De Gea készen áll, hogy Premier League történelmet írjon

A Manchester United kapusa, David De Gea újabb lenyűgöző egyéni mérföldkövet érhet el, ha vasárnap a Leeds United ellen pályára lép.


A spanyol lehet az első nem brit játékos és kapus, aki egy klub színeiben 400-szor lép pályára a Premier League-ben.

 

Vannak nem brit labdarúgók, akik több Premier League mérkőzésen szerepeltek, mint David, de mindegyikük több csapattal érte ezt el. Ezen a listán szerepel Mark Schwarzer (514), Sylvain Distin (469), Brad Friedel (450), Shay Given (450), korábbi játékosunk John O'Shea (445), Petr Cech (443), Jussi Jaaskelainen (436) és Richard Dunne (431).

 

Bár David teljes mértékben arra összpontosít, hogy jó teljesítményt nyújtson a Leeds ellen és segítse a csapatot a három pont megszerzésében, ez az eredmény arra is egyértelműen rávilágít, milyen hosszú ideje erőssége a Unitednek.

 

Ezenkívül a The Times pénteken megosztott kutatása szerint De Gea-nál csak Bert Trautmann (Manchester City, 1949 és 1963 között) és Bruce Grobbelaar (Liverpool 1981 és 1994 között) játszott több angol élvonalbeli mérkőzést külföldi kapusként.

 

 

 

Minden idők legtöbb Premier League fellépései

Ha Erik ten Hag játszatja vasárnap, De Gea csatlakozik a „400-asok klubjához” és a United korábbi kapitánya, Gary Neville mellé kerül a Premier League örökranglistáján.

Neville a 42. a listán és várhatóan ezen a hétvégén jelen lesz az Elland Roadon a Sky Sports szakértőjeként.

 

A Premier League 40 legtöbb fellépéssel bíró játékosa között 11 korábbi United-játékos található: Ashley Young (410), Nicky Butt (411), Andy Cole (414), Teddy Sheringham (418), O'Shea (445), Michael Carrick (481), Wayne Rooney ( 491), Paul Scholes (499), Rio Ferdinand (504), Phil Neville (505) és Ryan Giggs (632).

 

Egy hatalmas mérföldkő fenyegetően közel

De Gea jelenleg második a United kapusainak örökranglistáján, ami a kapott gól nélküli mérkőzéseket illeti, két “clean sheet” hátrányban van Peter Schmeichel 180-as rekordjától.

 

Davidnek még három kapott gól nélküli mérkőzésre van szüksége ahhoz, hogy az első helyre lépjen, a versenynaptár pedig azt mutatja, hogy ez akár már februárban lehetséges, hiszen a Leeds, a Barcelona (hazai és idegenben), a Leicester City és a Newcastle United ellen is játszik a csapat.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!