Mit mondott Erik Garnachonak a mérkőzés előtt?

Erik ten Hag úgy érzi, hogy a Manchester United támadója, Alejandro Garnacho újra szintet lépett, miután tinédzserünk a West Ham United ellen is fontos gólt szerzett.


1-1-es állásnál 49-es számú játékosunk egy gyönyörű góllal szerzett vezetést, az Old Trafford közönsége pedig tombolt - ezzel kerülte el a csapat a 2x15 perces hosszabbítást és pecsételte meg helyét az FA-kupa negyeddöntőjében.

 

A második félidő elején Said Benrahma találatával már hátrányba kerültünk, mielőtt Nayef Aguerd öngóljával egyenlített volna a United az utolsó negyedórában, majd Garnacho győztes gólját még a hosszabbításban Fred találata követte.

 

Garnacho a góljától függetlenül is agilis és hatékony játékot mutatott be a bal szélen, amivel kiérdemelte menedzsere elismerését a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

 

"Ma újra szintet lépett." - mondta Ten Hag a mérkőzés után a riportereknek.

 

"Azt mondtam neki a meccs előtt, hogy 'Időszerű, hogy hatással legyél a mérkőzésekre, amikor pályára lépsz, de most már kezdőként kell hatást gyakorolnod'. Szerintem képes erre. Szóval ez a következő lépés, amit meg kell tennie."

 

 

Amikor később arról kérdezték, hogy Garnacho félelmetes labdakezelése a legfontosabb tulajdonsága-e, Ten Hag kifejtette, hogy bár egyetért azzal, hogy ez a fiatal támadó játékának egy kulcsfontosságú része, rengeteg más tulajdonsága is van.

 

Hozzátette: "Ez az egyik képessége, ami mindenképpen nagyszerű, ha félelmet nem ismersz és bátor vagy."

 

"Egy olyan különleges képesség, ami nincs meg sok játékosban a világ labdarúgásában, képes játékosokat felvenni, csak megy és megkerüli, kicselezi őket. És ezzel a képességgel ő rendelkezik. De több remek kvalitása is van, például a befejezés."

 

"Azt is látom, hogy sok energiája van, gyors, de képes folyamatosan futni, 90 percig, 120 percig, nem számít, mennyi ideig, képes rá."

 

Garnacho tegnap negyedik találatát szerezte a szezonban, ezek közül kettő késői gól volt, miután a fiatal támadó a hosszabbítás harmadik percében, a Fulham ellen 2-1-re nyert novemberi mérkőzésen is betalált. A csapat következő ellenfele az FA-kupában hazai pályán szintén a Fulham lesz.

 

Nem meglepő, hogy a teljesítménye és a találat döntő fontossága miatt Garnacho lett a szurkolók szavazatai alapján a Mérkőzés Embere a Uniteden belül. Továbbá ő lett az FA-kupa Mérkőzés Embere díjának győztese is.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!