Fernandes: A második félidő sokkal jobb volt

Bruno Fernandes elismerte, hogy a Manchester United második félideje sokkal jobban sikerült, mint az első, így a Leicester City erős kezdését átvészelve 3-0-ra győztünk Brendan Rodgers csapata ellen.


A mérkőzés korai szakaszában, a vendégek támadásai során szigorú védekező munka és David de Gea két csodálatos védése kellett, hogy tartani tudjuk a Rókákat.
 

De Bruno ragyogó átadása feltörte a Leicester védelmét a másik oldalon, a portugál válogatott remekül időzített passzát követően Marcus Rashford 25 perc elteltével megszerezte a vezető gólt.

 

Ettől a pillanattól kezdve a United irányított – különösen a második félidőben –, majd annak kezdete után alig több mint 15 percen belül kétszer is gólt szereztünk a sokat javult játéknak köszönhetően.

 

Fernandes egész mérkőzésen veszélyes volt, Jadon Sancho találatához ő adta a gólpasszt azután, hogy Rashford gólját is előkészítette. Később elmagyarázta az MUTV-nek, hogy a Vörös Ördögök hogyan növelték az intenzitást a második félidőben.

 

Azt mondta: "Nyilvánvalóan nem kezdtük igazán jól a meccset, adtunk nekik néhány lehetőséget, David nagyszerű, sőt, elképesztő védéseket mutatott be, ezért ő a világ egyik legjobbja."

 

"De jobban kellett volna kontrollálnunk a labdát, a labdabirtoklást az első félidőben és főként az első 15 percben. Azután úgy gondolom, hogy mi irányítottuk a játékot."

 

"Úgy érzem, hogy a második félidő összességében sokkal jobb volt, mint az első, bár akkor sem kaptunk gólt és szereztük egyet, ez pedig arra késztetett bennünket, hogy a második félidőben proaktívabbak legyünk és megértsük, mit kell tennünk, hogy még többet gólt lőjünk és többet birtokoljuk a labdát."

 

Szintén kulcsfontosságú volt a délutáni sikerhez Marcus Rashford kiváló formája, aki már 24 gólt szerzett ebben a szezonban a Vörös Ördögök színeiben – ez a valaha volt legmagasabb mutatója a klubszezonban úgy, hogy még több, mint három hónap van hátra az ideiből.

 

 

"Számunkra is hihetetlen" – folytatta Bruno a csatár formájáról beszélve. "Nyilvánvalóan szeretnénk mi is élvezni a pillanatát, mert ő nagyon fontos számunkra, a góljai pedig nagy szerepet játszanak a sikerünkben."
 

"Ma ismét elképesztő volt, amikor az ember azt hiszi, hogy egy kicsit kimaradt a játékból, akkor is meg tudja csinálni a futásait, a védelem mögé tud kerülni, meg tudja előzni az ellenfél játékosait és gólokat szerez, nagyon erős,  jó befejező. Élveznünk kell a pillanatát és gondoskodnunk arról, hogy ezt folytatni tudja, ki kell őt szolgálnunk."
 

A United most a Barcelona várva várt látogatására fordítja figyelmét az Európa-liga rájátszásában és mivel hazai veretlenségünk immár 17 meccs óta tart, Bruno szeretné, ha az Old Trafford továbbra is erődként funkcionálna.

 

"Egy erődnek kell lennie, mert ez a hely csodálatos. Hihetetlen az a hangulat, amit a szurkolók teremtenek nekünk, még az előző szezonban is, amikor nem volt a legjobb teljesítmény mögöttünk álltak és hajtottak bennünket."

 

"Tehát tudjuk, hogy értékelik az erőfeszítéseinket és tudjuk, mindenkinek van hite ebben a csapatban, a személyzetnek, a rajongóknak és mindenkinek."

 

"A lendületet szeretnénk tovább vinni, mert mindenki, aki most idejön, másképp gondolkodik rólunk, mint ahogyan azt az előző szezonban tette."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!