Ten Hag reakciója a Leeds elleni döntetlenre

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag érthetően csalódott volt amiatt, ahogyan csapata mindkét félidőt kezdte a Leeds United ellen elért 2-2-es döntetlen alkalmával.


Korai bekapott gólok mindkét félidőben

"Nagyon pocsék. Ez elfogadhatatlan. Semmilyen mérkőzést nem lehet úgy kezdeni, főleg egy derbit, mint ahogy mi tettük. Padlóra kerültünk és vissza kellett kapaszkodnunk. Nagy hibákat követtünk el. Ez pedig a hozzáállásunknak volt köszönhető. Nem álltunk készen a párharcokra. Elveszítettük a párharcainkat és a felállásunk is rossz volt a kezdéskor. Amikor labdát veszítettünk, nem követtük az alapértékeinket és gyorsan padlóra kerültünk. És az első félidőben kapott figyelmeztetést követően a másodikban minden ugyanúgy folytatódott."

 

Mi ment félre?

"A játékosok tudják, hogy meg kell mozdulnunk. Nem volt magától értetődő, hogy [Pascal] Struijk megszerzi ott a labdát és el tud vele menni. Nekünk a mozgásunkkal le kellett volna őt lassítanunk. Ez így nem megfelelő. De együtt kell már élnünk vele. Azonban ennek még mindig nem kellett volna bekapott gólt eredményeznie. A bal szélen kellett volna tartanunk Gnontot, nem szabadott volna belülre engednünk."

 

Ihletett feltámadás

"Dicsérettel kell illetnem a csapatot amiatt, hogy képesek voltak talpra állni és kitartóak lenni. Szerintem helyenként remek futballal rukkoltunk elő, nagy lehetőségeket dolgoztunk ki, amelyeket végül sikerült is befejeznünk és két gólt szerezni belőlük."

 

Sancho hatása

"Nagyon örülök neki. De természetesen a csapatnak is, mert ez az egész erről szól. De neki külön nagyon örülök, mert ez biztatni fogja őt és tovább motiválni. A megfelelő irányba halad. Ha így halad tovább a folyamatban, keményen dolgozik, akkor még többre lesz képes és ő tényleg képes lehet minket hozzásegíteni a céljaink eléréséhez. Mindenki nagyon örül neki. Szükségünk van rá, mert képes hozzátenni a csapathoz. Szerintem ez a csapat sokkal jobb, mint az első szezonjában volt, mert képesek vagyunk az ellenfél térfelén játszani, diktálni a tempót és helyzeteket kialakítani."

 

 

24 lövés a Vörös Ördögök részéről

"Igazából, leszámítva a korán bekapott gólt, eléggé jól játszottunk és helyzeteket tudtunk kidolgozni. Alejandro Garnacho kétszer is gólt szerezhetett volna. Marcel Sabitzernek volt két remek lövése, Raphael Varane-nak pedig egy veszélyes fejese. Szerintem ha a félidő előtt tudunk egyenlíteni, akkor megnyerjük a meccset. Ez az állítás akkor is igaz lett volna, ha nem kapunk a szünet után is rögtön gólt, de ilyet nem szabad csinálni. Természetesen ez majd lelkesíteni fog minket a néhány nappal későbbi második mérkőzésre, mert ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nyerhetünk. És le is kell győznünk őket. Ehhez azonban folyamatos higgadtságra van szükségünk. Emellett azt is gondolom, hogy az utolsó 20 percben, 2-2-nél higgadtak tudtunk maradni, ami helyzeteket tud eredményezni és ezek meg is voltak. A befejezéseink nem voltak minden alkalommal jók, de sikerült kidolgoznunk őket."

 

Működtek a cserék

"Abban a pillanatban meg akartam változtatni a mérkőzés dinamikáját, mivel nem voltunk mérkőzésben, nem volt jó a felállásunk, de utána helyzeteink voltak. 2-0-s hátrányban azt láttam, hogy lehajtott fejjel közlekednek a játékosok, szóval amiatt szántam el magamat a cserékre, hogy megváltoztassam a csapat dinamikáját. Ez pedig sikeresnek bizonyult. Talpra álltunk, nagyszerű gólokat szereztünk, amiket nagyszerű csapatmunka előzött meg. Facundo Pellistri és Jadon Sancho is nagy hatással volt ránk, különösen utóbbi, aki a remek második gólunkat szerezte."

 

Vasárnapra hangolódva

"Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogyan fogunk játszani, már ami a hozzáállást és a stílust illeti. De készen kell álni. Olvasni kell a játékot, megfelelően reagálni és meg kell nyerni a párharcokat. És mindenkire igaz, hogy felelősséget kell vállalni és meg kell nyerni az egyéni párharcokat ahhoz, hogy a mérkőzés végén győzhessünk. Nem a szurkolók ellen fogunk játszani [az Elland Roadon]. A pályán lévő 11 játékossal fogunk farkasszemet nézni. Erre készen kell állnunk - de nem úgy, mint ma. Meg kell tanulnunk a leckét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!