Maguire: Megvolt a hitünk, hogy nyerhetünk

A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire szerint a csapatban megvolt a hit, hogy szerda este továbbjusson és legyőzze a West Hamet, annak ellenére, hogy kevesebb, mint 15 perccel a vége előtt még hátrányban volt.


A Vörös Ördögök a második félidő elején egy zseniális Said Benrahma találat miatt kapituláltak, bár a csapat azt reklamálta, hogy a gólt megelőzően a labdát Tomas Soucek kivezette az oldalvonalon kívülre.

 

De Erik ten Hag csapata, amely az FA-kupa korai kiesésével nézett farkasszemet magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és Nayef Aguerd öngóljával egyenlített, majd Alejandro Garnacho és Fred késői találatainak köszönhetően a rendes játékidőben 3-1-re nyert.

 

"Nehéz volt, hogy hátrányba kerültünk, de hittünk abban, hogy megnyerjük a mérkőzést és továbbjutunk" - mondta Maguire a hármas sípszó után a MUTV-nek.

 

"Védőként egyszerűen tudtuk, hogy nem kaphatjuk meg a második gólt, ez nagyon fontos volt, és tudtuk, hogy nagy potenciál van ebben a csapatban, hogy megfordítsa a mérkőzést.

 

"Tudtuk, hogy tovább kell jutnunk az FA-kupában, mert az összes sorozatban versenyben akarunk lenni, ezt pedig elértük."

 

 

Aguerd saját hálójába fejelt, ezzel egyenlítettünk, miután Casemiro fejesét les miatt nem adták meg. A végén Alejandro Garnacho 90. percben szerzett csodálatos gólját Fred találata követte, ezzel elkerültük a hosszabbítást és a büntetőket.

 

Különösen az utolsó 25 perc volt könyörtelen a United részéről, hogy megfordítsa az állást Maguire szerint: "Ezt csinálják a legjobb csapatok.”

 

"Nem mondom, hogy a legjobb csapatok közé tartozunk, még sokat kell fejlődnünk, hogy eljussunk oda, de közeledünk hozzá.”

 

"Lépéseket teszünk előre, van egy filozófiánk és ennek megfelelően játszunk. Láthattátok a második félidőben, olyan volt, mintha a Stretford End beszippantotta volna azt a gólt, elképesztő második gól volt, különösen Garnachótól."

 

A kapitány most már előre tekint a következő mérkőzésekre és elismeri, hogy a Vörös Ördögök energiája, hogy hetente három meccset játszanak, ebből a győzelmi lendületből ered.

 

"Azt hiszem, mindig fáradtabbnak érzed magad a vesztes meccsek után" - mondta a klubmédiának.

 

"Az energia és az intenzitás a csapaton belüli szellemiségből fakad.”

 

"Olyan jó csapatunk van, akik egy irányba húznak és a legjobbat akarják a klubnak, ez pedig a legfontosabb dolog."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!