Ten Hag: Ez Bajnokok Ligája szint volt

Erik ten Hag úgy érezte, csapata egy elit szintű mérkőzésen dominált, amikor a Manchester United 2-2-es döntetlent ért el a Barcelona ellen a Nou Campban.


Egy élvezetes összecsapás

"Szerintem mi diktáltuk a mérkőzés iramát. Egy első félidőbeli negyedórás periódust leszámítva, ahol voltak nehézségeink, mi diktáltunk és kijátszottuk őket. Rengeteg helyzetünk volt, szóval egy kicsit csalódott voltam, hogy az első félidőről 0-0-s állással vonultunk a szünetre, mert eredményesek lehettünk volna. Az ő helyzeteiket mi idéztük elő számukra. De azt gondolom, hogy egy nagyszerű mérkőzés volt, két támadó felfogású csapat részéről, amely szerintem igazán Bajnokok Ligája, vagy még annál is magasabb szintű volt. Szóval én nagyon élveztem a mérkőzést. A végén 2-2 lett az eredmény, így az Old Traffordon kell eldöntenünk a párharcot."

 

Egy vitatható ítélet

"A mi csapatunkban sok erős karakter és nagy elszántság található. Hiszem, hogy nekünk kellett volna megszerezni az első gólt és annak a jelentősége nagyon nagy lett volna, de ezt nem tettük meg. Aztán hátrányból fordítani tudtunk, majd azt gondolom, hogy a játékvezetésnek túlzottan nagy hatása lett erre a mérkőzésre. Szerintem egyértelmű szabálytalanság történt Rashy-vel szemben. Arról lehet vitatkozni, hogy a tizenhatoson kívül vagy belül történt-e az eset, de ha kívül, akkor piros lapot kellett volna felmutatni, mert ő egy az egyben mehetett a kapussal szemben. Szóval ez nagy hatást gyakorolt, nem csak erre a mérkőzésre, de az egész párharcra. Ilyen nem történhet, egy bíró nem hibázhat ekkorát. Én megkérdeztem a játékvezetőt, hogy miért. Ő erre azt mondta, hogy a tizenhatoson kívül történt az eset és nem volt szabálytalanság. Én azt válaszoltam, hogy a partjelző és az alapvonali játékvezető is nagyon jó szögben állt ahhoz, hogy ezt az esetet lássa. Szerintem van egy VAR-unk is. Szóval ez így nem jó, nagyon rossz ítélet született. Nem tudom megérteni - talán lenyűgözte őket az a nyomás, ami alá a Barcelona vonta őket, de ilyen nem történhet meg a legmagasabb európai szinten."

 

Weghorst egy opció középen

"Ez nem csak Woutról szól, viszont ő jól teljesített abban a pozícióban és én tudtam is ezt, de ez rengeteg variációs lehetőséget biztosít számunkra és azt is akartam, hogy Jadon és Bruno jöjjenek vissza labdákért, szerezzék meg őket és mélységből induljanak meg. A szélső védők támadásokhoz való csatlakozásai tovább bővítették a variációs lehetőségeinket, amelyekből rengeteg lehetőségünk akadt, szóval meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést."

 

 

Nem függünk Rashfordtól

"Ő megállíthatatlan jelen pillanatban, hihetetlenül erősen hisz a gólszerzésben, amely miatt természetesen nagyon boldogok vagyunk. De dicséret illeti a csapatot is, mivel mindig a megfelelő pozícióban tudják őt megtalálni. Mint korábban mondtam, vannak más játékosaink is, akik képesek gólt szerezni - Bruno és Jadon is képes eredményes lenni. Ott van még Wout is és ők élni is fognak a lehetőségükkel. A legvégén nem számít, hogy ki szerzi a gólt, de mint Önök is említeni szokták, a gólszerzés a lényeg egy olyan mérkőzésen, ahol öt-hat 100 százalékos helyzetet is kidolgozol. Ennél többször kell ezeket befejezni, ez eléggé egyértelmű."

 

Regenerálódás a kulcs

"Ezért kell a lehető leggyorsabban távoznunk. Ma este visszarepülünk Manchesterbe, alszunk, jól étkezünk és holnap regenerálódunk. Aztán pedig készülünk a Leicester elleni meccsre. Szerintem elég jó ritmusban vagyunk december 27. óta, de már említhetjük a karácsonyi időszak előtti napokat is, mert azóta három-négy naponta meccset játszunk. Mi nagyon élvezzük és mérkőzésről-mérkőzésre fejlődünk. Ezt pedig folytatnunk kell."

 

Gondolatok a Rókák elleni találkozóról

"Jelen pillanatban nem tudok erre [a visszavágóra] gondolni. A Leicester jár a fejemben, csak és kizárólag. Ismét nagy mérkőzés lesz, ők pedig jó formában vannak. Sorozatban két győzelmet arattak, szóval tudom, hogy kemény mérkőzésre számíthatunk, de készen kell állnunk rá. Ha ezt sikerül megtennünk, akkor jó esélyünk van a győzelem megszerzésére." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League, 24. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!