Leeds 0 - 2 Manchester United

Egy szenvedős mérkőzésen végül győzni tudott Ten Hag csapata és rendkívül fontos 3 pontot zsebeltek be.


1. félidő:

 

Fernandes kezdőrúgásával indult a találkozó, a Leeds előtt pedig már a 4. percben nagy lehetőség adódott, szerencsére nem lett belőle gól, de nem sokon múlt, hogy a szerdai rémálom folytatódjon.

 

Ezután nem nagyon alakultak ki helyzetek sokáig, a 14. percben a házigazdák végezhettek el szabadrúgást, mely nem jelentett veszélyt a United kapujára.

 

A 20. percben Fernandes indításából Sancho iramodott meg a jobb szélen, a betett labdára pedig a portugál érkezett és tüzelt is, de messze elkerülte lövése a Leeds kapuját. Egy perc múlva meg már Rashford "mentése" hozta rá az infarktust a vendégszurkolókra.

 

Nagy harc folyt a középpályán, de igazán nagy gólhelyzetet nem láthattunk. A legemlékezetesebb pillanat például az volt, hogy a 33. percben Ayling és Malacia összeakaszkodott.

 

A 39. percben Fernandes került gólhelyzetbe, de lövését Meslier védeni tudta. A 44-ben pedig a Leeds szerezhette volna meg az előnyt, a United szerencséjére nem ment be a labda.

 

A hosszabbítás első percében Wöber bizonytalansága kis híján megbosszulta magát, de a labdára lecsapó Fernandes megkönyörült a házigazdákon, majd 1 perccel később Rashford maradt le nem sokkal a gólszerzésről. 

 

Más már nem történt és végre felharsan a megváltással felérő sípszó, mely véget vetett ennek a szenvedős játékrésznek. 0-0

 

2. félidő:

 

A félidő 2. percében Leeds próbálkozás Summerville-nek köszönhetően, De Gea szögletre ütötte, majd Harrison pöckölt bele Ayling beadásába, itt viszont a spanyolnak nem kellett közbeavatkoznia.

 

A Leeds meg is érezte, hogy a United nem igazán talál magára és igyekezek a vendégek pontatlanságait kihasználni. 

 

63. perc, Dalot kis híján előnyhöz juttatta csapatát, de lövése a keresztlécen csattant, így nem lett meg a hőn áhított vezetés.

 

3 perccel később Gnonto adott fel egy csomagot De Gea-nak, a spanyol gond nélkül fogta a lövés, viszont kezdett végre úgy kinézni a dolog, mintha egy meccset néztünk volna. (Narrátor: De tévedek...)

 

78. percben nagy esélyt szalasztott el a Leeds, vagy mondhatnánk úgy is, hogy a 400. PL meccsét játszó De Gea nagyot védett.

 

A 80. percben Rashford váratlanul megszerezte a vezetést. Sabitzer jobbszélről Shaw-nak tálalt, aki remekül adta be a labdát, Rashford pedig befejelte. 0-1

 

Erik ten Hag a hét közben észrevételezte, hogy Garnachonak a szerdai mérkőzésen illett volna gólt szereznie, ezen felbuzdulva pedig az argentin tini most lőtt is egyet, 85. perc, 0-2.

 

Garnacho aztán egy kontrából majdnem megszerezte 2. gólját is a mérkőzésen, de a védők visszaértek és blokkolni tudtak a 90. percben. Majd gyorsan utána Rashford talált be, ez viszont a VAR elvette les miatt.

 

43. percben Weghorst is kapuba talált, de ő is lesről, így maradt a 0-2

 

Bevalljuk, a félidőben egy fillért nem tettünk volna arra, hogy itt két gólos United győzelem születik, de nagyon fontos 3 pont került így a zsebbe.

 

 

Összeállítások:

 

Leeds: Meslier - Ayling - Koch - Wöber - Firpo - McKennie (Greenwood 87') - Adams - Summerville - Harrison (Aaronson 73') - Gnonto - Bamford (Rutter 58')

 

United: De Gea - Dalot (Wan-Bissaka 73') - Maguire - Shaw - Malacia (Martinez 61') - Fred - Sabitzer - Rashford (Elanga 91') - Fernandes - Sancho (Garnacho 61') - Weghorst

 

Gól: Rashford 80', Garnacho 85'

 

Sárga lap: Firpo, McKennie, illetve Fred


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!