Beharangozó: Manchester United - Barcelona

A 2-2-es döntetlent hozó első felvonás után az Old Traffordon harcolhatják ki a Vörös Ördögök helyüket az Európa-liga legjobb 16 csapata között.


A rendkívül izgalmas, döntetlenre végződő spanyolországi találkozót követően csütörtök este eldől, hogy a katalánok, vagy Erik ten Hag csapata folytathatja-e a szereplést a nemzetközi porondon. A United Rashfordnak köszönhetően múlt hét csütörtökön kis híján megnyerte az idegenbeli találkozót, ám végül Raphinha beadása mindenkit megtréfált és De Gea hálójában kötött ki, emiatt pedig a 2. felvonásra marad a döntés, hogy a korábban szebb napokat megélt klubok közül ki csatlakozhat a legjobb 16 közé.

 

A holland menedzser csapata erősödni fog a múlt heti összecsapáshoz képest, hiszen azon sem Sabitzer, sem Martinez nem léphetett pályára eltiltás miatt, azonban a mostani mérkőzésen már ott lehetnek pályán. Velük ellentétben a Barcanak biztos, hogy nélkülöznie kell Gavit (eltiltás) és Pedrit is (sérülés), akik nagy veszélyt jelentettek a United kapujára az első mérkőzésen.

 

A katalánok eddig 4 alkalommal látogattak az Álmok Színházába, ahol 1 vereség és 2 döntetlen mellett legutóbb 0-1-re legyőzték az angol rekordbajnokot 2019 áprilisában Luke Shaw öngóljának köszönhetően, majd a Camp Nou-ban 3-0-ra nyertek, így ők jutottak tovább a BL negyeddöntőből. A United hazai győzelmét 2008-ban aratta a Barcelona ellen Paul Scholes találatának köszönhetően és akkor az angolok örülhettek, mert így az elődöntő első felvonásán elért 0-0-nak köszönhetően fináléba jutottak és végül megnyerték a Bajnokok Ligáját a Chelsea elleni fináléban.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Van de Beek (térdsérülés), Eriksen (bokasérülés), Martial (sérülés)

 

Barcelona: Gavi (eltiltás), Pedri (combsérülés), Dembelé (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Az európai sorozatokban a Manchester United mindössze 1 meccset nyert meg a Barcelona elleni legutóbbi 11 találkozójából, emellett 5 döntetlen és 5 vereség a mérlegük, ráadásul az utolsó 5 találkozón nyeretlenek maradtak (1 döntetlen, 4 vereség). Egyetlen győzelmüket ebben a sorozatban 2008-ban aratták a spanyol csapat ellen Paul Scholes góljának köszönhetően a Bajnokik Ligája elődöntőjének visszavágóján.

 

A Barca korábban 5 alkalommal mérkőzött meg a Uniteddel idegenben európai porondon. Az első 4 alkalommal nem tudtak nyerni (2 döntetlen, 2 vereség), a leguóbbit viszont 2019-ben behúzták a BL negyeddöntőjében 0-1-re.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 11 európai kupamérkőzéséből mindössze 2-őt veszített el az Old Traffordon 6 győzelem és 3 döntetlen mellett és mindkét vereséget spanyol csapattól szenvedték el. 2022 márciusában 0-1 az Atletico Madrid ellen, illetve 2022 szeptemberében szintén 0-1 a Real Sociedad ellen.

 

Marcus Rashford ebben a szezonban átlagosan 76 percenként szerez gólt az Európa-ligában (összesen 4 eddig), ez pedig a legjobb arány azon játékosok közül, akik legalább 300 percet játszottak eddig az idényben.

 

A 2019/20-as szezon kezdete óta a Barcelona támadója, Robert Lewandowski 38 gólt szerzett 32 meccsen az európai kupákban, ez pedig több, mint bármely más játékos által termelt gólok száma ugyanebben az időszakban.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Bajnokok Ligája:

10 mérkőzés - 1 United győzelem, 4 döntetlen, 5 Barcelona győzelem (gólarány 10/21 a Barcelona javára)

 

Európa-liga:

1 mérkőzés - 1 döntetlen (gólarány 2/2)

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye:

 

United:  GY, D, GY, D, GY

 

Barcelona: GY, GY, GY, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi egymás elleni találkozóinak eredménye ebben a felállásban:

 

United - Barcelona 0-1 (2019.04.10.)

United - Barcelona 1-0 (2008.04.29.)

United - Barcelona 3-3 (1998.09.16.)

United - Barcelona 2-2 (1994.10.19.)

 

 

Az első mérkőzés gólszerzői:

 

United: Rashford 1 gól

 

Bacelona: Alonso 1 gól, Raphinha 1 gól, Koundé 1 gól (öngól)

 

 

Európa-liga rájátszás, 2. mérkőzés (első mérkőzés eredménye: 2-2)

Manchester United - Barcelona

Old Trafford, 2023.02.23. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Clement Turpin (Fra)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Shaw - Casemiro - Fred - Sancho - Fernandes - Rashford - Weghorst

 

Barcelona: Ter Stegen - Koundé - Araújo - Christensen - Alba - Kessie - De Jong - Roberto - Raphinha - Lewandowski - Ansu Fati

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-2

 

 

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Barcelona

Európa-liga rájátszás, 2. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!