Beharangozó: Manchester United - Real Betis

Európa-liga találkozón engesztelhetik ki a Vörös Ördögök szurkolóikat az Old Traffordon.


Gyorsan túl kell lépnie Erik ten Hag csapatának a hétvégén elszenvedett történelmi vereségen és csütörtök este egy magabiztos győzelemmel meg is kezdhetnék a vezeklés.

 

A Betis ellen még soha nem játszott tétmérkőzést a United, azonban a világbajnoki szünet alatt egy barátságos találkozón összefutottak, amit a spanyol csapat megnyert 1-0-ra, igaz a United azon a mérkőzésen kénytelen volt nélkülözni a csapat javát, mivel rengeteg játékos utazhatott Katarba. Velük szemben a Betis a felnőtt keretet tudta pályára küldeni így utólag elmondható, hogy bár nem szándékosan, de Ten Hagnak sikerült picit feltérképeznie egy leendő ellenfelet, ami hasznos lehet a következő két összecsapáson.

 

A Betis jól szerepel saját bajnokságában, 5. helyen állnak a Zöld-fehérek és vasárnap egy Real Madrid elleni 0-0-s döntetlennel hangolódtak a csütörtöki meccsre. A United hangolódásáról pedig már pont eleget beszéltünk a cikk elején és nem szeretnénk több szót vesztegetni erre a továbbiakban. A feladat adott, el kell kezdeni újra nyerni a meccseket és a héten olvasott pletykák szerint (ha igazak) a holland menedzser tett is arról, hogy a srácoknak többet eszükbe se jusson úgy játszani, ahogy azt a Pool ellen tették (vagy inkább nem tették).

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Eriksen (bokasérülés), Van de Beek (térdsérülés), Martial (izomsérülés)

 

Betis: Cruz (combsérülés), Fekir (térdsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Minden sorozatot figyelembe véve ez lesz a két csapat első találkozója tétmérkőzésen, az andalúzok pedig a 12. spanyol ellenfél, akivel a Vörös Ördögök szembe kerültek az európai kupasorozatokban, ez pedig a Vörös Ördögök számára a legtöbb egyetlen nemzetből.

 

Aa Real Betis az előző 6 európai kupameccséből 4-et elveszített angol csapatok ellen 1 győzelem és 1 döntetlen mellett. 2005 novembere óta ez lesz az első mérkőzésük Premier League-ben szereplő ellenfél ellen, akkor 0-0-t játszottak a Liverpoollal.

 

A Manchester United legutóbbi 8 egyenes kieséses szakaszban lejátszott meccséből egyet sem veszített el (4 győzelem, 4 döntetlen) az európai porondon. Amikor első meccsüket otthon játszották az UEFA-kupa/Európa-liga kieséses szakaszában, akkor 11 mérkőzésből csak 1-et buktak el 5 győzelem és 5 döntetlen mellett. Azt az 1 vereséget 2012 márciusában az Athletic Bilbaotól szenvedték el 3-2-re az Old Traffordon.

 

A Betis a legutóbbi hét kieséses szakaszban lejátszott találkozójából csak 1-et nyert meg az Európa-ligában, ami mellett 3 döntetlen és 3 vereség a mérlegük. Az 1 győzelmet ebben a periódusban a Zenit ellen tudták elérni 3-2-re 2022 februárjában. A sorozatban jegyzett összesen 3 győzelmük azonban egytől-egyig idegenben született. 2014-ben a Rubin Kazan és a Sevilla skalpját gyűjtötték be, 2022-ben pedig a Zenitét.

 

Manuel Pellegrini, a Real Betis menedzsere korábban 4 alkalommal mérkőzött meg a Manchester Uniteddel a nemzetközi kupákban. Mind a négy találkozó gólnélküli volt a Bajnokok Ligája csoportkörében a 2005/06-os és a 2008/09-es szezonban, amikor még a Villarrealt irányította. Ezek a gólnélküli döntetlenek a Manchester United összes 0-0-s döntetlenjének a 11%-át teszik ki a legnagyobb európai versenysorozatokban (4/37).

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: GY, GY, GY, GY, V

 

Betis: V, GY, GY, GY, D

 

 

Európa-liga nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Manchester United - Real Betis

Old Trafford, 2023.03.09. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Daniel Siebert (Ger)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Malacia - Casemiro - Sabitzer - Sancho - Fernandes - Garnacho - Rashford

 

Betis: Bravo - Sabaly - Pezzella - Felipe - Miranda - Carvalho - Rodriguez - Ruibal - Rodri - Perez - Iglesias

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést az RTL Három élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Real Betis

Európa-liga nyolcaddöntő, 1. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!