Ismét Rashford a hónap játékosa

Marcus Rashfordot választották 2023. januárjában a hónap játékosának a Manchester Unitednél.


Jó formában lévő támadónk a hónapban lejátszott nyolc mérkőzésből kettő kivételével mindegyiken gólt szerzett, beleértve a manchesteri derbit, amikor az Old Traffordon 2-1-re vertük városi riválisunkat.

 

Hihetetlen gólszerző szériája azt is jelentette, hogy beállította Dennis Viollet rekordját, aki gólt szerzett kilenc egymást követő hazai mérkőzésén, a szezonban pedig jelenleg már 18 gólnál jár.

 

Az Arsenal elleni lenyűgöző teljesítménye, valamint a Nottingham Forest elleni Ligakupa mérkőzésen szerzett szóló gólja csak kettő volt a legszebbek közül, csapatunk tízese pedig tovább fejlődik Erik ten Hag irányítása alatt ebben a szezonban.

 

Rashford januári első gólját a Bournemouth elleni nagy arányú, 3-0-s győzelmünk alkalmával szerezte, mielőtt az FA-kupában és a Ligakupában az Everton, illetve a Charlton Athletic ellen is betalált. Utóbbi elleni teljesítménye azért is bravúros, mert epizód szerepet kapva, a padról beállva duplázott.

 

 

Egy remek nap következett, amikor Pep Guardiola csapatát 2-1-re vertük a Premier League-ben. Rashford jókor volt jó helyen, és Alejandro Garnacho remek passzát váltotta gólra a tizenhatoson belülről.

 

Az Ágyúsok elleni találata is bizonyítja, hogy Ten Hag vezetése alatti újjászületett, ügyesen verte meg Thomas Partey-t, mielőtt elsütötte a labdát Aaron Ramsdale mellett, a meccset azonban sajnos 3-2-re elveszítettük.
 

A Forest ellen a City Groundon szerzett remek gólja indította be a csapatot a Steve Cooperék elleni 3-0-s diadal alkalmával, amikor egy káprázatos szólóval átgázolt a pályán, mielőtt Wayne Hennessey mellett a hálóba tüzelt.

 

Januári utolsó meccsünk a Reading elleni 3-1-es győzelem volt, Rashford pedig érvénytelen gólt szerzett, miután Wout Weghorstot lesen állítottak meg. Ez azt jelentette, hogy hazai gólszerző sorozata sajnos véget ért.

 

Casemirot, Aaron Wan-Bissakat és Bruno Fernandest megelőzve támadónk az első United-játékos, aki ebben a szezonban egymást követő két alkalommal nyerte el a díjat.

 

 A Hónap játékosai díj korábbi nyertesei:

 

Augusztus: Lisandro Martinez

Szeptember: Christian Eriksen

Október: Casemiro

November: Alejandro Garnacho

December: Marcus Rashford

Január: Marcus Rashford

 

Gratulálunk a díjadhoz Marcus, és köszönjük mindenkinek, aki szavazott.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!