Ten Hag reakciója a Leeds legyőzésére

Erik ten Hag érthetően elégedett volt azzal, hogy a Manchester United 2-0-s győzelmet aratott a Leeds United felett.


A kulcs a győzelemhez

"Az volt, hogy játsszuk a futballt. A mérkőzés nagy részében ez nem így volt. A passz hatékonyságunk nem volt igazán jó. Szerintem a mi játékosaink jobb technikával megáldottak, mégis rengeteg passzolási hibát vétettünk és nem tudtunk higgadt játékkal előállni. Nem volt meg a kellő nyugodtságunk. Túl hektikusak voltunk azt illetően, hogy gyorsan a kapura akartunk törni, vagy pedig egy extra passzt vállaltunk. Amint ezek a helyükre kerültek, azonnal gólt is szereztünk. Amint sikerült megfelelő területekre eljutnunk, rögtön megszereztük a vezetést és 1-0 lett. Ezúttal is egy csapatgól volt, amely a formációnkon, a labdatartásunkon és az oldalváltáson múlt. Nagyszerű beadás volt Luke Shaw részéről, amelyet egy csodálatos befejezés követett."

 

Erős állóképesség

"A mi csapatunk jó erőnlétnek örvend, ezzel pedig tisztában vagyunk. Egy mérkőzés 90, vagy ha szükséges, akkor [a kupákban) 120 percig tart, a mi csapatunk pedig elég fitt ahhoz, hogy ezeket végig bírja és ha szükséges, akkor ellenállni is tudjon. Ma annak a példáját láttuk, hogy szükség van a nyugalomra. Ezt mutatja meg az első gól jelentősége is. Ha Bruno [Fernandes] megszerzi az első találatunkat az első félidőben, akkor az egész mérkőzés sokkal könnyebbé vált volna számunkra. De ha akkor nem lősz gólt, akkor találj be az utolsó pillanatokban. Szerdán is hasonló volt a helyzet, amikor 2-0-ról álltunk talpra. Ma türelmesnek kellett lennünk és amint megszereztük az első gólt, már nem hibázhattunk. Szerdán még megtettük, ma már nem. Felvettük a kesztyűt, harcoltunk és rengeteg párharcot nyertünk. Kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést ez pedig nagyon fontos volt, mert azt láthattuk, hogy a játékosaink rendelkeznek a szükséges képességekkel ahhoz, hogy gólokat szerezzenek."

 

Csodálatos Marcus

"Azt mondtam neki, 'micsoda gól'. Ez az, amilyen céllal ő minden egyes mérkőzésen pályára lép. A szezon kezdetén arról beszéltem vele, hogy minden egyes mérkőzésen fog majd olyan helyzetbe kerülni, amelyből gólt szerezhet és ő rendelkezik a gólszerzéshez szükséges képességekkel. Minden csak arról szól, hogy képes-e fókuszált maradni 90 vagy 95 percen keresztül. Ha az sikerül, akkor láthatóan képes ballal, jobbal vagy fejjel is betalálni. Az én szemszögömből ő egy nagyszerű csatár. Amikor ezzel a csapattal együtt jól mozog, akkor mindig képes jó pozícióba kerülni, onnantól pedig már csak a befejezésen múlik minden. Rendelkezik a szükséges képességekkel, fizikális és technikai felkészülsége is meg van a sikeres befejezésekhez, de az is nagyon fontos, hogy fizikálisan oda tudjon futni a megfelelő sebességgel. Atletikus, magasara képes ugrani és rendelkezik az ahhoz szükséges hittel is, hogy képes koncentrálni és gólt szerezni."

 

 

Viva Garnacho

"Igen, de ez normális [hogy fejlődik]. Ő egy fiatal játékos, akinek sokat kell tanulnia és már szerdán is láthattuk, hogy nagyszerűen tud helyzetbe kerülni, csak a befejezésekkel akad gondja. Azt gondolom, hogy ezekben a pillanatokban a befejezésre kell törekednie és ehhez a megfelelő fókuszra és felkészülésre van szüksége. Ma ugyanez volt a helyzet. Nem volt a pályán az első perctől kezdve, de készen kell ilyenkor is állnia és 1-0 után egyre jobbá vált. Láthattuk ezt a nagyszerű cseleiből, a sebességéből, a védők mögé való befutásai időzítésével, majd a nagyszerű befejezéséből."

 

Egy újabb De Gea mérföldkő

"Parádés teljesítmény - sokat elárul ez egy karrierről és hogy mennyire jó is az. Ő még mindig nagyon jó erőnlétnek örvendő srác, aki még csak 32 éves, szóval még számos év áll előtte."

 

Maguire visszatérése

"Igen. De a visszatérés egy rossz szó, mert játszott a Reading, illetve a Bournemouth ellen is. És Harry még számos mérkőzésen fog játszani, nekünk pedig szükségünk is van rá, mert mi vagyunk Európában az egyetlen csapat, amely még négy sorozatban érintett."

 

Egy jó hétvége

"Természetesen, ma mindenki boldog. Ha az Elland Roadra látogatva három pontot szerzel, akkor boldog és elégedett vagy. Mi mindannyian boldogok vagyunk, de én különösen a Manchester United szurkolói miatt vagyok az. Azért, hogy megnyertük ezt a rivalizálást - még mindig csalódott vagyok a szerda miatt, de mint ismert, néha veszítesz olyan pontokat, amelyeket nem akarsz, viszont sikerült talpra állnunk, ez pedig energiát kölcsönöz számunkra. Ezúttal idegenben nyertünk, ez pedig szerintem igazán nagy lökést fog adni számunkra és át fog segíteni minket a szezon nehézségein, illetve a következő mérkőzéseken. A hangulat továbbra is szárnyal, de most már újra a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, ami egy más kávéház lesz, de nagyszerű összecsapásra van kilátás."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!