Valencia - Manchester United: Beharangozó

Ma este a Vörös Ördögök számára is folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei.


A Manchester United Spanyolországba utazott, hogy a jelenleg spanyol bajnokságot vezetõ Valenciával mérje össze erejét, valamint megpróbálja elhozni a három pontot a Mestallaból.



Nem lesz könnyû dolga a manchesteri alakulatnak elég, ha csak az idegenbeli eredményeit vesszük figyelembe. Ebben a szezonban még nem sikerült az Old Traffordtól távol gyõzelmet aratnia Sir Alex Ferguson együttesének. Az igazsághoz tartozik, nem is kapott ki, de látva a mérkõzések alakulását, nem egyszer mentett már pontot az ellenfél a Vörös Ördögök ellen.

A United kénytelen kihagyni csapatából Rooneyt, Giggst, Scholest is a hétvégi bajnokin elszenvedett kisebb-nagyobb sérüléseik miatt. Jó hír azonban a szurkolónak, hogy Ferdinand újra pályára léphet és Michael Carrick is felépült Achilles-sérülésébõl.


Forma:

A Manchester United idei 9 mérkõzésébõl 5 gyõzelem mellett 4 döntetlent ért el. Az utóbbi 5 mérkõzésén 2 gyõzelem és 3 döntetlen a mérleg. A legelsõ BL csoportkörben hazai pályán egy kiábrándító 0-0-ás eredmény született a skót Rangers ellen, bár azt valószínûsíteni lehet, mégegyszer olyan csapattal nem áll fel Ferguson egyik Bajnokok Ligája meccsre sem.

A Valencia ebben a szezonban 6 mérkõzésen van túl, amibõl 1 döntetlen mellett öt találkozót meg is nyert. Vezetik a spanyol pontvadászatot és egy forduló után a BL csoportjukat is, köszönhetõen a két héttel ezelõtti 4-0-ás idegenbeli gyõzelmüknek Törökországban.

 

 




 

Hiányzók:

Valencia: Ever Banega(boka), Vicente Rodríguez(térd sérülés), Juan Mata(boka)

Manchester United: Wayne Rooney(boka), Paul Scholes(erõnlét), Antonio Valencia(boka törés), Ryan Giggs(térdín problémák)


A Vörös Ördögök tegnap reggel indultak útnak Valencia felé ezzel a kerettel: Van der Sar, Kuszczak, Amos, Rafael, O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Smalling, Evra, Nani, Fletcher, Anderson, Carrick, Gibson, Park, Bebe, Berbatov, Owen, Hernandez, Macheda


Egymás ellen:

Eddigi hat mérkõzésükön 1 United siker mellett szintén 1 Valencia gyõzelem szerepel a statisztikákban, a többi négy mérkõzés döntetlennel zárult.

Legutóbb 2001. február 14-én találkozott ez a két csapat a Mestalla-ban, gól nélküli döntetlennel zárult az a mérkõzés.


Legjobb góllövõk:

Valencia: Aritz Aduriz, Joaquín 2 gól

United: Dimitar Berbatov 7 gól, Michael Owen 3 gól


Bajnokok Ligája C-csoport:

Valencia - Manchester United
Valencia, Mestalla 20:45

Játékvezetõ: Kassai Viktor
Asszisztensek: Erõs Gábor, Vámos Tibor (Fábián Mihály, Bognár Tamás)
Negyedik bíró: Bede Ferenc

ManUtdFanatics tipp: 1-1


A mérkõzést 20:30-as kezdéssel a DigiSport élõben közvetíti.
 

 

Várjuk hozzászólásaitokat, tippjeiteket a mérkõzés eredményét és kezdõcsapatot illetõen is!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!