Manchester United 3-1 West Ham United

Ismét hátrányból állt fel a csapat, ezúttal a West Ham nem tudott győztesen távozni az Old Traffordról, ahol kiharcolta továbbjutását a manchesteri alakulat.


Erik ten Hag sokat változtatott az előző meccs kezdőcsapatához képest, többen pihenhettek a Ligakupa-sikert követően.

 

A több változás ellenére is jól kezdett a hazai csapat, McTominay remek megindulását követően Sabitzer lőtt 15 méterről, Areola nagyszerűen védett. A 7. percben Antony tekerése szállt a kapu fölé.

 

Az első 10 perc elteltével Garnacho lőtt 17 méterről, a vendégek kapusa kiütötte a labdát, Dalot lőtte vissza, Weghorst beleért a labdába, ami a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

 

A félidő felénél járva hatalmas lehetősége adódott a Kalapácsosoknak, Antonio ugrott ki a védők között, már csak a kapus eszén kellett túljárnia, de nem sikerült neki, De Gea nagyot védett.

 

Éledezett a West Ham, a manchesteriek spanyol kapusának három percen belül két védést is be kellett mutatnia fontos piillanatban.

 

A félidő második felére sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, mint volt előtte, a West Ham sokat javult labdabirtoklásban is, de komoly helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki.

 

Fordulás után előbb Soucek lövését kellett védenie De Geának, majd Weghorts lőtt kapu mellé. Nem sokkal később Sabitzer próbált Fernandes elé löbbölni, de a portugál nem tudta kapura rúgni a labdát.

 

Gyors bedobást követően Benrahma lőtt Fernandes mellől, a labda a hosszú felsőben kötött ki, megszerezte a vezetést David Moyes csapata.

 

Az 59. percben centikre volt a WHU attól, hogy újabb gólt szerezzen. Egy szabadrúgás után Fornals-hoz került ki a labda szélre, a játékos jobbal lőtte be a játékszert a kapu elé, szerencsére lemaradt róla mindenki.

 

Három perccel később Antonio ment el Martinez mellett, közelről lőhetett, De Gea nagyon nagyot védett.

 

A 65. percben Casemiro próbálkozott 24 méterről, de a vendégek kapusa biztosan védett. Rashford is próbált lőni egy beadást követően, de az ő kísárlete sem lett jó.

 

A 72. percben Fernandes végzett el szabadrúgást balról, Casemiro remekül csúsztatott a kapuba, de sajnos lesen állt a brazil, így maradt a vendégek előnye.

 

Öt perccel később végre szabályos gól is született. Fernandes lőtte be a sokadik szögletet a kapu elé, Aguerd akart menteni, de saját kapujába csúsztatott, 1-1!

 

A gól után nagy nyomást helyezett ellenelére a United, a West Ham kétségbeesetten próbált védekezni. Sorozatban jöttek a szögletek, ám ezek nem hozták meg a várt eredményt.

 

Nem úgy egy kontra, amely végén Garnacho tekert kiválóan a hosszúba. Előtte Weghorst is lőtt, de blokkról épp Garnacho elé jutott a labda, abból szerezte meg a fiatal támadó a vezető gólt.

 

Rashford is közel járt a szokásosnak mondható góljához, de lövése centikkel suhant el a kapufa előtt.

 

De jött a csattanó a végére, ugyanis még Fred is betalált az utolsó percben, ami véglegesen megpecsételte a Kalapácsosok sorsát.

 

Nem volt könnyű, de végül csak sikerült megszerezni a győzelmet, amivel a klub ott van az FA-kupa negyeddöntőjében!

 

 

FA-kupa, nyolcaddöntő
Manchester United 3-1 West Ham United
Old Trafford

 

Vezette: Mike Salisbury

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf(Martinez 58.), Maguire, Malacia - Sabitzer(Fred 86.), McTominay(Casemiro 46.) - Antony(Rashford 58.), Fernandes, Garnacho(Varane 93.) - Weghorst
Nem használt cserék: Heaton, Wan-Bissaka, Elanga, Pellistri

 

WHU: Areola - Johnson, Aguerd, Ogbonna, Emerson - Soucek, Rice, Paqueta - Fornals(Bowen 74.), Antonio(Scamacca 86.), Benrahma
Nem használt cserék: Anang, Lanzini, Cresswell, Downes, Kehrer, Mubama, Simon-Swyer

 

Gólszerző: Aguerd 77' (öngól), Garnacho 90', Fred 94' illetve Benrahma 55'

 

Sárga lap: Maguire, McTominay illetve Paqueta
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!