Beharangozó: Barcelona - Manchester United

Komoly erőpróba vár Erik ten Hag csapatára a nemzetközi porondon.


A Vörös Ördögök nem tudták kiharcolni, hogy egyyenes ágon jussanak be az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába, így pedig rájátszásra kényszerülnek. A szerencse sem állt az angol rekordbajnok oldalán a sorsolásnál, hiszen a spanyol gigász Barcelonat kapák ellenfélnek a két felvonásos párharcra.

 

A találkozó a korábban szebb napokat is megélt klubok esetében korábban egy Bajnokok Ligája döntőnek is beillett volna, most viszont kicsit más a helyzet, bár mindkét fél részéről elmondható, hogy javulóban vannak a dolgok.

 

A két csapat legutóbbi két találkozóját 2019 áprilisában rendezték a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a csörtét pedig a katalánok nyerték 4-0-s összesítéssel, miután Manchesterben 0-1-re, míg Barcelonában 3-0-ra tudtak győzni. Az összképet nézve sem látunk pozitív statisztikát a United részéről, ugyanis a 10 BL találkozójukból csak 1-et tudtak megnyerni 4 döntetlen és 5 vereség mellett. Azt az 1 győzelmet 2008 április 28-án szerezték az Old Traffordon Paul Scholes góljának köszönhetően a sorozat elődöntőjében. Az a Scholes gól egyébként továbbjutást ért az angol rekordbajnoknak, mert Spanyolországban 0-0-át játszottak az első mérkőzésen.

 

Az Európa-ligában ez lesz az első alkalom, hogy a két nagy múltú klub találkozik egymással és kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e Ten Hag fiainak kivívni a továbbjutást Xavi csapata ellen.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Barca: Busquets (bokasérülés), Dembele (izomsérülés)

 

United: Eriksen (bokasérülés), Martial (sérülés), Martinez (eltiltás sárga lapok miatt), McTominay (sérülés), Sabitzer (eltiltás sárga lapok miatt), Van de Beek (térdsérülés), Antony (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Barcelona és a Manchester United összesen 13 alkalommal mérte össze erejét a nemzetközi kupaporondon (6 Barcelona győzelem, 3 United győzelem és 4 döntetlen). Az első 3 találkozójuk a KEK-ben volt, a többi 10 pedig egyaránt a Bajnokok Ligájában.

 

A katalánok mind a legutóbbi 4 egymás elleni találkozót megnyerték, a United pedig csak a Liverpool ellen veszített el eddig zsinórban 5 mérkőzést is még 2000-2002 között.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 5 európai kupameccsüket megnyerték, zsinórban 6-ot viszont legutóbb 1965/66-ban tudtak az Európa Kupába a szezon első 6 mérkőzésen.

 

A Barcelona a legutóbbi 11 európai kupamérkőzéséből 5-öt elveszített a Camp Nou-ban, ami mellett 2 győzelmük és 4 döntetlenjük volt, ezt megelőzően viszont 5 vereséget 101 mérkőzés alatt hoztak össze 2002-2020 között.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

Barca: GY, GY, GY, GY, GY

 

United: GY, GY, GY, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni találkozójának eredménye ebben a felállásban:

 

Barca - United 3-0 (2019.04.16. - Bajnokok Ligája, negyeddöntő)

Barca - United 3-1 (2011.05.28. - Bajnokok Ligája, döntő)

Barca - United 2-0 (2009.05.27. - Bajnokok Ligája, döntő)

Barca - United 0-0 (2008.04.23. - Bajnokok Ligája, elődöntő)

Barca - United 3-3 (1998.11.25. - Bajnokok Ligája, csoportkör)

 

 

Európa-liga rájátszás, 1. mérkőzés

Barcelona - Manchester United

Camp Nou, 2023.02.16. 18:45

 

 

A találkozó játékvezetője: Maurizio Mariani (ITA)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Barcelona: Ter Stegen - Koundé - Araujo - Christensen - Balde - Pedri - De Jong - Kessie - Raphinha - Lewandowski - Gavi

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Shaw - Malacia - Casemiro - Fred - Sancho - Fernandes - Garnacho - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Barcelona - Manchester United

Európa-liga rájátszás, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!