Csapathírek az idegenbeli Leeds meccs előtt

Erik ten Hag nem számít rá, hogy a Manchester United bármelyik sérült játékosa visszatérhetne a vasárnapi, Elland Road-i vendégjátékukra.


A Vörös Ördögök négy nappal az izgalmas, Old Traffordon elért 2-2-es döntetlenjüket követően újra a Leeds Uniteddel találkoznak a bajnokságban, ahol a vendégek két, sokkoló góljára Marcus Rashford és Jadon Sancho találatai jelentettek gyógyírt.

 

Sancho Premier League mérkőzésen való visszatérésére négy hónap elteltével került sor, míg Marcel Sabitzer kezdőként is debütálhatott új klubjában.

 

Antony, Anthony Martial és Scott McTominay szerdán viszont sérülés miatt nem voltak bevethetőek a Lilomfehérek ellen.

 

Erik feltételezései szerint Nyugat-Yorkshire-ben se számíthat majd rájuk, de ezen kívül nem hiszi, hogy további problémákkal kellene csapatának megküzdenie a vasárnapi megmérettetést megelőzően.

 

"Nem számítok rá [hogy játékra alkalmas állapotban lesznek]. Persze van még néhány napunk a következő erőpróbáig, de nem számítok rá" - kezdte Ten Hag hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Ha a mostani helyzetet lehet alapul venni, akkor viszont új problémával nem kell megküzdenünk."

 

 

Ten Hag azt is hozzátette, a trió játékára kevés esély mutatkozik a jövő csütörtöki, Barcelona elleni idegenbeli Európa-liga play-off összecsapáson is:

"Szerintem ugyanezt tudom erre is válaszolni. Nem tudom 100 százalékra kijelenteteni, de nem számítok rá, hogy számolhatok velük."

 

Az egyelőre kérdőjeles, hogy Aaron Wan-Bissaka fel tud-e épülni betegségéből, amely okán kihagyni kényszerült a szerdai összecsapást, bár Diogo Dalot már újra bevethető volt miután maga után hagyta saját erőnléti problémáit és november óta első bajnokiján léphetett pályára.

 

Casemiro három bajnoki mérkőzéses eltiltása második etapját tölti majd, míg Christian Eriksen és Donny van de Beek pedig hosszabb távon nem bevethetőek sérülés miatt.

 

Bár Ten Hag nem kívánja a hektikus menetrendet okolni bármilyen problémáért, arra azért rámutatott, hogy milyen nagy fizikális elvárásokat jelent a sűrű meccsnaptár.

 

"Az olyan sérülések, mint Christian Eriksené, nem tekinthetőek a kemény szezon hatásának, sokkal inkább a világbajnoksággal terhelt szezonénak és a játékosok túlterheltségének" - tette hozzá.

 

"Ez egy hosszabb távú folyamat, hogy a játékosok ennyire túl vannak terhelve."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds - Manchester United

Premier League, 23. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!