Ten Hag: Fred olyan volt, mint egy szúnyog

Erik ten Hag Fred Barcelonával szembeni hozzáállását a szúnyoghoz hasonlította, mivel a brazil középpályás kíméletlenül segítette csapatát az eredmény megfordításában az Old Traffordon.


A múlt heti 2-2-es döntetlent követően a Vörös Ördögök izgatottan várták a csütörtöki visszavágót az Old Traffordon, melynek a hangulata döbbenetes volt.

 

Az erős kezdés ellenére a félidő közepén Lewandowski büntetőjével a vendégek kerültek előnybe, ami azt jelentette, hogy lesz tennivaló a második játékrészben. Szerencsére Fred és honfitársa, Antony megfordították a találkozó állását, ezzel pedig a United bejutott az Európa-liga legjobb 16 csapata közé.

 

Fred jobb lábas lövése a második félidő kezdését követően 2 perccel talált utat a Barca kapujába, Antony pedig a 73. percben már előnyhöz juttatta csapatát.

 

Fred mindkét gólban benne volt, Ten Hag pedig kifejtette, hogy a brazil középpályás szereplése mindkét mérkőzésen kiemelkedő volt.

 

"Már a múlt héten is fontos volt a jelenléte Barcelonában, ezen a héten pedig szintén" - mondta a holland a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján. "Először is meg kellett akadályoznia Frenkie de Jongot a játékban, szúnyogként kellett tapadnia rá, amit nagyszerűen csinált."

 

 

"Úgy gondolom, hogy a múlt héten zseniális gólpasszt adott Rashy-nak, ma pedig ő volt eredményes. Zseniális teljesítmény."

 

Erik a BT Sportnak adott külön interjújában kifejtette azt is, hogy Fred a gólszerzésen túl mivel járult hozzá a sikerhez.

 

"Szerintem nyugodtan játszhat előrébb" - mondta az ex-Vörös Ördög, Paul Scholes kérdésére. "Ami kifejezetten jól csinál, az az, hogy a megfelelő pillanatig kivár, jól időzít és remekül került a Barcelona középpályásai mögé, ami része volt a tervünknek, emellett pedig nagyon hatékony volt a letámadásoknál is."

 

A 2018-ban a Sahtar Donyeck csapatától érkező középpályásnak ez egy újabb remek mérkőzése volt és közeledik a 200. meccséhez a United mezében. Teljesítményét kiválóan igazolja, hogy a mérkőzés legjobbjának választották.

 

Erik is többször méltatta már a brazilt, aki idén 5 gólt szerzett eddig, ami a legjobb tőle az Old Traffordon töltött évek alatt. Mind a 4 sorozatban eredményes volt, melyekben a United érdekelt és ez volt a Club Brugge elleni gólja óta az első, amit ebben a sorozatban szerzett.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!