Carroll figyelmezteti De Gea-t

A Manchester United egykori kapusa, Roy Carroll figyelmeztette David De Gea-t az Old Traffordon rá váró nagy nyomás miatt.


De Gea átigazolása a Manchester Unitedhez az Atletico Madridtól már csak napok kérdése lehet, azt követõen hétfõn orvosi vizsálaton járt Manchesterben, miután õt tartják az elõzõ szezon végén már 40. életévén is túl lévõ és ezért visszavonuló holland veterán, Edwin van der Sar méltó utódjának.

 

A kétszeres BL-gyõztes van der Sar - aki pontosan kétszerannyi idõs, mint De Gea - érkezése elõtt Sir Alex Fergusonnak komoly fejfájást okozott a klub legendájának számító Peter Schmeichel visszavonulásával megüresedõ kapusposztra a megfelelõ játékos megtalálása.

 

Az észak-ír válogatott Roy Carroll megtapasztalhatta annak az idõszaknak a viszontagságait 2001-tõl 2005-ig tartó manchesteri karriere során, és úgy érzi, De Geanak fel kell készülnie a rá irányuló reflektorfényre és annak hatásaira.

 

 

"Edwin van der Sar tényleg parádés teljesítményt nyújtott a Manchester Unitedben az elmúlt néhány évben, és ez a fiatal kapus a világ legnagyszerûbb klubjához került - rengeteg nyomás lesz a vállain" - mondta Carrol a talkSPORT-nak De Gearól.

 

"A Manchester United egy olyan klub, amely szeretne minden trófeát megnyerni, és az azzal járó nyomás, hogy valaki a Manchester Unitedben játszik, elég nagy dolog."

 

Egyes hírek szerint a Vörös Ördögök 18 millió font körüli összegért szerzõdtetik az Old Traffordra De Gea-t, amellyel már 50 millió fontosra rúghat a manchesteriek nyári költekezése, Phil Jones és Ashley Young megszerzését követõen.

 

Carroll elárulta, véleménye szerint a United nagyon nagy összeget készül kifizetnie egy olyan relatíve tapasztalatlan kapusért, mint De Gea, azonban a 33 éves portás nem akarja megkérdõjelezni egykori menedzsere döntését.

 

"Nagyon sok pénzrõl van szó, figyelembe véve, hogy õ még csak egy 20 éves kapus, de Sir Alex Ferguson tudja mit csinál, és szerintem az elmúlt években bizonyította a spanyol bajnokságban, hogy milyen magas szintet képvisel a posztján" - tette hozzá.

 

"Rengeteg mérkõzésen bizonyított, és akkor ezek mellé még ott van az U-21-es Európa-bajnokság is."

 

"Szerintem Sir Alex már régóta nyomon követi a pályáját, és már én is nagyon várom, hogy láthassam a Premier Leagueben védeni."

 

TEAMtalk


 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!