Beharangozó: Manchester United - Leeds

Dupla Leeds elleni bajnokival folyatatja Premier League menetelését a Manchester United, ezzel pedig pótolja is Erik ten Hag csapata a 8. fordulóban elhalasztott bajnokiját.


Pávák otthon, Pávák idegenben a bajnoki versenyfutás következő két állomása a Vörös Ördögök számára, akik ellen az elmúlt két évben kifejezetten jól muzsikáltak. A Unitednek mióta a Leeds ismét feljutott az angol élvonalba 4 meccse volt a korábbi nagy riválisa ellen, ezekből 3-at megnyertek 1 döntetlen mellett, ráadásul 16 gólt szereztek ellenük ezeken a találkozókon, amelyek mellett csak 5-öt kaptak.

 

Az utóbbi időben kifejezetten gyengén szereplő Leeds vezetősége február 6-án meneszttette Jesse Marsch-ot a menedzseri pozícióból, azt pedig még nem tudni, hogy ki veszi át a helyét, de reméljük, hogy szerda este akár új, akár megbízott menedzser fog ülni a kispadon, nem fog érvényesülni az új seprű jól söpör elv. A döntés valahol érthető, mert a Pávák nagyon közel vannak a kiesést jelentő helyekhez, egészen pontosan csupán jobb gólkülönbségük miatt nem állnak a 18. helyen.

 

Erik ten Hag feje is fájhat, hiszen a Crystal Palace elleni találkozón Casemiro piros lapot kapott, így a brazilnak ez lesz az első meccse a 3 mérkőzéses eltiltásából, Scott McTominay sérült, így nagy kérdés, hogy ki fogja tudni helyettesíteni a brazil játékost, aki nem mellesleg kulcsfontosságú része a holland menedzser csapatának.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Casemiro (eltiltás), Eriksen (bokasérülés), Martial (sérülés), Van de Beek (térdsérülés), McTominay (sérülés), Antony (sérülés)

 

Leeds: Dallas (lábtörés), Forshaw (izomsérülés), Gray (lábsérülés), Rodrigo (térdsérülés), Perkins (bokasérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 17 Leeds elleni Premier League mérkőzéséből csak 1-e veszített el 2002 szeptemberében idegenben 1-0-ra. Emellett 11 győzelem és 5 döntetlen végeredmény született.

 

A 2020-as PL visszaérése óta a Leeds csak a Manchester City ellen kapott több gólt (16), mint a Manchester United ellen (15).

 

A Leeds az 1981 februárjában elért 0-1-es siker óta nem nyert az Old Traffordon bajnokit, 6 döntetlen és 11 vereség a mérlegük. A liga története során csak a West Hamnek van hosszabb nyeretlenségi sorozata az Álmok Színházában, ők 1921 és 1956 között 18 meccsen nem tudtak győzelme aratni. 

 

A 2020-as visszatérés óta a hét közepén (kedd, szerda, csütörtök) lejátszott első 7 bajnokiból 6-ot megnyert a Leeds 1 vereség mellett, a legutóbbi 9 ilyen mérkőzésén azonban nyeretlen 3 döntetlennel és 6 vereséggel. Az első 7-en 19 gól lőttek és 5-öt kaptak, míg a legutóbbi 9-en csak 7-szer zörgették meg az ellenfelek hálóját, emellett viszont 30 alkalommal kapitulált a védelmük.

 

Erik ten Hag csapata 13 mérkőzéses győzelmi szériát tudhat maga mögött az Old Traffordon minden sorozatot figyelembe véve, amely a leghosszabb győzelmi szériája a csapatnak a 2010 decembere és 2011 szeptembere közötti klubrekord óta, ami 20 meccs.

 

A Leeds legutóbbi 7 Premier League találkozóján nyeretlen maradt, 3 alkalommal játszottak döntetlent és 4 esetben kikaptak, ez pedig így a leghosszabb győzelem nélküli sorozatuk a PL történetében. A Pávák ráadásul a tavalyi szezon kezdete óta mindössze 1 pontot tudtak szerezni 8 olyan mérkőzésen, ahol az ellenfelük az adot meccsnapon a dobogó első 3 fokán állt.

 

A Vörös Ördögök kénytelenek lesznek nélkülözni a találkozón Casemirot, ami rossz előjel, mert a szezon során 4 meccsükből, amelyen a brazil középpályás nem játszott 3-at elveszítettek minden sorozatot figyelembe véve. Casemiro 30 meccsen szerepelt eddig, ezekből is 3 veresége van a rekordbajnoknak, viszont 24 győzelem és 3 döntetlen javít ezen az arányon.

 

A Manchester United játékosa, Bruno Fernandes 8 gólban volt benne a Leeds elleni eddigi 4 bajnokin (6 gól, 2 gólpassz), ez pedig több, mint bármely más ellenféllel szemben.

 

Marcus Rashford legutóbbi 5 hazai Premier League találkozójának mindegyikén betalált, Wayne Rooney volt legutóbb az a játékos, aki zsinórban 6 bajnokin is eredményes volt az Old Traffordon, 2012 áprilisában.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 28 (16 United győzelem, 8 döntetlen, 4 Leeds siker)

Gólok: United 50, Leeds 22

Megítélt büntetők: United 1, Leeds 0

Értékesített büntetők: United 1

Kapott gól nélküli mérkőzések: United 14, Leeds 6

Sárga lapok: United 39, Leeds 58

Piros lapok: United 0, Leeds 2

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, D, V, GY

 

Leeds: D, D, V, D, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Leeds 5-1 (2021.08.14.)

United - Leeds 6-2 (2020.12.20.)

United - Leeds 1-1 (2004.02.21.)

United - Leeds 2-1 (2003.03.05.)

United - Leeds 1-1 (2001.10.27.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Rashford 10 gól, Fernandes 5 gól, Martial 3 gól, Antony 3 gól

 

Leeds: Rodrigo 10 gól, Summerville 4 gól, Sinisterra 2 gól, Struijk 2 gól

 

 

Premier League, 8. forduló

Manchester United - Leeds United

Old Trafford, 2023.02.08. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Simon Hooper

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok: 

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Shaw - Sabitzer - Fred - Rashford - Fernandes - Garnacho - Weghorst

 

Leeds: Meslier - Ayling - Cooper - Wöber - Struijk - Adams - Roca - Sinisterra - Harrison - Gnonto - Bamford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést az Aréna 4 élőben közvetíti.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leeds

Premier League, 8. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!