, 1990/91, 1993/94).

 

A Nottingham Forest a legutóbbi 16 idegenbeli Ligakupa találkozójának egyikét sem hozta ikszre, 9-et megnyertek és 7-et elveszítettek, az idei szezonban azonban mindkét idegenbeli győzelmük legalább 3 gólt hozott számukra (0-3 - Grimsby, 1-4 Blackburn).

 

A Ligakupa jelenlegi gólkirálya Marcus Rashford, aki 5 góllal járult hozzá csapata meneteléséhez. Az angol támadó legutóbbi 14 Ligakupa találkozóján 16 találatban vállalt szerepet, 12 gól és 4 gólpassz leosztásban. 

 

Marcus Rashford, Wout Weghorst és Bruno Fernandes is betaláltak az elődöntő első felvonásában, viszont az utolsó Manchester United játékos, aki az elődöntőbe jutásért rendezett mindkét találkozón eredményes tudott lenni, az Louis Saha volt a 2005/06-os szezonban.

 

 

Az előző forduló eredménye:

 

Nottingham Forest - Manchester United 0-3

 

 

A két csapat legutóbbi 5 meccsének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: GY, D, V, GY, GY

 

Forest: V, D/GY, GY, D, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni találkozójának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Forest 3-0 (2022.12.27. - Premier League)

United - Forest 3-0 (1998.12.26. - Premier League)

United - Forest 2-1 (1998.11.11. - Ligakupa) 

United - Forest 4-1 (1996.09.14. - Premier League)

United - Forest 5-0 (1996.04.28. - Premier League)

 

 

A két csapat gólszerzői a Ligakupában:

 

United: Rashford 5 gól, Fernandes 2 gól, McTominay 1 gól, Eriksen 1 gól, Antony 1 gól, Martial 1 gól, Weghorst

 

Forest: Surridge 2 gól, Lingard 2 gól, Johnson 2 gól, Awoniyi 1 gól, Boly 1 gól, Yates 1 gól, Lodi 1 gól

 

 

Ligakupa elődöntő, 2. forduló

Manchester United - Nottingham Forest

Old Trafford, 2023.02.01. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Peter Banks

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Maguire - Lindelöf - Malacia - Casemiro - Fred - Antony - Fernandes - Garnacho - Weghorst

 

Forest: Hennessey - Aurier - Worrall - McKenna - Lodi - Freuler - Danilo - Scarpa - Lingard - Johnson - Surridge

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést az Aréna 4 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Nottingham Forest

Ligakupa, elődöntő - 2. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!