De Gea és Fernandes tudja, mekkora rangadó következik

Bruno Fernandes és David De Gea pontosan tudja, milyen a Manchester Uniteddel az Anfieldre látogatni és úgy vélik, ez az összecsapás az egyik legnagyobb a világ labdarúgásban.


Mindkét játékossal a hét elején ültünk le beszélgetni a vasárnapi, liverpooli kirándulás előtt, hogy megvitassuk a mérkőzés fontosságát, mind a meccsre járó-, mind a távolból szurkolók szemszögéből.

 

Erik ten Hag csapata sziporkázó formában van és 2016 januárja óta az első győzelmét szeretné megszerezni a Mersey-partájn, a két tapasztalt játékos pedig alig várja, hogy pályára lépjen az ősi rivális ellen...

 

Újabb nagy csata vár ránk, hiszen vasárnap Liverpoolba látogatunk. Tudom, hogy a menedzser szeret meccsről meccsre haladni, de ez az a találkozó, amit a szezon elején a játékosok is bekarikáznak a naptárban?

De Gea: "Mindig különleges az Anfielden a Liverpool ellen jáztszani. Mindig jó érzés. De azt hiszem, ez is csak három pontról szól, akárcsak a többi meccs. Biztosan kemény lesz. Az Anfielden játszani mindig nagyon nehéz, de van önbizalmunk, amit magunkkal viszünk a következő mérkőzésekre, lépésről lépésre haladunk, vasárnap pedig egy újabb nagy meccset láthatunk."

 

 

Mindketten szigetországon kívüli játékosok vagytok – az ottani közönség számára szerintetek még mindig ez a legnagyobb meccs az angol futballban?

Fernandes: "Igen, nyilvánvalóan Portugáliában ez a legnagyobb meccs, amit a Premier League-ben látnak. Azt hiszem, világszerte mindenki tudja, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés. Úgy emlékszem egy, vagy két évvel ezelőtt, amikor ellenük játszottunk, az volt a legnézettebb mérkőzés a televízióban. Tudjuk, hogy mennyire fontos ez a mi szurkolótáborunk számára is és mi is így vagyunk ezzel, mert ez nagyon fontos számunkra is. Ami fontos a klubnak és a szurkolóknak, az ugyanúgy fontos nekünk is. Meg akarjuk nyerni ezt a meccset, de ahogy David mondta, nagyon fontos, hogy megértsük, bár az ilyen meccsek nagyon különlegesek, de három pontnál többet nem adnak értük."

 

David, a legutóbbi mérkőzésen, augusztusban 2-1-re legyőztük a Liverpoolt, ami az első győzelmünk volt Erik irányítása alatt. Mit gondolsz, mennyire volt ez döntő fontosságú a szezon egésze szempontjából?

De Gea: "Igen, az egy nagyszerű meccs volt. Szerintem nagyon-nagyon jól játszottunk és kontrolláltuk a meccset, bár nem volt sok lehetőségünk. Otthon játszani nagyszerű és a szurkolók a Liverpool ellen: egészen különleges nap volt. Újra megpróbáljuk, persze [ezúttal] az Anfielden, nem az Old Traffordon játszunk, de ez egy szép hely, ahol élvezni kell a futballt. Az ellenfél szurkolói mindig csodálatosak, jó ellenük játszani, szóval mindent beleadunk és próbáljuk megnyerni a meccset."

 

Bruno, David említette az ottani szurkolókat: mit jelentene számotokra, ha vasárnap az Anfielden, a csapatot elkísérő szurkolók előtt szereznénk meg a győzelmet?

Fernandes: "Ahogy mondtam, tudjuk, milyen fontosak az ilyen meccsek a szurkolóink számára és amilyen fontos ez nekik, ugyanolyan fontos nekünk is, mert szeretnénk nekik annyi örömet, annyi boldogságot okozni, amennyit csak tudunk. A boldogság és az öröm a győzelem, így az Anfielden való győzelem tudjuk, hogy mit jelentene a szurkolóink számára. Mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a három pontot ezen a meccsen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!