Ten Hag csapata összetartását dicsérte

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag csapata összetartását és egymásért való kiállását emelte ki a Crystal Palace ellen az Old Traffordon aratott győzelmüket követően.


A 90 percig nagy izgalmakat hozó bajnoki mérkőzésen a Vörös Ördögök 2-1-es sikert arattak Patrick Vieira együttese felett, köszönhetően Bruno Fernandes és Marcus Rashford góljainak.

 

Casemirot a 70. percben egyből piros lappal kiállították, így kihagyni kényszerül majd csapata következő három Premier League összecsapását. A Sasok minden tőlük telhetőt megtettek a mérkőzésbe való visszakapaszkodásért és Jeff Schlupp révén a szépítés is összejött nekik, de a hazaiak 10 emberrel végül ki tudtak tartani és ezáltal már lenyűgöző, 13 mérkőzéses győzelmi sorozattal bírnak az Álmok Színházában.

 

Kezdeti frusztrációja ellenére Ten Hag elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről, kiemelve azt, ahogyan a United a nehezebb pillanatokban is összetartott.

 

"Egy jó mérkőzést játszottunk" - kezdte a holland menedzser mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatóját.

 

"Az első 70 percben magas szintű, parádés játékkal rukkoltunk elő, majd történt egy incidens. Mindenki láthatta ettül függetlenül, hogy ez a csapat kiáll egymásért, a másikért és nem fogadják el, ha egy játékostársuk súlyosan megsérülhet."

 

"Antony védelmáre sietve a csapat összetartott, de neki [Casemironak] kontrollálnia kell az érzelmeit. Én két, egymással harcoló csapatot láttam. A két csapat egyikéből valaki átlépte a hátárvonalat és egy játékost kiválaszottak majd kiállítottak. Ez nem helyes."

 

 

Mivel Christian Eriksen sérülés miatt hosszabb időszakot lesz kénytelen kihagyni, Scott McTominay pedig szintén nincs bevethető állapotban, Ten Hagnak alternatív megoldást kell találnia középpályájára a soron következő mérkőzésekre, amelyekből kettőt a Leeds ellen, egyet pedig a Leicesterrel szemben vívnak majd.

 

Az új igazolás, Marcel Sabitzer tegnap debütálhatott manchesteri mezben a Palace ellen és a kialakult helyzetet tekintve a következő mérkőzéseken nagy szerep hárulhat majd rá.

 

Bár Casemiro kiállításának a szombati mérkőzésen túli hatásai is vannak, Ten Hag kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy játékosai támogassák egymást a pályán, miután a brazil játékos heves reakcióját az váltotta ki, hogy Schlupp az oldalvonal melletti árokba lökte honfitársát, Antony-t.

 

"Némi figyelmeztetést is jelent azt, hogy a csapatunk így reagált. Ezt így kell csinálni, meg kell védeniük egymást" - tette hozzá.

 

"Azonban szeretnénk megőrizni és magasan tartani a Man United szintjét és értékeit."

 

"Nem léphetünk át egy bizonyos határt, de össze kell tartanunk és ki kell állnunk egymásért."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!