Beharangozó: Manchester United - Crystal Palace

Három kupamérkőzést követően ismét a Premier League kerül a főszerepbe.


Szombaton a Crystal Palace érkezik az Old Traffordra, akik két bajnokival ezelőtt az utolsó pillanatban 2 pontot elhappoltak a Vörös Ördögök orra elől, a top 4 helyezésért folytatott verseny miatt azonban Erik ten Hag csapata nem engedheti meg magának, hogy ezen a mérkőzésen pontokat veszítsen.

 

A holland menedzser fiai szépen muzsikáltak az elmúl nagyjából két hétben, továbbjutottak az FA-kupa 5. fordulójában a Reading legyőzésével, illetve oda-vissza 5-0-s összesítéssel túljutottak a Nottingham Forest csapatán is és ezzel bejutottak a Ligakupa fináléjába, ahol majd a Newcastle lesz az ellenfelük.

 

A kupamérkőzések sikere mellett az is pozitív hír, hogy Anthony Martial és Jadon Sancho is visszatértek és csereként pályára is léphettek szerda este. A francia ráadásul gólt is szerzett. Viszont Christian Eriksen hónapokra kidőlt térdsérülés miatt, az ő pótlására pedig Marcel Sabitzer érkezett kölcsönbe a Bayern Münchentől.

 

A Sasok a kupasorozatokban nem voltak érdekeltek, így ők egy kicsit kipihentebbek lehetnek majd szombat délután, legutóbbi mérkőzésüket január 21-én, a Szarkák ellen játszották, a találkozó pedig gólnélküli döntetlennel zárult.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Butland (kölcsönszerződés miatt), Eriksen (bokasérülés), Van de Beek (térdsérülés), McTominay (sérülés)

 

Palace: Andersen (vádlisérülés), Ferguson (sérülés), McArthur (ágyéksérülés), Zaha (elülső keresztszalag-sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 5 Premier League mérkőzéséből csupán 1-e nyert meg a Crystal Palace ellen, ami mellet 2 döntetlen és 2 vereség a mérlegük, legutóbbi két bajnokijukon pedig nyeretlenek a Sasok ellen. 1970 októbere óta nem fordult elő az, hogy zsinórban 3 mérkőzésen sem tudtak volna győzni ellenük.

 

A Crystal Palace legutóbbi 4 Manchester United elleni idegenbeli bajnokiján 7 pontot tudott szerezni (2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség), ami mindössze 1 ponttal kevesebb, mint az első 21 Old Traffordon tett látogatásuk alkalmával jött össze nekik (2 győzelem, 2 döntetlen, 17 vereség), az előző szezonban az ebben a felállásban megrendezett bajnokit viszont 1-0-ra elveszítették.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 5 hazai meccsüket megnyerték a Premier League-ben, ennél hosszabb győzelmi sorozatuk pedig 2017 májusa és decembere között volt legutóbb az Álmok Színházában, akkor 8 mérkőzést nyertek zsinórban hazai pályán.

 

A Sasok legutóbbi 7 bajnokijukból csupán 1-et tudtak megnyerni 2 döntetlen és 4 vereség mellett, ez pedig a Bournemouth elleni találkozó volt 2022 december 31-én. A most szombati meccsük sorozatban a 3. lesz, hogy a PL tabella 4. helyén szereplő csapat ellen játszanak (Manchester United 1-1, Newcastle 0-0).

 

A Crystal Palace elleni találkozón Michael Olise döntetlent érő szabadrúgásgólja, majd az Arsenal ellen Nketiah győztes gólja is a 90. percet követően született a United ellen, ez pedig az első eset volt a Vörös Ördögök történetében, hogy egymást követő két mérkőzésen is a 90. perc után kaptak olyan gólt, amely módosította a végeredményt bajnokin(győzelemről döntetlenre, döntetlenről vereségre).

 

Erik ten Hag csapata a legutóbbi két bajnokiján vezetést szerzett, végül pontokat veszített, ilyen pedig az ezt megelőző 32 ilyen esetben egyszer sem fordult elő. A klub PL történetében is mindössze 1 eset található, amikor zsinórban 3 olyan mérkőzésen nem tudtak diadalmaskodni, amelyen vezetést szereztek, ez pedig 1998 decemberében volt, döntetlent értek el az Aston Villa, a Tottenham és a Chelsea ellen is.

 

A United játékosa, Marcus Rashford a világbajnokságot követő 6 bajnokiján 6 gólban vállalt szerepet, 5-öt lőtt és 1 gólpassza is van. Ennyi idő alatt pedig egyedül csak Erling Haaland rendelkezik jobb mutatóval (7).

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések száma: 27 (United győzelem 18, döntetlen 6, Palace siker 3)

Gólok: United 46, Palace 15

Megítélt büntetők: United 4, Palace 1

Érékesített büntetők: United 3, Palace 1

Kapott gól nélküli mérkőzések: United 17, Palace 5

Sárga lapok: United 41, Palace 43

Piros lapok: United 1, Palace 2

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, GY, D, V

 

Palace: V, V, V, D, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Palace 1-0 (2021.12.05.)

United - Palace 1-3 (2020.09.19.)

United - Palace 1-2 (2019.08.24.) 

United - Palace 0-0 (2018.11.24.)

United - Palace 4-0 (2017.09.30.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Rashford 9 gól, Fernandes 4 gól, Antony 3 gól, Martial 3 gól

 

Palace: Zaha 6 gól, Édouard 3 gól, Eze 3 gól, Olise 2 gól

 

 

Premier League, 22. forduló

Manchester United - Crystal Palace

Old Trafford, 2023.02.04. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Andrew Marriner

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Shaw - Casemiro - Fred - Antony - Fernandes - Rashford - Weghorst

 

Palace: Guaita - Ward - Richards - Guéhi - Mitchell - Doucouré - Schlupp - Olise - Eze - Ayew - Édouard

 

 

ManUtd fanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.

 

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Crystal Palace

Premier League, 22. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!