Ten Hag: Sancho brilliáns volt

Erik ten Hag örült Jadon Sancho teljesítményének, amit a Leeds elleni 2-2-es döntetlen során mutatott csereként beállva.


A szélső első találatát jegyezte az októberi, Chelsea elleni Premier League mérkőzés óta. Gólja pedig egyenlítés jelenett csapata számára, miután Marcus Rahsford visszafejelte őket a meccsbe.

 

Sancho élénk játéka megváltoztatta a csapa dinamikáját, hatékonyan játszott össze a pálya bal szélén Luke Shaw-val és rengeteg fejfájást okoztak az ellenfél védelmének.

 

"Boldog vagyok" - mondta a menedzser a Sky Sports-nak adott interjújában. "Tudjuk, hogy nagyszerű futballista és, hogy határozottan nagy hatást gyakorolhat a csapatunkra, ahogy ezt ma este is tette."

 

"Úgy gondolom, hogy tud következetes lenni és nagy hatást kifejteni, de ehhez nagyon keményen kell dolgoznia minden nap, ahogy mindenki másnak is. Jelenleg jó a kedélyállapota, a gól pedig azt hiszem erősíteni és motiválni fogja őt arra, hogy mégtöbbet adjon és akkor meglátja majd, hogy sokkal többe is fog kapni."

 

 

"Természetesen, ahogy mondtam, zseniális játékos és a második gólunk nagyon tetszett, főleg miatta."

 

Az Old Traffordon tartott mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a menedzser folytatta a Sanchoval kapcsolatos gondolatait és elárulta, hogy véleménye szerint a mostani lendületet Jadon felhasználhatja arra, hogy visszatérjen a csúcsformájához.

 

"Nagyon örülök, hogy jó irányba halad" - magyarázta. "Remélem, hogy meg tudja tartani a lendületet. Biztos vagyok benne, hogy ez megerősíti és mégtöbbre motiválja. Amint láthattuk, zseniális játékos és, ha befekteti a kellő energiát, akkor képes lesz kiemelkedően teljesíteni."

 

"Úgy gondolom, hogy most van egy olyan csapatunk, amely képes diktálni a mérkőzések ütemét és többet játszani az ellenfelek térfelén és ez tetszik neki. Képes szűk helyeken játszani és képes változást hozni. A második gól is ezt mutatja, de azt gondolom, hogy már a múlthéten is megmutatta, amikor beállt."

 

A holland menedzser szerint csakis Sanchon múlik, hogy hogyan fog teljesíteni a szezon hátralévő részében, de elmondta, hogy még nem ígérte meg neki, hogy hétvégén az Elland Roadon kezdő lesz.

 

"Ez az ő kezében van" - válaszolta Erik, amikor arról kérdezték, hogy mi vár a 25-ös számú játékosra. "Ha akarja, meg tudja csinálni és nagyon jól illeszkedik ebbe a csapatba. Örülök neki és nagyon élvezem, ahogy figyelhetem a hittel és örömmel teli játékát. Nagyon jó őt újra látni."

 

"A hétvégi kezdőbe való kerülésre még korai lenne bármit mondani. Át kell gondolnom és először elemeznem kell a játékát. Gondolkodom, utána pedig majd döntök."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!